Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Minua on aina haluttanu kysyä teiltä viisaammat, miten voimakas mangneettikenttä vaikuttaa lasersäteeseen ?
Vai vaikuittaako yleensä mitenkään ?

Sivut

Kommentit (23)

Tyhjiössä tai muuten vaan ideaalisissa oloissa magneettikentällä ei ole vaikutusta valoon.

Mutta magneettikenttä voi vaikuttaa valoon muuttamalla väliaineen, lasin, ilman, veden, jne. ominaisuuksia.

Generally a magnetic field aligned to the propogation axis of light causes left and right circularly polarized light to travel at different speeds in the substance, (i.e., the index of refraction for left and right circular polarization is changed).
The most common example is Faraday rotation, where, due to the above effect, the plane of polarization of linearly polarized light is rotated as it passes thru the material, the amount of rotation being proportional to the magnetic field and the path length through the material.Eli valon polarisaatioon on ainakin mahdollista vaikuttaa magneettikentällä, mutta se vaatii sen väliaineen.

Oletko hankkinut lasertähtäimen hirvikiväriisi? Eikö salakaadot enään onnistu kiikaritähtäimellä? Nytkä pelkäät että magneettinen pohjoisnapa (oikeastaan etelänapa) aiheuttaa sen että ammut ohi.

Älä ole huolissasi. Ohiampumisesi johtuu krapulan aiheuttamasta käsien tärinästä.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Älä pölkääkhän , en mie ole ruukannu laajinkeja tuhlata.
Tule vaikkapa vilkasemhan Aslakin palkintokaappia.
Paras lasahus on ollu kolme hanhea ja hirvi samalla kuulalla.
Niin että kylläse vielä sattuu, pelkällä kiikaritähtäimellä.

Lähinnä suunnittelin semmosta ilmatorjuntatykkilaserija .
Elikkä laitetta jolla ammuthan valosätheitä kohen lähestyvvää lentokonetta, mutta arvelin että jos koherentti valo läpäsis voimakhan mangneettikentän, niin se tempasis matkhansa mangeettista säteilyä, joka sitte tuhoais
lähestyvän hävittäjän elektrooniset laithet.
Pirkele vain että minua viishammat tyrmäs tuon.
Jos solis onnistunu niin Aslakki olis myyny keksintöns eniten tarjoavalle, ja
huomenna muille.
Oikeasthan Veikon syy, että sitä joutuu ties kuinka pitkhän pöllistelemhän köyhänä.

Aslak
Paras lasahus on ollu kolme hanhea ja hirvi samalla kuulalla.
...
Oikeasthan Veikon syy, että sitä joutuu ties kuinka pitkhän pöllistelemhän köyhänä.

Rupia kirjottamaan novelleja kun noin herkässä on läppä?! Siellä ne muutkin taiteilijat elelee nykyisin, Loiri ja AW ja ketä niitä oli. Tai en AW:sta enää tiedä, levyjähän ne siellä suunnalla joskus ainakin tekivät. (Siellä = muutaman sadan poronkuseman sätheelä.)

Äläpä vielä hätäile. Rakenna samalla ultraviolettilaseri, se ionisoi ilman siitä väliltä.

Tai itseasiassa kaksi. Toisella tähtäät lentokoneen nokkaan ja toisella häntään. Temppu on siinä, että siellä ilmatorjuntakeskuksessa on valtava Van-De-Graaf generaattori joka päiskäyttää sitä lentokonetta salamalla kun sähkökanava on ensin puhkaistu ilman halki.

Amerikkalaisten ilmatorjuntalaserit on muuten kemiallisia. Kuulostaa aika jännältä, mutta niissä muistaakseni päästetään hemmetin kuumaa kaasua purkautumaan pienestä reiästä niin että siinä syntyy yliääni-shokkeja, jotka hohtavat valoa niinkuin rakettimoottorin lieska, ja se valo sitten pomppii samanlaisessa peilikammiossa kuin tavallisessa laserissakin.

Siinä laitteessa on kiinteä osa se laseri ja päässä on käänneltävä peili jolla sen saa sihdattua sinne minne haluaa. Ne on kalliita käyttää, kun syövät jotain vetyperoksidia ja mitälie kemikaaleja monta gallonnaa sekunnissa.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Ny meni vähä yli, ettäkö kemiallisia lasereja ??
Niin että oikhein ruiskahuttavat jotaki mönjää ?

On aikhoin eletty , valon mieki ymmärrän mutta että kemiallinen, se
olis jo jotaki se..
Mitä jos tekis semmosen happoruiskun , joka sulattas lentokonhet ?
Ei , ei se onnistu. Ei näy loppua ijän ikuselle köyhyyvelle, ei.

Aslak
Ny meni vähä yli, ettäkö kemiallisia lasereja ??
Niin että oikhein ruiskahuttavat jotaki mönjää ?

On aikhoin eletty , valon mieki ymmärrän mutta että kemiallinen, se
olis jo jotaki se..
Mitä jos tekis semmosen happoruiskun , joka sulattas lentokonhet ?
Ei , ei se onnistu. Ei näy loppua ijän ikuselle köyhyyvelle, ei.
Yksinkertainen laseri toimii kaasulla, siten että sitä kaasua kuumennetaan jollain tavalla niin kauan että se hehkuu. Oli se sitten sähköllä tyhjiöputkessa tai kemiallisella energialla höyryputkessa.

Se jippo on siinä, että se hehkuva kaasu on "resonaattorissa" eli kahden peilin välissä ja valonsäde kimpoilee niiden peilien välillä niin että siitä tulee koherenttia eli yhdenmukaista laservaloa. Toisessa päässä on se puoliläpäisevä peili josta sitä pääsee ulospäin.

Se on kuin urkupilli. Valonsäde humpaa edestakaisin kuin ääniaalto messinkiputkessa ja samalla saa kaikki atomit siellä peilien välissä lähettämään valoa samaan aikaan ja samaan suuntaan.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14400
Liittynyt16.3.2005

Saattaa se olla noinkin. Saattaa se olla toisinkin. On olemassa lasereita, jotka laseroivat ihan ilman resonaattoria. Klassisia oppikirjaesimerkkejä ovat vety- ja typpilaserit. Niissä on pönttö, jossa on ikkuna. Valokaarella sytytetään purkaus, ja kaasussa vahvistus on niin suuri, että stimuloitu emissio syntyy pöntössä ilman peilejä. Keilan leveys on sitten ikkunan koosta riippuva, ja koherenssi kaasun tilan ja ominaisuuksien rajoittama.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

MITÄ?
Mahtava idea tuo Van-De-Graaf laaser ase
Huippua VeikkoEi ole minun idea. Jenkit näitä on miettineet kylmän sodan aikana oikein urakalla.

Nyttemmin ovat jopa onnistuneet saamaa vedettyä salaman ukkospilvestä laserilla.

Lentokoneet eivät tosin kauheasti välitä ukkosesta, kun ne on suunniteltu niin että niihin kestää ihan oikeakin salama iskeä eikä tapahdu mitään.

o_turunen
Saattaa se olla noinkin. Saattaa se olla toisinkin. On olemassa lasereita, jotka laseroivat ihan ilman resonaattoria. Klassisia oppikirjaesimerkkejä ovat vety- ja typpilaserit. Niissä on pönttö, jossa on ikkuna. Valokaarella sytytetään purkaus, ja kaasussa vahvistus on niin suuri, että stimuloitu emissio syntyy pöntössä ilman peilejä. Keilan leveys on sitten ikkunan koosta riippuva, ja koherenssi kaasun tilan ja ominaisuuksien rajoittama.On toki, ja vapaaelektronilaser on myös sellainen. Siinä on kaksi halbach-ketjuiksi asetettua riviä magneetteja ja niiden väliin ammutaan hiukkaskiihdyttimellä elektroneita, jotka sitten sen magneettikentän ansiosta alkavat värähtelemään ja suunnanmuutoksissa syntyvä jarrutussäteily tulee ulos laservalona.

Sitä magneettiriviä sanotaan "undulaattoriksi". Hemmetin typerä nimi jos minulta kysytään. Tulee englanninkielisestä sanasta "undulate" joka tarkoittaa edestakaista heijaavaa liikettä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat