Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Googlen informaatioylivalta lisääntyy lisääntymistään. Mielikuvitus ei riitä edes tajuamaan, mitä kaikkea Google miljardeilta ihmisiltä keräämillään tiedoilla voisi tehdä.

Uskallammeko Googlen antaa kerätä ja organisoida kaikki maailman tieto siten, että ihmiset eivät itse näe, kuinka se on organisoitu ja mitä maailmalla tapahtuu?

Vaihtoehtona olisi tehdä Googlesta jonkinlainen maaillmanlaajuinen säätiö, jota ei omista osakkeenomistajat eivätkä yksittäiset valtiot.

Tämä video herätti kysymyksiä
Video

Edit: Korjasin linkin (Phony)

Kommentit (3)

Googlen rakentama infrastruktuuri madollistaa lähes kaiken internetissä kulkevan datan kulkevan sen järjestelmien kautta. Google tietää todennäköisesti monelta osin enemmän ihmiskunnasta kuin CIA ja FBI yhteensä. Se on sanonut julkisestikin pyrkivänsä 'rahastamaan ihmisten tarpeilla'. Tämä mahdollistuu, kun Google tietää tasan tarkkaan, mitä massat haluavat ja millaisia trendejä pinnan alla liikkuu.

Internet mahdollistaa ennennäkemättömän valtakoneiston synnyn, mikäli yksi taho hallitsee suurinta osaa internetin tiedosta. On suorastaan riski sallia yhden yksityisen tahon hallinnoida niin ylivoimaisen suurta osuuttaa kaikesta inhimillisestä tiedosta. Uskallammeko sallia tämän?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat