Seuraa 
Viestejä45973

Bensiini tai polttoöjljy ei pulppua maasta käyttökelpoisena käyttöpaikkaansa, vaan se pumpataan-, laivataan jalostetaan-, rahdataan, jne. eli energiaa on käytetty suuria määriä, ennenkuin asiakas saa sen huoltamolta tankkiinsa tai kotitalonsa öljysäiliöön.

Kuinka paljon hiilidioksidia on syydetty taivaalle, ennenkuin polttoaine on valmiina luovuttamaan oman osuutensa, ja kuinka paljon energiaa on kulunut?

Mielestäni nämä luvut olisi otettava mukaan, silloin, kun vertaillaan eri energiamuotojen puhtautta.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Ensin menee energiaa kun öljy pumpataan. Olisiko se jotain 1:15. Esimerkiksi öljyhiekassa se saattaa vajota niinkin alas kuin 1:2. Sitten se kuljetetaan rannikolle yleensä putkia myöten ja siitä laivalla isoissa säiliöissä kohdemaan satamaan. Välissä on myös jalostamo, joka jalostaessaan kuluttaa energiaa. Lopulta bensat rahdataan tankkiautoilla huoltoasemalle, siinä ei kauheasti kulu bensaa, mutta kuitenkin. Lisäksi tulee ottaa huomioon kuskin palkat ja rekka varaosineen ja huollot, lämmitys, onnettomuudet, yms. Tämän jälkeen bensa on vihdoin huoltoasemalla kunnes joku pumppaa sen autonsa tankkiin, missä myös kuluu hiven energiaa. Huoltoasema saa yleensä voittonsa oheistavaroiden myynnistä ja bensan myynti on sivuseikka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat