Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.hs.fi/viihde/artikkeli/Ruots ... 5235668565

Hyvä luontainen rytmitaju = paljon valkoista ainetta aivojen etulohkossa = suuri älykkyys. Jes!

Tosin tuossa hesurin keskustelussa aiheesta esitetään heti alkuun pätevä kysymys: mikä ihmeen "älykkyys", loogis-matemaattinen sellainenko? Tarkkuutta...

Kommentit (14)

On näitä tutkimuksia tehty ennenkin ja on jopa väitetty, että logiikalla olisi pieni yhteys rytmitajuun, kuulostaa tietysti järkevältä, mutta todella vaikea mennä neurologiselle tasolle havaitsemaan näitä samankaltaisuuksia.

ABLOODEJA *TAPUTTAA LUJAA JA RYTMIKKÄÄSTI*

nyt on ruotsalaiset vihdoinkin kertoneet sen ääneen
minkä minä olen aina tiennyt...
eli minä rumpalina olen bändin fiksuin jätkä....
ja muu bändi ei vaan pysy mun inteligentissä tahdissa...

miten muuten....

jos on ihan helvetin huono rumpali...
niin onko silti älykkäämpi...
kehen verrattiin...
puluihin.. bändäreihin...

iMuke
Seuraa 
Viestejä1351
Liittynyt13.3.2008

Minä, kuten kaikki muutkin basistit, voimme todistaa että basson soittajalla täytyy myös olla erittäin hyvä rytmitaju. Basistien tyhmyys on vain urbaanilegenda vailla mitään todellisuuspohjaa. Ja ilmeisesti tämän legendan takana ovat basistien ja rumpalien muodostaman rytmitaustan päällä tiluttelevat kitaristit.

ei_ostettavissa
http://www.hs.fi/viihde/artikkeli/Ruotsalaistutkimus+Rumpalit+keskim%C3%...

Hyvä luontainen rytmitaju = paljon valkoista ainetta aivojen etulohkossa = suuri älykkyys. Jes!

Tosin tuossa hesurin keskustelussa aiheesta esitetään heti alkuun pätevä kysymys: mikä ihmeen "älykkyys", loogis-matemaattinen sellainenko? Tarkkuutta...

Voin sanoa kokemuksesta, että ei ne rumpalit ole älykkäitä, ei edes hyvällä tahdolla. Tosin tunnen yhden täysipäisen basistin, mikä sekin vahvistaa vain sen toisen säännän.

Otsikko ei nyt aivan vastaa juttua, huomatkaa miten siinä epäsuorasti ilmaistiin etteivät testattavat olleet rumpaleita:

"Kenelläkään osallistujista ei ollut aiempaa musiikillista koulutusta."

Koulutuksen jokainen voi tulkita miten haluaa.

Ei varsinaisessa soittavassa kokoonpanossa rumpali ole porukan välkky, hänhän pitää vain rytmiä yllä. Jos muilla soittajilla ei ole rytmitajua, homma menee varmasti persiilleen. Jos nyt olettaisi vaikkapa normaalin ravintolatrion jäsenten fiksuutta, niin keskimääräisesti kosketinsoittaja käyttää eniten älyään. Seuraava, ehkä tuttukin muusikkotarina selventää asiaa:

Trio meni ravintolaan istumaan. Tarjoilija tuli pöytään ja kosketisoittaja teki tilauksen:
- Kokolihapihvi, raskalaiset perunat ja pullo olutta.
Tarjoilija kirjoitti lehtiöönsä ja kysäisi: - Kuinka vihannekset?
Kosketinsoittaja vilkaisi tovereitaan ja sanoi:
-Ei pojat ota tällä kertaa mitään.

No, rumpaleiden puolustukseksi täytyy sanoa, että muusikkolegendat väittävät rumpaleita koviksi naistenmiehiksi. Johtuneeko siitä, että heidän fyysinen työskentelynsä on naisten silmään varsin maskuliinista. Tiedä häntä.

K. K.
No, rumpaleiden puolustukseksi täytyy sanoa, että muusikkolegendat väittävät rumpaleita koviksi naistenmiehiksi. Johtuneeko siitä, että heidän fyysinen työskentelynsä on naisten silmään varsin maskuliinista. Tiedä häntä.

Voinee johtua myös nimenomaan tuosta rytmitajusta, kokonaisvaltaisesta kehon hallinnasta ja tottumuksesta kepukan heilutteluun. Skittasankarien tönkkönä sojottavan fallisen symbolin nypläys lienee orkesterissa maskuliinisinta...

iMuke
Seuraa 
Viestejä1351
Liittynyt13.3.2008

Kitaristien joukossa on tietenkin älykkäitäkin yksilöitä, kuten Brian May, joka väitteli tohtoriksi astrofysiikasta ja on juuri nimitetty liverpoolilaisen John Moores -yliopiston kunniakansleriksi. Hänellä tosin meni tutkintoon 30 vuotta mutta liekö tämä kitaristilta ihan normaali suoritus? Poikkeuksiakin siis on, olis mukava lukea hänen PhD thesiksensä.

Typerää lokerointia. Ja kuten sanottu, ei artikkelissa puhuttu mitään rumpaleista. Ei kai tuo ole ihmeellistä, että hyvä aikaulottuvuudellinen hahmottaminen korreloi älykkyyden kanssa. "Rumpalihan vain pitää rytmiä yllä" <- ei kannata yleistää värittömistä tusinarokkareista.

Huolestuttava uutinen, koska en osaa lainkaan soittaa rumpuja. Menen nyt opettelemaan, etteivät läheiset ala tyhmäksi luulemaan --->

Täytyy sanoa sen verran tuosta rytmitajusta ehkäpä yleistäkin luuloa vasten, että ei se mielestäni kovin helppoa ole pysyä tahdissa pidempiä aikoja. Siis minuuteista puhun nyt. Joskus olemme kisanneet tuosta kaverin kanssa ottamalla aikaa minuutin verran toisen lyödessä rytmiä ja vaikeaa siinä on täysin samassa tahdissa pysyä kellon kanssa kovin pitkään. Siis tarkoitan (sadasosa)sekuntilleen samassa tahdissa esim. parin kolmen minuutin verran (mitä biisit yleensä kestävät), ja tietenkin ilman kellon ääntä. Ammattilainen huomaa yleensä samantien eron temmossa vaikkei metronomia kuulekaan, kun taas perusjamppa usein paukuttaa hirveitä virheitä. Popparirumpalit soittavat kyllä varmaan yksinkertaisia juttuja, mutta yleensä heidän rytmitajunsa ja taitonsa on silti erinomainen.

Naiset eivät perinteisesti juurikaan ole ansioituneet rytmilajeissa, johtuuko kenties miesten ja naisten aivojen eroista. Tulee mieleen Tiktak, jonka naisrumpali jouduttiin levyjä varten vaihtamaan erääksi miesrumpaliksi, koska hän ei pysynyt riittävän hyvin tahdissa. Tätä ei ehkä monikaan tiennyt. Ehkä se nainen nykyään osaa jo soittaa?

Ohhoh!
En osa soittaa yksinkertaisintakaan rumpukomppia, mutta silti sain ÄO- tesitstä 146. Täytyy kai heittää tuo tulos roskiin sillä ruotsalainen tutkimus on aina luotettavampi.

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639
Liittynyt12.8.2007

Kakkaa! Kakkaa I tells you. Tuntemani rumpalit eivät läheskään kaikki ole mitään järjenjättiläisiä, ei edes se paras jazz/funk/metallimies. Tunnen sen verran monta, että voin kertoo.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat