Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Vuosi 2009: maanantaisin ei saa myydä alkoholia kaupoissa tai ravintoloissakaan. Eikä Alkossa. Ei missään. Myös maahantuonti laivalta ja lentokoneista kielletty.

Vuosi 2010: ma ja to ovat kieltopäiviä.

Vuosi 2011: su, ti ja to ovat kieltopäiviä.

Jokainen voi tietenkin ostaa pulloja varastoon. Mutta uskon että rappio-alkoholismi loppuisi koko maasta. Jokainen joutuisi joskus heräämään ilman krapulaa, ja huomaisi että kuinka hieno päivä siitä tulee.

Kunnon spurgulla viinat menee sukkelaan, joten heillä ei voi olla yli päivän varastoa.

Sivut

Kommentit (41)

Käy kuin aikoinaan alkoholin kieltolain kanssa ja tänä päivänä ongelmaa voidaan lukea laittomien päihteiden kohdalta: Kieltolaki ei toimi, koska markkinat vapautuvat rikollisiin käsiin ja raha valuu muualle.

Ei hyvä. Itse en kannata minkäänlaista kieltolakia, koska niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Kuka viitsii rikkoa lakia ja myydä pimeitä pulloja vain yhtenä päivänä viikossa, eli vuonna 2009 maanantaisin ?

Kyse ei ole kieltolaista, vaan nopeusrajoituksesta.

Säätelytoimet ovat aina lisänneet kulutusta ja haitallisia käyttötapoja. Ennen kieltolakia ei varsinaisia alkoholihaittoja ollut kuin nimeksi hyvin pienen kulutuksen ja käyttökulttuurin vuoksi. Vain ne joilla oli siihen varaa, joivat ja heille riitti kaitsijoita jos joi liikaa. Ennen sitä se oli 1,5 ja nyt 9, joten kaikki säätely on lopulta hanurista.

Salakuljettajat ja pontikankeittäjät kokisivat uskomattoman kysynnännousun moisen vision toteutuessa, osa kansalaisista siirtyisi muihin päihteisiin.
Laillistaisivat nyt sen jazztupakan niin aivan varmasti alkoholin kulutuskin vähenisi (=kunnon paukuissa ei viina juuri uppoa, eikä sitä tee mielikään), tietty rapajuopot ovat rapajuoppoja, mutta kiljusaavit ja Lasol on keksitty )

Mitä enemmän rajoituksia koittavat tunkea, sitä enemmän tulokset ovat päinvastaiset.
Tämä on todistettu jo moneen otteeseen; kaikki kieltolait ovat toimineet itseään vastaan ja ainoina hyötyjinä ovat olleet mustan pörssin sedät.
Lisäksi esim. nykyinen huumepolitiikka Suomessa jopa tietyllä tavalla "yllyttää" joitain pentuja kokeilemaan muita aineita, kun ne ovat "niin kiellettyä siis varmasti jännää" ja sitten kun siitä jointista ei tulekaan sydänkohtauskuolemaa tai skitsofreniaa, eikä polttelija tapa kavereitaan psykoosin vallassa, sitä lapsellisesti ajatellaan, että sama koskee muitakin laittomia päihteitä.

...Ja tuohon "silloin ei tulisi krapula-aamuja"-idiotismiin; Onko tuo paljon kohuttu alkoholin myyntikielto ennen aamuysiä muka vähentänyt tinttaamista?
Harvinaisen lapsellista ajattelua, kuulostaa lähinnä joltain tynnyrissäkasvaneelta liisahyssälältä, joka on viimeksi "oikeaa maailmaa" nähnyt astuessaan eduskuntatalon rappuset virka-autonsa takapenkille.

juuh näinpä nimenomaan.. Mutta suomalainen päihdepolitikointi ja päihdelainsäädäntö on ilmeisesti sellasissa käsissä, jotka ei osaa oikeen 1+1 laskea..
Prkl, alan asiantuntijoitahan sielä pitäis olla..

OT ei stana ko on hyvännäköne ilma ulkona! pitää varmaan kävelylle lähteä.
Eikä möllöttää ruudun ääres

iMuke
Seuraa 
Viestejä1351
Liittynyt13.3.2008

Rappioalkoholistilla se krapula ei taida mennä yhdessä päivässä ohi joten taitaa krapulattoman aamun autuus jäädä kokematta. En usko että tästä menetelmästä olisi muuta seurausta kun kotivalmistuksen tai korvikkeiden käytön lisäys puistokemistipiireissä.

Minulla oli kerran naapuri(juoppo). Tilin jälkeen oli viikon verran tautonta melua ja kolme viikkoa hiljaista että olisi kuullut tikun putoavan. Siis viikossa meni kuukauden juomat, kulp kulp lörpls ja sitten odotettiin tiliä hiljaa...

Kaikkeen tässä maassa yritetään soveltaa kieltoja ja rajoituksia. Tuo ehdotus alkoholin myynnin kieltämisestä määrättyinä päivinä on järjetön, mutta pahoin pelkään, että eiköhän joku idioottibyrokraatti senkin vielä keksi toteuttaa.

Kielletään sitten perkele kaikki!

Sunnuntai olisi hyvä päivä kiellolle. Silloin pitää palautua krapulasta, ei hankkia kamalampaa. Paras kuitenki olisi jos alkoholia ei myytäisi enää milloinkaan laillisesti.

Paras tie lie sellainen, että ihminen oppii ja kasvaa jo lapsesta ilmaisemaan itseään rohkeasti ja kehitellään rentoutumiskulttuuria ja aktiviteetteja, joihon ei aina sisälly päihteet. Nykykulttuuri "palkitsee" päihteiden käytöstä, mm. seuraa ja kontakteja päihteitten avulla helpommin ja sosiaalisesti niiden käyttö on tietyssä iässä suorastaan kannatettavaa.

Mainittakoon, että kohtuukäyttäjien joukkokin on suuri ja heillä alkoholin käytön hyödyt lie suuremmat kuin haitat.

Pelkillä kielloilla ei ongelmien perusteisiin päästä käsiksi.

Mokomakin
Paras kuitenki olisi jos alkoholia ei myytäisi enää milloinkaan laillisesti.

Väärin, koska silloin kyseisen aineen myynti menisi rikolliselle puolelle ja rahat muuhun kuin hyötyyn. Hyvänä esimerkkinä voit katsoa tuonne 1900-luvun alkukolmannekselle, että miten kävi kun alkoholin kieltolaki astui voimaan.

iMuke
Seuraa 
Viestejä1351
Liittynyt13.3.2008
JaakkoFagerlund
Mokomakin
Paras kuitenki olisi jos alkoholia ei myytäisi enää milloinkaan laillisesti.

Väärin, koska silloin kyseisen aineen myynti menisi rikolliselle puolelle ja rahat muuhun kuin hyötyyn. Hyvänä esimerkkinä voit katsoa tuonne 1900-luvun alkukolmannekselle, että miten kävi kun alkoholin kieltolaki astui voimaan.Winston Churchill sanoi kollegalleen käydessään USA:ssa kieltolain aikana: UK saa n miljoonaa puntaa tuloja alkoholiveroina. ME emme anna niitä gangstereille. Hyvin sanottu. Ja silläkin matkalla hänellä oli tietysti mukana alkoholivarastonsa, mikä ei koskaan ollut kovin vaatimaton.

Harvoin saa näin typeriä ehdotuksia lukea mistään, jos nyt ei ihan kieltolaki ehdotuksia ota huomioon. Realismi on hieno asia, joskus jopa suositeltavaa. Päihteiden käytön rajoittaminen ei vain toimi, siinä korjataan seurausta ei syytä. Pitäisi puuttua siihen mikä ihmisen ajaa juomaan eli asenteisiin ja ongelmiin, eikä koittaa rajoittaa niiden seurausta, eli päihtymishalua sillä se on suorastaan typerää ja toimimatonta. Pätee khatista heroiiniin, ja hampusta alkoholiin.

Enkä puhu viihdekäytöstä, vaan ongelmakäytöstä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat