Seuraa 
Viestejä45973

Mielestäni Suomestakin voisi periaatteessa tulla suurvalta. Täytyy muista, että esim Kiina oli vielä 1990-luvulla pääosin rutiköyhä kehitysmaa!

Voidakseen nousta suurvallaksi Suomen pitäisi olla maailman ykkönen tutkimuksessa ja tuotekehittelyssä. Esim Nokian pitäisi olla ainakin 10-vuotta pahimpia kilpailijoitaan edellä! Lopulta Nokia häthädyttäisi maailmaa tekemällä ostotarjouksen jo muutenkin heikosta Sony-Ericsonista. Ericsonin osakkeenomistajat suostuisivat nopean rahan toivossa, ja tämän jälkeen Nokia hallitsisi yli 50% puhelinmarkkinoista! Motorolaa eivät protektionistisen jenkit ehkä myisi, mutta ei se mitään! Tehdään "Reganit" eli pistetään pystyyn niin kova kilpailu, ettei motorola enää pysty panemaan vastaan, ja sen jälkeen sen valta kotimarkkinoillakin lopulta murtuu, kun jenkit saavat tarpeekseen "kotimaisesta" paskasta. Aasian markkinoille on helpompi tunkeutua koska protektionismia on tuntuvasti vähemmän, joten Samsungkin kaatuisi helposti. Tosin tämä edellyttäisi, että Nokian pitäisi olla kilpailijoitaan vähintään 10-vuotta edellä ajastaan. Nokian uusi "Nano-Nokia" Olisi suunnilleen nykyisten laitteiden kokoinen, mutta sallisi mm suoran ja viiveettömän videokuvan ympäri maailmaa, sekä käytännössä suunnilleen nykyisen pc tehon ja muistin. Sanalla sanoen, se olisi taskuun mahtuva informaationsiirtokeskus! Nokia voisi myös alkaa valmistamaan tietokoneita, jotka hyödyntävät samaa teknologiaa. Microsoftin kanssa harjoitettaisiin "yhteistyötä" kunnes Nokia pienellä myyräntyöllä lopulta ajaisi firman ahtaalle ja ostaisi pois halvalla. Sitten Nokiasta tulisi maailman johtava informaation siirto ja käsittelyfirma koko maailmassa!
Esim Oulusta kasvaisi nano ja bioalan mekka! Suomi olisi melkein kaikki kilpailijoitaan edellä nano tieteissä, ja harjoittaisi mm tasavertaista puolustusyhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa. Suomen armeija varustettaisiin uusilla nano ja antimateriapommeilla, ja lopulta koko yleinen asevelvollisuus voitaisiin tyystin lakkauttaa. Venäjälle tehtäisiin selväksi että joukot on vedettävä lähialueelta, ja jos Venäjä yrittää jotain typerää, niin Suomi pamauttaa kostoksi Pietarin ja Murmanskin sukellusvenetukikohdan paskaksi! Uskon, että eiköhän se veli venäläinen tuolloin huomaisi, mikä on oma etunsa

Suomi eroaisi sitä kahlitsevasta EU:sta, ja perustaisi sen tilalle niin sanotun "itämeren liiton" jonka pääkaupunki olisi Helsingissä. Suomi olisi myös maailmanjohtaja biotieteissä, jolloin satoa saataisiin yli kolme kertaa enemmän kuin nyt! Kalliit ja tehottomat maataloustuet lakkautettaisiin ja tilalle otettaisiin uudet ja huipputehokkaat valtion tilat. Sosiaalijärjestelmä pantaisiin remottiin. Syntyvyyttä kannustettaisiin ja nuoria Suomalaisperheitä tuettaisiin mm edullisella valtion takaamalla lainalla ja palveluilla. Suomi olisi maailman ykkönen tutkimuksessa ja tuotekehittelyssä! Suomi mm johtaisi tutkimusta vaihtoehtoisten polttoaineiden etsimisessä. Kaikki tämä tosin edellyttäisi suorastaan valtavaa teknistä etumatkaa kilpailijoihin verrattuna, mutta teknisesti ottaen sen olisi mahdollista

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

Ryhtymättä muuten järkyttämään avaajan Uskoa, Toivoa ja Rakkautta, joista viimeksi mainittu Jeesuksen mukaan on suurin, vaan tämän palstan ja sen kypärä- ym. päiden sekoilujen perusteella Suomella ei ole mitään edellytyksiä tieteen, tutkimuksen ja tiedon suurvallaksi. Osoittaako myöskään suhtautumisenne minuun mitään suuruutta ja viisautta?
Tiedossa, tieteessä ja tutkimuksessa Suomi on jäljentäjäin, karvaisten apinoijain ja karhujen ynnä asianajajien maa. Se hankkii uutuutensa pääasiassa Suuren Lännen asiakassuhteen perusteella, jonka nimissä ja hyväksi se syrjii ja vahingoitaakinm kotimaista tutkimusta, ja ulkomaistakin, jos se ei ole emäyhtiöstä. Paperi ja tulevaiuudesa myös langattomat yhteydet ovat toki väline tiedon tekemiseen, tallentamiseen ja levittämiseen. Mutta ne sinänsä eivät ole mitään tietoa, tiedettä ja tutkimusta. Kuka hyvänsä apinakin voi piirrellä jotakin paperille ja käyttää kännykkää.

Ärsyttävä tuo Arkosin "kypäräpää" -termi, varsinkin, kun hän ei suostu tarkentamaan käyttämänsä sanan merkitystä. Arkos: määrittele kypäräpää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toinen tuleminen

Voidakseen nousta suurvallaksi Suomen pitäisi olla maailman ykkönen tutkimuksessa ja tuotekehittelyssä. Esim Nokian pitäisi olla ainakin 10-vuotta pahimpia kilpailijoitaan edellä! Lopulta Nokia häthädyttäisi maailmaa tekemällä ostotarjouksen jo muutenkin heikosta Sony-Ericsonista.

Niin, paitsi että suomalaiset omistavat Nokiasta kai jotain 10 %.
Ja kaikki muutkin yritykset myydään ulkomaiseen omistukseen.

Mutta pakolaisia kyllä otetaan auliisti. Saa nähdä, milloin joku
kaupunki muuttuu tummaihoisten kaupungiksi. Esim. Detroit ja
New Orleans Yhdysvalloissa ovat pääosin tummaihoisten
(muualta tulleiden ja heidän jälkeläistensä) asuttamia.

http://www.ci.detroit.mi.us/mayor/default.htm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/4210648.stm

ArKos itse

Tiedossa, tieteessä ja tutkimuksessa Suomi on jäljentäjäin, karvaisten apinoijain ja karhujen ynnä asianajajien maa.

Tieteen tulisi kulkea käsi kädessä luovuuden kanssa. Vaikuttaa siltä, että
yliopistoissa on (johtavissakin) viroissa henkilöitä, jotka ovat lähinnä huolissaan omasta asemastaan ja seuraavista tutkimusapurahoistaan. Itse aiheen tärkeys tuntuu unohtuneen. Tälläkin palstalla asetellaan foliohattuja aika moneen päähän, vain siitä syystä että ajattelijan ideat eivät avaudu itselle.

Sillä ei pitäisi olla merkitystä, onko joku E=Tila -kaava oikein vai ei. Sillä on merkitystä, että asioita käsitellään. Ei tyrmätä suorilta jaloilta maahan ja tallata päälle varmuuden vuoksi. Maailmahan on itsessään avoin ja ilmainen lähdekoodi. Jokainen ajatus on tärkeä.

Tästä aloituksesta saa jatkaa:

E=

tellustelija

Tästä aloituksesta saa jatkaa:
E=

mc2

Asioita tuleekin käsitellä, mutta ei vain käsittelemisen vuoksi.
Oikeaan suuntaan tulisi pyrkiä.

Peksa
Ärsyttävä tuo Arkosin "kypäräpää" -termi, varsinkin, kun hän ei suostu tarkentamaan käyttämänsä sanan merkitystä. Arkos: määrittele kypäräpää!

Kypäräpää ei tunnusta mitään tosiasioita, ja siten myös hyvin unohtaa kaikki mielessään piipahtaneet. Kypäräpään nimitys, selitys ja nimikkeen historiallinen alkujuuri ja synty on selotettu moneen kertaan, vaan eipä taaskaan näy menneen perille. Tässä enää sanon vain, että kypäräpääpappi oli aiempi nimitys, ja henkilö esiintyi Kansallisen Kokoomuksen edustajana Kansan Uutisten Ilmarin ja Hesarin Kari Suomalaisen piirroksissa.

Toki on myös ämpäripäitä, pönttöpäitä, puupäitä ja oliko vielä munapäitä, ja sitten ne, joiden pää on vihreä. Enimmäkseen ne eivät ole niin kovan itsepäisiä kuin kypäräpäät. Yhteistä kuitenkin on torjua reaaliset uutuudet ja muutokset ja pitäytyä epäjärkeviin ja epäpäteviin uskonkappaleisiin.

Sitten toiseen asiaan, ajankohtaiseen pohdintaan ja ongelmaan suomalaisesta ruuasta. Luulen, että kyse ei varsinaisesti ole itse ruuasta ja onko se sinänsä hyvää tai huonoa. Sehän on myös maku- ja varsinkin
tuoksun eli aromin kysymys. Vaan kyse on siitä kovapäisestä tavasta
tarjoilla se. Ruokailevalta vaaditaan tosikkomaista käsitystä ja hyväksymistä, että ruoka on hyvää. Ruokaa nautittaessa tulee vallita tosikkomainen ilmapiiri, ollaanhan nyt nauttimassa ylivertaista hyvää.
Leikkimielisyys, kevyt nautiskelun rento ilmaoiiri on poissuljettu.
Ja siten suomalainen tarjoamis- ja pöytätapa nopeasti tuhoaa ruuasta sen syöjälle sen maun, sen aromin. Ruokailija tuntee maistavansa ja syövänsä mautonta ruokaa, ja voi, kunpa tämä velvollisuus pian olisi ohi, vaan seuraa samoja mauttomia ruokalajeja toinen toisensa jälkeen.
Miten suomalaiset itse kestävät ruokaansa? No, he itse sitä ennen ja jälkeen juovat päänsä täyteen. Ja myös mauttomuuden kaivertaessa vatsassa he syyllistyvät mauttomaan käytökseen ja tappelevat ja rähisevät ihan mitättömistäkin syistä.

Oikeastaanhan kuvattu käytösmalli on brittiläinen. Ja Britanniahan jo ennen suomalaisia on ollut kuulu huonosta ruuastaan, tai siis huonosta tavasta se tarjota. Uusimpana aikana suomalaisille on myös tullut kova into apinoida ja jäljitellä kaikkea amerikkalaista. Suomea sanotaan Euroopan amerikkalaisimmaksi maaksi. Oikeastaan Suomi voisi olla USAn osavaltio.

Suomi yrittää eri Johtajien eri ja kuitenkin samanlaisin keinoin Euroopan eri ytimiin, ja on aikonut voittaa monesti Euroviisutkin. Yrittämisen intoa ja sisua ei kylläkään lie puuttunut. Sen sijaan tavoissa olisi paljonkin korjaamista. Periaatteessa Euroopapan tarjotaan samalla menetelmällä kuin on minulle ja muille tarjottu kypärä- ym. pään totuutta tällä palstalla.
Suomalainen tyrkyttää omaa itsensä hyväkis uskomaansa tuotetta kerta kerran jälkeen. Ja kun ei mene läpi, ruvetaan jurnuttamaan, änkyröimään.
Syys on muissa, vaan ei itsessä. Teitä ei välitä kuunnella eikä lukea, mitä muut ovat keksineet. Tuota mautonta asenneta ja tarjoamistapaa on runsain mitoin nähty vuosien aikana myös tällä palstalla.

Millä perustein Suomi muka voisi olla tiedon ja tieteen suurvalta? Päinvastoinhan suhtautumistapansa perusteella se on hyvin alikehittynyt maa. Kuin lukutaidottomat Väiski-noidat ja Lemminkäissotilaat olisivat yhä vallassa.

Käytännön väkenä suomalaiset kuulemma osaavat keksiä. Tässäkin
on suuntaus nyt kohti pohjanoteerauksia. Viimeisimmän tilaston mukaan, kertoi TV 1n toimittaja, patenttien ja niiden hakemusten määrä on huomattavasti laskenut. Ainoa vahvana tilastoa hallitsee NOKIA, sillä
on kännyköihinsä liittyviä yli 500 patenttia Suomessa. USAssa muistaakseni jotkut niistä on kiistetty.

Ylimielisyytensä takia Suomi sai päihinsä myös Talvisodassa. Sitten, kuten
Nummisuutarien Eskon, piti jatkaakin tappelua, ja taas tuli päihin.
Ja vikahan ei ollut taaskaan meissä, vaan niissä muissa.

Dredex
Esim. Detroit ja
New Orleans Yhdysvalloissa ovat pääosin tummaihoisten
(muualta tulleiden ja heidän jälkeläistensä) asuttamia.

Tuotujen, ei tulleiden!

Phony
Dredex
Esim. Detroit ja
New Orleans Yhdysvalloissa ovat pääosin tummaihoisten
(muualta tulleiden ja heidän jälkeläistensä) asuttamia.Tuotujen, ei tulleiden!

Juu, tuotuja on, mutta on siellä tulleitakin.
Niinkuin Suomeenkin tulee (päästetään / otetaan / halutaan / ei toivota / toivotaanpas / eipäs / juupas).

Phony
Dredex
Esim. Detroit ja
New Orleans Yhdysvalloissa ovat pääosin tummaihoisten
(muualta tulleiden ja heidän jälkeläistensä) asuttamia.Tuotujen, ei tulleiden!

Suurin osa tietenkin on orjien jälkeläisiä, vaikka joitakin on varmasti muuttanut myöhemminkin.

Mutta Hollannin lisäksi esimerkiksi Ruotsissa nimenomaan maahanmuuttajat, aivan erityisesti muslimit, alkavat jo aiheuttaa pahoja, pahoja ongelmia. Malmön asukkaista jo neljännes on etelän musulmaaneja, eivätkä ambulanssit tai paloautotkaan uskalla mennä muslimialueille ilman poliisisaattuetta. Poliisipartioitakin pitää olla kaksi kerrallaan; kun yksi pari nousee autosta, pitää toisen parin jäädä vahtimaan, ettei heidän autoaan turmella tai varasteta. Aiheesta oli netissä videokin, jota kuitenkaan ei enää jostakin syystä löydy. Tässä kuitenkin lyhyt tiivistelmä sen sisällöstä:

"If we park our car it will be damaged — so we have to go very often in two vehicles, one just to protect the other vehicle," said Rolf Landgren, a Malmo police officer.
Fear of violence has changed the way police, firemen and emergency workers do their jobs.

There are some neighborhoods Swedish ambulance drivers will not go to without a police escort. Angry crowds have threatened them, telling them which patient to take and which ones to leave behind.

Because Sweden has some of the most liberal asylum laws in Europe, one quarter of Malmo's 250,000 population is now Muslim, changing the face and the idea of what it means to be Swedish. Asylum seekers may bring spouses, brothers and grandparents with them. Civil servants say the city is swamped.

"You have 1,000 students in a Swedish school. How many are Swedes? Two," said Lars Birgersson, principal of the Rosengrad School....

"They are not a part of Swedish society, so to speak. It is difficult for them to get inside society," said Torsten Elofsson of the Malmo Police Department.

However, they are the most rapidly growing segment of Swedish society — outsiders who are already inside, posing a challenge to legendary Swedish tolerance that has now been stretched to the breaking point.

Malmo's main mosque was recently set ablaze by arsonists. When firefighters arrived on the scene, they were attacked by stone throwers.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat