Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Garnier Fructis lupasi minulle juuri äsken henkilökohtaisesti television välityksellä hiuksiini tutkitusti 75% lisää tuuheutta, jos sitä ryhdyn käyttämään. Milläköhän laitteella hiusten tuuheutta mitataan ja mikä on tuuheuden mittayksikkö? Afro? Pehko? Pakkohan se on jotenkin mitata, jos sillä saa tuotettaan ihmislapselle tyrkyttää.

Sivut

Kommentit (33)

Hyvä kysymys. Nuo afro ja pehko viittaavat kyllä enemmän kertaluokkiin kun mittayksiköihin... esim jos nuti on 1, ei se ehkä ole mutta oletetaan, niin silloin pehko voisi olla jotain 10^12 ja afro 10^18. Polkka taas ehkä noin 100 kieppeillä ja spermis jotakuinkin 10^6.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Tuuheutta mitataan kuluttajan AÖ:llä. Mitä alhiasempi AÖ, sen tuuheuttavampaa tuotetta kuluttaja ostaa

Eiköhän se oikeasti kuitenkin mitata vain hiusten tilavuudella. 75% lisää tuuheutta, niin hiustesi viemän tilavuuden tulisi kasvaa 75 %:lla.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005

Ehdottaisin tuuheuden mittayksiköksi yksinkertaisesti tuuhoa, kyseessä kun on kielenhuollollisestikin kauniisti sointuva perisuomalainen sana. Yksikköä kun on käytetty samassa yhteydessä aikaisemminkin, jotkut muistanevat radiotoimittaja Aune Ala-Tuuhosen.

Volitans
Tuuheutta mitataan kuluttajan AÖ:llä. Mitä alhiasempi AÖ, sen tuuheuttavampaa tuotetta kuluttaja ostaa

Eiköhän se oikeasti kuitenkin mitata vain hiusten tilavuudella. 75% lisää tuuheutta, niin hiustesi viemän tilavuuden tulisi kasvaa 75 %:lla.

Jep. Polyuretaanivaahto on hyvä. Sitä päähän ja pikaisesti kampaamaan.
Sitten uusi kerros vaahtoa. Tulee pitkäaikainen kampaus. Olisko aihetta
patentoida? Tilavuus kasvaisi, mutta miten mitata tuuheus? Olisi
kuitenkin persoonallinen kampaus. Voi soveltaa myös hiuksettomaan
päähän.

Volitans

Eiköhän se oikeasti kuitenkin mitata vain hiusten tilavuudella. 75% lisää tuuheutta, niin hiustesi viemän tilavuuden tulisi kasvaa 75 %:lla.

Eli jos mitataan hiuspehkon ulkomittoja parhaaseen tulokseen pääsee krapula-aamuna, jolloin meikäläinen ainakin näyttää lähinnä telamiinaan juosseelta menninkäiseltä.

Espi000

jolloin meikäläinen ainakin näyttää lähinnä telamiinaan juosseelta menninkäiseltä.

Onneksi olkoon! Pakko ihan onnitella kun noita niin harvoin pääsee näkemään. Itte oon jo 25 vuotta bongannu, mut ei sitte millään.

Kyllä toisia lykästää!

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Tuuheutta ei voi mitatata kuluttajan ÄO:lla. Kun lähtökohdaksi otetaan 0-tuuheus, joka on skinillä, eli ei tuuheutta ollenkaan, niin vaikkapa Kekkosella, tai jollei se kelpaa, sitten minun papallani, Kumpulan vaarilla" olisi molemmilla kanssä ÄO nolla ja sitä ette saa minua uskomaan. Tämä tulee esiin siinä vaiheessa kun mittayksikkojä sovelletaan SI-järjestelmään.

Absoluuttisen suuri tuuheus on rastalla, joka on sotkenut tukkansa liittaan jollakin mönjällä. Hyvä olisi tässä vaiheessa laatia asteikko niin, ettei tarvitsisi käyttää etuliitteitä kuten kilo. mega tai giga. Voihan niitä sitten kehumismielessä naisille käyttää. "Onpa sinulla Gigatuuhea tukka", varmaan olisi hyvillään tästä.

Lierikki Riikonen

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Kaljut tuskin ostavatkaan tuuheuttavia shampoita. Ja jos ostavat, niin silloin varmaan älykkyydessä onkin jotain vikaa - elleivät sitten osta jollekulle muulle.

Mutta oikeasti, jos joku uskoo shampoon tuuheuttavan hiuksiaan 75%, niin jotain hämärää täytyy olla pääkopassa - tai siis sen sisällä.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Laadin tuossa pikaisesti alustavaa mittajärjestelmää 0-100, tuuheudelle, jota ei tule tässä tapauksessa sotkea hiusten tiheyteen siinä mielessä että suurin tuuheus olisi esteettisesti paras. 0-kohdassa on tuo em. skini, joka hänellä hyvinkin saattaa korreloida älykkyyden kanssa, ja 100-tuuheus on rastalla. Minulla olisi 50-tuuheus kun hiusraja on mukavasti ohimoilta kivunnut puoleen väliin pääkalloa. Sen arvon mittasin 500hiusta/tuuma, niin saadaan hienosti desimaalilukuja kun ´´ muutetaan m^-001, siis mm ja SI-järjestelmään. Siltä välitä saadaan mitta-asteikon muut arvot helposti.

Edit--. Enpä heti humannut että lithiumillakin oli jo suunnitelmia, Voidaan se soveltaa noinkin mutta mielestäni skini ei ole 1, vaan 0.

Lierikki Riikonen

Eihän tuo tuuheus ole ainoa omituisuus. Jokin - vai jotkin - hiusšampoo lupaavat lisää elävyyttä hiuksiin. Melkoinen saavutus saada eloa täysin kuolleeseen ainekseen. Tuollaisilla lahjoilla kannattaisi tähdätä paljon korkeammalle kuin pelkästään pesuaineisiin.

Volitans
Tuuheutta mitataan kuluttajan AÖ:llä. Mitä alhiasempi AÖ, sen tuuheuttavampaa tuotetta kuluttaja ostaa

AÖ:stä puheen ollen, tarkoittanet kumminkin ÄO:ta?

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
Andúril
Volitans
Tuuheutta mitataan kuluttajan AÖ:llä. Mitä alhiasempi AÖ, sen tuuheuttavampaa tuotetta kuluttaja ostaaAÖ:stä puheen ollen, tarkoittanet kumminkin ÄO:ta?

No huomattinhan se sittenkin!

AlykkyysÖsämaaraa tarkoitin

Vai oliko se sittenkin ÄlykkyysOsamäärää? No täytynee vaihtaa ainakin shampoota.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Liittynyt18.3.2005

Tuuheuden määritelmähän on hiusta/päänahkaneliösentti. Toisaalta jos hiukset ovat vähänkin pidmmät, ne voidaan pakata yhdeksi nipuksi, jolloin tiheys kasvaa huomattavasti. Esimerkiksi yhdelle letille laitetut pitkät hiukset saavat arvon H/3 cm^2 jossa H on hiusten kokonaismäärä miinus irtohaituvat, ja 3 cm^2 on palmikon poikkipinta-ala.

Kuitenkaan en voi uskoa että tällainen keinotekoinen hiustiheyden muokkaus olisi shampoomainoksessa idea.

Toinen vaihtoehto on se, että hiusten paksuus lisääntyy, jolloin hiuksia on enemmän pinta-alaa kohti, jos lasketaan hiusten massa/pinta-ala. Kuitenkin tämä herättää kysymyksen: Mikä kasvattaa hiusten paksuutta? Vaikuttaako sampoo hiussilmuihin ja niiden aineenvaihduntaan ja miten? Jos ei vaikuta, toinen reaalinen vaihtoehto on se, että osa sampoosta jää hiuksen pintaan kiinni ja paksuntaa sitä, mikä ei myöskään ole kovin houkutteleva idea.

Kolmas ja todennäköisin vaihtoehto on, että hiusten määrä lisääntyy mutta keskimääräinen hiuspaksuus laskee, eli tulee kaksihaaraisia.

Tarkemmin määriteltyä saadaan

x+2y+3z+4å+5ä+6ö+...+Nn=1,75H, jossa x on haarautumattomien hiusten määrä, y on kaksihaaraisiksi muuttuneiden hiusten määrä, z on kolmihaaraisiksi muuttuneiden hiusten määrä ja niin edelleen. H on alkuperäinen haaraantumattomien hiusten määrä.

Matematiikka muuttuu kuitenkin hiukkasen hankalammaksi ja saadaan useampia tuloksia jos otetaan korkeammat haarutumiskertoimet käyttöön. Käsitellään siis vain kaksihaaraisuutta.

Yhtälö saa siis muodon

x+2y=1,75H , x+y=H

Yhtälön ratkaisu on y=3x. Mitä tämä taas tarkoittaa: se tarkoittaa sitä, että kolme neljäsosaa hiuksista muuttuu kaksihaaraisiksi ja neljäsosa pysyy ennallaan, ja tällöin on saavutettu 175-prosenttinen tuuheusaste eli 75 prosenttia alkuperäistä suurempi. Voitte tarkistaa nopeasti itse jos haluatte, tämä on aika helppo prosenttilasku.

Johtopäätös: minä en ainakaan ala moista sampoota käyttämään. Tyydyn XZ tervasampooseen. Se ei tuuheuta hiuksia.

Ihan oikeasti tekisi mieli minunkin kysyä mikä on se mekanismi jolla nuo sampoot tuuheuttavat, ja jos ei vastausta tule niin voisi kykyä jostain eettisen mainonnan valvontakomissiosta tai vastaavasta että mikä on homman nimi.

Toinen on ripsivärit sun muut, jotka lupaavat jopa 200% pidemmät(vai tuuheammat?) ripset, eli kolminkertaiset alkuperäiseen pituuteen/tuuheuteen verrattuna.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Arla:

Mummoakin on aina kammottanut tuo hiusten elävyyden lisääminen.

Siellä ryömiskelisi omia aikojaan, supisisi ja viettäis välillä bileitä.Rupeaisi seurustelemaani täiden kanssa

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat