Seuraa 
Viestejä45973

Samaan aikaan kun kehitysmaissa nähdään nälkää, niin länsimaissa heitetään päivittäin yli puolet tuotetusta ruoa'sta roskikseen, näin karkeasti arvioiden. Ja sitten uutisoidaan kuinka ruokaa ei tuoteta tarpeeksi. Kuinka on varaa heittää pois jos ei kerta riitä kaikille? Syynä tähänkin on kapitalistinen ajattelumalli, että saadaan suurempi voitto kun heitetään pois, koska kukaan ei ostaisi jos ilmaiseksi annettaisiin.

Täyttä kaksinaismoralismia. Kuinka pahaan jamaa pitää ihmiskunnan vajota ennen kuin se ymmärtää että elämän tarkoitus ei ole raha vaan kaikkien tasa-arvoinen elämänlaadun nostattaminen, kulttuurillisesti, tieteellisesti, taloudellisesti, sekä sosiaalisesti. Yököttää tämä kasvoton megayhtiöiden elämänlaadun mekaaninen laskeminen voittojen maksimoinni perusteella. Ei siitä varmaan kukaan ole vastuussa yksilönä, mutta hei, systeemi ei toimi. Sitä pitää korjata pikaisesti.

Mihin voin jättää eroanomukseni jotta en tukisi verovaroillani näin mätää systeemiä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Toope
Seuraa 
Viestejä32880

Lapsellinen kommari.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Euroopassa tuotetaan liikaa ruokaa (tukirahoilla) Euroopan markkinoille, ja näitä ylijäämiä myydään erittäin halvalla Afrikassa, halvemmalla kuin paikallisia afrikkalaisia tuotteita. Afrikassa ei ole kannattavaa tehdä mitään, kun tuontitavara on halvempaa. Suurinosa Afrikan päättäjistä ovat afrikkalaisten nälänhädän syynä, koska mm. myyvät kalastusoikeuksia ei-afrikkalaisille ja siihen päälle vielä ei-afrikkalaisten salakalastus, ja tietysti sallivat halvan tuontitavaran maahantuonnin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toope
Lapsellinen kommari.Vau, jätkähän on varsinainen sanataituruuden sapelisankari. Pystytkö ylittämään itsesi ja kertomaan vielä tuota edellistäkin kehittävämmän kommentin? Veikkaan ettet... pelle...

Äemänkäki
Seuraa 
Viestejä1161

Jep, Lueskelen tässä Ernesto Guevaran elämänkertaa ja ihan sama meininki oli jo silloin kehissä. Siis enne toista maailmansotaa ja sen jälkeen etelä-amerikassa. On se niin sairasta, halvempi tuoda kuin itse tuottaa. Ei vain mahdu minun päähän, lienee päässä vikaa

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447

Onko sinun ihan pakko aina suhtautua asiaan kuin asiaan sokealla vasemmistoidealismilla sekoitettuna raivokkaaseen suuryhtiöiden vihaamiseen kapitalismin syyttämisen varjolla?

Armitage
Samaan aikaan kun kehitysmaissa nähdään nälkää, niin länsimaissa heitetään päivittäin yli puolet tuotetusta ruoa'sta roskikseen, näin karkeasti arvioiden. Ja sitten uutisoidaan kuinka ruokaa ei tuoteta tarpeeksi. Kuinka on varaa heittää pois jos ei kerta riitä kaikille? Syynä tähänkin on kapitalistinen ajattelumalli, että saadaan suurempi voitto kun heitetään pois, koska kukaan ei ostaisi jos ilmaiseksi annettaisiin.Millä tavalla Suomessa poisheitetty homeinen ruisleipä vaikuttaa siihen, että Afrikassa kärsitään paikoitellen ruoanpuutteesta?

Jälkimmäinen on todellinen ongelma, johon tulisi vaikuttaa ensisijaisesti elintarvikkeiden tukiaisten poistolla. Tällä hetkellä monissa maissa tuetaan täysin perusteettomasti kotimaista ruoantuotantoa, joka nostaa muualta tuotujen elintarvikkeiden hintaa. Tähän kilpailuun kehitysmailla ei ole mahdollisuuksia lähteä mukaan, eikä heillä täten ole mahdollisuutta nostaa elintasoaan kauppatasettaan ja ruoantotantoa nostamalla.

Vasemmostolähtöisetn ajattelumallit oman kansan elintarviketuotantoa tukemalla verovaroin on syynä esittämääsi epäkohtaan. Ratkaisu siihen on liberaali markkinatalous.

Armitage
Täyttä kaksinaismoralismia. Kuinka pahaan jamaa pitää ihmiskunnan vajota ennen kuin se ymmärtää että elämän tarkoitus ei ole raha vaan kaikkien tasa-arvoinen elämänlaadun nostattaminen, kulttuurillisesti, tieteellisesti, taloudellisesti, sekä sosiaalisesti. Yököttää tämä kasvoton megayhtiöiden elämänlaadun mekaaninen laskeminen voittojen maksimoinni perusteella. Ei siitä varmaan kukaan ole vastuussa yksilönä, mutta hei, systeemi ei toimi. Sitä pitää korjata pikaisesti.Tasa-arvoinen elämänlaadun nostattaminen on tapahtunut joka puolilla eri maita luopumalla suunnitelmataloudesta, jota nyt esität otettavan käyttöön. Toki kapitalistisen järjestelmän käyttöönotossa on ollut vikoja, esim. Chilessä, ja järjestelmässä on edelleen korjattavaa, esim. yo. esittämäni elintarvikekaupan vapauttaminen, mutta et tosissasi voi väittää että kasvavan väestön elämänlaatu tapahtuisi menemällä takaisin mielikuvitusmaahan, jossa ihmiset tekevät iloisina töitä, tutkimusta, tuotekehitystä ja tiedettä ilman halua saada taitojensa/panoksensa mukaista korvausta työstään.

Voit luoda paperilla "täydellisen maailman", mutta ihmisluontoa et voi muuttaa. Oikeistoliberaali maailmankatsomus hyväksyy tämän faktan, ja pyrkivät sen tiedostaen tekemään maailmasta paremman paikan. Vasemmistoidiotismi ei taasen halua uskoa ihmispsykologiaan ja tosiasiassa tekee karhunpalveluksen koko yhteiskunnalle elämällä pilvilinnoissa (ja usein myös olemalla 24/7 tekemättä mitään hyödyllistä; tällä en kuitenkaan tarkoita sinua, Armitage).

Armitage
Mihin voin jättää eroanomukseni jotta en tukisi verovaroillani näin mätää systeemiä?Siinäpä jälleen perusvasemmistolaista järjenkäyttöä. Veroja ei tietenkään haluta maksaa, mutta kaikki asiat pitäisi saada heti kuntoon, ilman että kukaan, joka oikeasti tekee asioiden eteen töitä, saisi siitä korvauksen.

iMuke
Seuraa 
Viestejä1418

Minusta erilaiset (täysin tarpeettomat) hygieniamääräykset ovat suurin syy siihen että kaupat heittävät ruokaa menemään. Eihän kauppias saa edes myydä (jonkun turhan hygieniamussutuksen takia) vanhaksi määriteltyä tuotetta, hän joutuu sitäpaitsi vastuuseen jos asiakkaalle tulee pikkuisen löysä vatsa tai jotain muuta täysin harmitonta.

Ruokaa tuotetaan maailmalla aivan tarpeeksi kaikille mutta tullit, logistiikka, politiikka jne vaikeuttavat sen jakamista tasapuolisesti.

Tämän planeetan kantokyky ei kestä sitä, että edes nykyiselle väestölle tuotettaisiin kaikille terveellinen ja monipuolinen ruoka. Meitä on nyt jo liikaa.

Mielestäni vika ei ole tuottajissa, eikä kauppiaissa, vaan idioottimaisissa kuluttajissa, jotka ostavat enemmän kuin maha vetää. Osasyynsä on myös kireissä hygieniamääräyksissä, jonka joku jo mainitsikin. Täysin syömäkelpoista ruokaa menee uskomattomat määrät roskiin koko ajan .

re
Ihan hyvä juttu. Voisitko kenties vielä lisätä tuohon jotenkin nationalismin?

Kun nälkämaissa ihmisiä kuolee nälkään niin homma kurjaantuu, mutta jos me kokoajan autamme niitä tekohengityksen tavoin niin tilanne ei korjaannu koskaan.

Onneksi meillä länsimaalaisilla on varaa tälläiseen asenteeseen:Tämä kolmas hampurilainen maistuu paskalta! Heitän sen roskiin!

Hyvä esimerkki on ABC-ketjun tapa heittää safkat päivän päätteeksi roskiin. Työntekijätkään eivät saa viedä safkoja kotiin, vaan roskiin, elleivät osta niitä.

Sama juttu kaupoissa.

Tämä liittyy nälänhätään siten, että vikaa systeemissä on niin täällä päässä kuin toisaalla, koska halutaan optimoida tuottavuus taloudellisesta näkökulmasta, piittaamatta siitä, että toisenlainen tapa toimia, eli vähemmän kannattava, kohentaisi vähäosaisten elämänlaatua.

Ihmisten tulisi tilata mitä tarvitsevat etukäteen, ja sitten nämä tuotettaisiin paikallisesti. Tällöin minimoitaisiin hukkatuotanto. Toinen yhtä suuri ongelma, jonka joku mainitsi, on ruoan poisheittäminen. Tämä taas vähentyisi jos lisättäisiin valistusta asian suhteen. Sekin on vastoin kapitalismin voitontavoittelun maksimointia, sillä valistuneet ihmiset ostavat vähemmän, eli sen verran kun kuluttavat.

Kulutusyhteiskunta ei sellaisesta pidä, vaikka sen oma graalin malja johtaakin helvettiin.

Se, että meidän on mahdotonta nähdä nykysysteemin ansiosta se kurjuus ja köyhyys, jolla orjuuttaen pakotetaan käyhien maiden asukkaat raatamaan meille lenkkareita ja banaaneja, ei poista sitä tosiasiaa, että näin tapahtuu.

Se voi olla poissa silmistä ja siksi poissa mielestä, mutta ei poissa todellisuudesta. Joku kärsii sen takia että päälläsi oleva t-paita maksoi euron kahden sijaan. Ja sen takia, että ne 90% paidoista, joita ei saatu myytyä, heitettiin roskikseen mielummin kuin lahjoitettiin köyhille, jotta saadaan pidetty paitakanta pienempänä.

Joku voi sanoa, että eikö se ole hyvä että siellä Jumalan selän takana joku lapsi saa sen pennin murto-osan siitä t-paidasta, joka päätyi lopulta roskikseen kun kukaan ei sitä ostanut, jotta saadaan myytyä jokin toinen paita sen sijaan muutamalla eurolla, josta samainen lapsi on saanut toisen pennin murto-osan. Ei, tämä ei ole hyvä asia.

Hyvä asia olisi, että joku tilaisi paidan, ja maksaisi siitä tekijälle suurimman osan, ja maahantuoja sekä jälleenmyyjä ottaisi osuutensa siitä, mutta ei voittoa, vaan osuutensa.

Se, että jatkuvasti halutaan kasvua ja suurempaa liikevoittoa johtaa siihen, että nyhdetään kummastakin päästä. Tällöin ainoa todellinen voittaja on suurpääomasijoittaja sekä yritysjohto, joka nuolee sijoittajien perseitä, ja saa siitä hyvästä mahtibonukset. Nuoleminen tarkoittaa käytännössä joukkoirtisanomisia, sekä sellaista yrityspolitiikkaa, että työntekijöiden tulot minimoidaan. Näin voitot maksimoidaan.

Todellisen työn tehneet eivät saa voittoa, vaan voitto siirtyy yritysjohdon kieron pelin ansiosta osakkeenomistajille, joilla ennestään on jo enemmän kuin muilla.

99% kärsii, jotta 1% voi vetelehtiä enemmän kuin kykenee.

Sellaista järjestelmää, eli tällaista, jossa elämme, on turha kenenkään kutsua hyväksi systeemiksi. Ellei itse ole joko yritysjohtoon kuuluva tai suurpääomasijoittaja.

Miksi valtaosan ihmiskunnasta tulisi elää kurjasti, jotta pyramidin kärki voi tehdä huviretkiä avaruuteen?

Kertokaapa se.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat