Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Nyt on tutkittu, että aivot menevät lepotilaan taikka pikemminkin automaatti-tilaan, jos ihminen tekee pitkän aikaa tylsää työtä. Automaatti-tilassa aivot optimoivat päättelyratoja ja alkavat vaan suorittamaan samaa/samankaltaista asiaa, jolloin ihminen tekee helpommin virheitä, kun pitäisikin päätellä jotain. Tällöin virheitä voi syntyä hyvinkin yksinkertaisissa tehtävissä.

On kehitetty laite, jolla voidaan päätellä ihmisen aivoaalloista, että milloin aivot uhkaavat tylsistyä. Näin laite ennustaa 30 sekuntia ennen tylsistymistä, että kohta todennäköisesti tulee virheitä ja laite hälyttää. Laitteen avulla esimerkiksi lentokoneiden ohjaajat ja lennonvalvojat voidaan herättää takaisin virkeystilaan ennen kuin tylsistymisestä johtuvia virheitä sattuu.

Uutinen

Joo ja laitteen avulla opettajat voisivat päätellä, keitä oppilaita opetus kiinnostaa ja kuka on tunnilla mukana muuten vain pakon vuoksi.

Kommentit (3)

Tuo olisi hyvä laite pitkille automatkoille, jolloin tylsyys pääsee joskus yllättämään, ellei sitten satu olemaan hyvää matkaseuraa tai musiikkia mukana.

Onkohan sivuvaikutuksena sitten että lentäjän tai autoilijan aika käy todella pitkäksi kun estetään aivojen meneminen automaatiotilaan.

Veikko
Onkohan sivuvaikutuksena sitten että lentäjän tai autoilijan aika käy todella pitkäksi kun estetään aivojen meneminen automaatiotilaan.Voipi olla. Tarvitaan siis lisää taukoja tai jotain?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat