Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Jonkinlaista ihmetystä on aiheuttanut se, että miksi Matti Tolonen ei ole kertaakaan vastannut kenenkään viestiin, jossa ihmisellä on ollut selvästikin aika suuri ongelma.
Rosewater-->(phetoh sekä H2O ym.) on varmaankin ainoa ainakin lähes lääkäri(en epäile), joka on viitsinyt kertoa jollekin mikä heitä vaivaa.
Tähän väliin on kai syytä kertoa, ettei MD:n ammattitaito riitä lääkärinhommiin...., varmaankin hoitsu?
Matti on liikaa keskittynyt tuomaan esille omaa tutkimustyötään, unohtaen markkinoinnin lomassa kaiken muun.
Tässä vaiheessa voisi kertoa että hän on erittäin oikeassa(lähes suppeahko tutustuminen) ja kannattaa kuunnella JOS ON KROONISIA SAIRAUKSIA.
Koktaili ja ruokavalio, mitä hän suosittelee on oikea, hankkikaa koktaili sieltä mistä halvimmalla saatte.
Tähän väliin piti laittaa hänen meriittilistansa, jonka aikaisemmin olen löytänyt netistä, nyt sellaista ei suppeista etsinnöistä huolimatta löytynyt.
Ulkomuistista, (harmi, lista on aika vakuuttava), kirurgian(ja tietysti yleislääketieteen)tohtori, merkittävissä kansainvälisissä LT tehtävissä, dosentti HY?, hän tietää mistä puhuu, hyödyntäkäämme hänen tutkimuksiaan myös omissa lääketehtaissamme, mikäli sellaisia omistamme.
Jos joku löytäisi Matin Meriittilistan, voisitko laittaa sen tähän ketjuun, känniistä tms. syistä johtuen en sitä em. laajahkoista etsinnöistä huolimatta löytänyt.
Niin, tarkemmin ajatellen Matti on viettänyt HY:ssä yhteensä pidemmän ajan kuin minä, peräti 11 vuotta.
Kyseessä on kuitenkin karkea arvio, hän itse toki kertoo varmasti, kunhan saamme häneen tiede.fi-kontaktin.

Sivut

Kommentit (34)

"Jonkinlaista ihmetystä on aiheuttanut se, että miksi Matti Tolonen ei ole kertaakaan vastannut kenenkään viestiin, jossa ihmisellä on ollut selvästikin aika suuri ongelma."

Tämä on keskustelufoorumi, ei lääkärin vastaanottopalsta. Kukaan vastuullinen lääkäri ei voi alkaa täällä diagnosoimaan tai mutu-pohjalta kliinisoimaan ihmisten vaivoja pelkkien kertomusten perusteella.
Jos jollakulla on oikeita vaivoja, pitää mennä lääkärin vastaanotolle; oikeat tutkimukset aloitetaan yleensä labrakokeilla, verianalyyseillä.

Tarkkailija
"Jonkinlaista ihmetystä on aiheuttanut se, että miksi Matti Tolonen ei ole kertaakaan vastannut kenenkään viestiin, jossa ihmisellä on ollut selvästikin aika suuri ongelma."

Tämä on keskustelufoorumi, ei lääkärin vastaanottopalsta. Kukaan vastuullinen lääkäri ei voi alkaa täällä diagnosoimaan tai mutu-pohjalta kliinisoimaan ihmisten vaivoja pelkkien kertomusten perusteella.
Jos jollakulla on oikeita vaivoja, pitää mennä lääkärin vastaanotolle; oikeat tutkimukset aloitetaan yleensä labrakokeilla, verianalyyseillä.
Juu, oikeassa olet, he kuitenkin ovat jo käyneet siellä, eräät jopa 10 vuoden ajan, saamatta apua.
Kun sitten on 45 vuotta lääketiedettä harrastanut, äärimmäisen hyvin ongelmista perillä oleva kirurgiantohtori, miksi hän ei voisi esittää omaa näkemystään vaivoihin kun meidän kanssa täällä haluaa keskustella.
Kyse tietysti on vaivan arvioinnista niiden tietojen pohjalta mitä on.
Jotain voisi hän sanoa, olisi hienoa kun arvostettu lääkäri osallistuisi keskusteluun.
Voi kuitenkin olla niinkin ettei hän haluakaan keskustella, tuotteiden markkinointi on tärkeämpää.
Täällä kuitenkin on mainostaminen kiellettyä?
Itse en ainakaan usko että joku menisi ilmoittamaan kenestäkään lääkäristä, joka antaa joskus hyviä vinkkejä sairaille ihmisille vaikka hän hieman mainostaisikin.
Matti, en minäkään tästä mitään palkkaa saa, toisaalta, en tarvitse enempää rahaa, tileille ei yksinkertaisesti enempää mahdu.

Olen samaa mieltä,että Tolonen liikaa fiksoitunut omiin tuotteisiin ja ei oikein
viitsi ihmisten vaivoihin ottaa kantaa,muuta kuin sanomalla,että otappas e-epaa ja karnosiinia ja hainrustouutetta.

Lisäksi olen saanut käsityksen,että ROSEWATER lienee ainakin jonkun sortin lääkäri ja taitaapi olla myös kokemusta alalta.

Varmaan MT on tehnyt periaatepäätöksen ettei ala kommentoimaan ihmisten vaivoja yksilötasolla. Jos alkaisi kommentoimaan olisi vaarallisilla ja turhauttavilla vesillä. Tai ainakin joutuisi toistamaan koko ajan että näin vain yleisellä tasolla. Ja lääkärin tutkimatta potilasta jää kummallekin osapuolelle epävarmuus. Netin kautta voisi tehdä "diagnooseja" joissain tapauksissa esim lab-arvojen pohjalta, mutta kunnollisesti kommentoidakseen tulee potilas haastatella ja tutkia (anamneesi ja status). Mitä MT saavuttaisi jos alkaisi kommentoimaan yksittäisten ihmisten vaivoja? Sitä varten on vast.ottotoiminta. Sen sijaan MT näkee paljon vaivaa kun tiedottaa näistä terveysasioista omasta, mielestäni uudenlaisesta ja mielenkiintoisesta, näkökulmasta. Häntä kritisoidaan laajasti, mutta niin yleensä aina uusien (ja joskus jopa mullistavien) asioiden esille tuojia kohdellaan. Vaatiikin rohkeutta toimia kuten MT. Ja mielestäni MT perustelee jotakuinkin aina hyvin väittämänsä, hyvänlaatuisia tutkimuksia siteeraten. Usein hänen mainitaan siteeraavan virheellisesti/cherry picking-tyyppisestä tiedottamisesta, mutta en ainakaan itse ole tällaista havainnut.

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639
Liittynyt12.8.2007

Näin on LL, eivätkä esimerkiksi nämä omega-rasvahapot ihan uusi juttu ole, siis ei todellakaan Tolosen oma keksintö. Kalanmaksaöljyä on syöty jo iät ja ajat, kalarasva tiedetään terveelliseksi ja japanilaiset ne vaan porskuttaa aika vanhaksi. Nyt kun Tolonen kauppaa e-epaa, ei se jostain syystä sovi kaikille. Eihän tämä mikään mainostus-palsta ole, kuitenkaan en menisi heti kiistämään kaiken tieteellistä arvoa, lähteitäkin on tarjottu riittämiin...

Alveron
Näin on LL, eivätkä esimerkiksi nämä omega-rasvahapot ihan uusi juttu ole, siis ei todellakaan Tolosen oma keksintö.

Ei T niin väitäkään. Kaikki muut vain väittää, että hän on ne tyhjästä keksinyt ja ne ovat huuhaata tai jopa vaarallista!

Eikös jossain mainittu, että hän on tuostakin kirjoitellut jo kymmeniä vuosia siitä lähtien, kun havaitsi asian (muiden asiantuntijoiden tutkimuksia luettuaan). Tieteessähän on kyse siitä, että mihin tutkimuksiin uskoo. Melkein mistään asiasta ei kaikki tutkimukset ole samaa mieltä.

Alveron

Kalanmaksaöljyä on syöty jo iät ja ajat, kalarasva tiedetään terveelliseksi ja japanilaiset ne vaan porskuttaa aika vanhaksi.

Jostain syystä Teetä haukutaan, kun hän kertoo tuon saman lauseen. Japanissa on myös itsemurhatilastot maailman korkeimpia. Onko se kalan- ja valaanrasvan syy? Vaiko pallokalan? Sushin?

rosewater
Seuraa 
Viestejä1231
Liittynyt1.4.2007

Melko harhaanjohtava otsikointi huomioiden keskustelun tähänastinen sisältö. Yritetään palauttaa näkökulmaksi eettinen tarkastelu.

LL Cool J
...mutta kunnollisesti kommentoidakseen tulee potilas haastatella ja tutkia (anamneesi ja status).

Näin. Verkkofoorumilla etädiagnosointi millään järkevällä tarkkuudella on paitsi vaikeaa ja epäammatillista niin lisäksi ammattieettisesti arveluttavaa. Aihepiiriä voi tietysti yleisessä mielessä taustoittaa.

Usein hänen ("Tohtori Tolonen") mainitaan siteeraavan virheellisesti/cherry picking-tyyppisestä tiedottamisesta, mutta en ainakaan itse ole tällaista havainnut.

Outoa, hän ei ainakaan tällä palstalla (muutoin en ole tutustunut) nimittäin juuri muuta teekään, tosin en ole varma, onko osa virheellisestä referoinnista tahatonta ymmärtämättömyyttä. Ongelmaksi muodostuvat näiden seurauksena täysin holtittomat johtopäätökset jonkun tutkimusdatan tai meta-analyysin merkityksestä tai merkityksettömyydestä. Kokonaisuus antaa hyvin ankean kuvan hänen asiantuntemuksestaan sekä molekyylibiologian että biometriikan alalla.

Eettisen ongelman muodostavat (luonnollisesti) hänen ilmeinen kaupallinen intressinsä sekä hänen vääristelevä, demagoginen tyylinsä (esim. "masennuslääkkeet ovat placeboa", vaikka ko. viitatun meta-analyysin eivät mitään tällaista johtopäätöstä tehneetkään, eivätkä itse asiassa olisi datansa valossa voineetkaan).

Halusi nostaa hänet (tai ihan kuka muu tahansa ravintolisä- tai ruokavaliosaarnaaja) jonkinlaiseksi "salatun tiedon" messiaaksi on melkoisen naiivi, ei millään pahalla.

Dos. Matti Tolosen väitöskirja ei muuten ole kirurgian alalta vaan työterveyden alaa, ennen tutkintonimiuudistusta lääketieteen tohtoritutkintoa kutsuttiin "lääketieteen ja kirurgian tohtoriksi" (LKT), nimiuudistuksen jälkeen väitelleet joutuvat tyytymään pelkkään "lääketieteen tohtoriin" (LT), kirurgitkin, nyyh.

Hänen uransa liikemiehenä on toki kunnioituksen arvoinen, ei silti.

"between the click of the light; and the start; of a dream"

Kiitos hyvästä vastauksesta rosewater. Olen jo vuosia tuskastunut Tolosen tarkoitushakuiseen "tutkimus"-fllodaukseen, jonka vahvistamiseksi hän-yllätys yllätys- linkittää lähinnä oman kauppansa sivuille.

MD, kaivattu edesmennyt kirjoittajamme, on todella lääkäri, trust me. Hän väsyi ja läksi palstalta pitkälti Tolosen pulinaan kyllästyneenä. Muuten Matti-setä viettää tietojeni mukaan leppeitä päiviä Sveitsissä golffaillen, joten luultavasti tänne kirjoittaa,varmaan hänen nimeään luvalla käyttävä "luontais"tuotekauppiaan markkinointiheebo.

Tolonen on piilomarkkinointinsa takia bännitty useilta nettipalstoilta.

Mummo
Olen jo vuosia tuskastunut Tolosen tarkoitushakuiseen "tutkimus"-fllodaukseen, jonka vahvistamiseksi hän-yllätys yllätys- linkittää lähinnä oman kauppansa sivuille.

Jos noihin tutkimuksiin suomennoksia ja kommentointia muualta löytyisi, niin silloin linkkejä menisi varmaan niihinkin?

Nää muut on niin kovin vanhoja (2004) suppeita tietoja:
http://www.tohtori.fi/?page=8903533&id=836493
http://www.tohtori.fi/?page=8903533&id=9500955

ja sivun linkit tutkimuksiin tuottaa ikävän tuloksen: Esim. Margariinit ehkä astman riskitekijä
404 - Not Found

Mutta löytyihän se lopulta sieltä...
"Leikki-ikäisen lapsen runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja sisältämä ruokavalio voi jopa kaksinkertaistaa astmaan sairastumisen todennäköisyyden, todetaan keuhkosairauksien erikoislehdessä julkaistussa australialaistutkimuksessa. Levitteiden ja ruokaöljyn rasvahapot saattavat tutkijoiden mukaan olla yhteydessä miltei joka viidenteen lasten sairastamaan astmaan."
http://www.tohtori.fi/?page=6771267&id=6021609

rosewater
Verkkofoorumilla etädiagnosointi millään järkevällä tarkkuudella on paitsi vaikeaa ja epäammatillista niin lisäksi ammattieettisesti arveluttavaa.Jos tehdään runsaasti tutkimuksia, eikä yksinkertainen ongelma selviä, mielestäni ei ole eettisesti väärin jos lääkäri kertoo potilaalle mikä häntä mahdollisesti ehkä vaivaa.

Tässä esimerkin vuoksi pätkä "masennuksen eräs syy-ketjusta,
fenomenologi kirjoitti:
Ilmeisesti ei ole selvinnyt mikä vaivaa, herpesvirusta löytyy alueelta ehkä vain viikon ajan, kun kertomasi haavauma on ollut siinä varmaankin kauemmin.

-->
On selvinnyt, mutta juuri tuon takia se kesti jokusen vuoden. Eli kun oireet tuli niin piti varata aika lääkärille, jonne pääsi vasta viikon-kahden kuluttua. Samalla tuli tutkittua kahteen kertaan kuppa, tippuri ja hiv. Niitäkään ei näkynyt.

fenomenologi kirjoitti:
Jos herpes aiheuttaa ensin haavauman ja joku bakteeritulehdus pitää sitä auki, ei ole ihme jos ei syytä löydy tai on ihme jos ei sitä osata etsiä.

-->
Niippä - kolme kertaa lääkärillä - kaksi kertaa ihotautilääkärillä - neljä kertaa sukupuolipolilla piti sitä käydä näyttämässä. Useampi vuosi siinä meni. Sitten "tärppäs" - herppes.

Kuten avausviestistä voi päätelläkin, avasin ketjun ravintolaillan päätteeksi.
Siinä ei ole tarkoitus auttaa Mattia markkinoinnissa, vaan manipuloida häntä osallistumaan muuhun keskusteluun.

Edellinen postaus meni jonnekin apina-avaruuteen. Tai sitten olin vain painavinani lähetä-täppiä.

Joka tapauksessa Suomeen ollaan kehittelemässä netti-autodiagnoostiikkaa: potilas vastailee diagnostiikkaohjelman kysymyksiin kunnes ohjelma ehdottaa työdiagnoosia ja hoito-ohjelmaa: labraa, kuvauksia, hoitaja- tai lääkärikontaktia.

Olkoon tilanne mikä hyvänsä, sairaita ja hoidettavaa on aina enemmän kuin hoitotahoja?

Miss Baker

Olkoon tilanne mikä hyvänsä, sairaita ja hoidettavaa on aina enemmän kuin hoitotahoja?

Jos tuo auttaisi?
Hus kokeilee urakkapalkkaa tekonivelkirurgiassa
http://www.nelonen.fi/uutiset/uutinen.asp?cat=1&d=30598

Mutta sitä en uutisessa ymmärrä kuinka tuo systeemi sekä säästäisi kuluja että nostaisi palkkoja yht'aikaa? Palkathan on kuluja.
"...kokeiltava malli tuo sairaanhoitopiirille säästöjä ja työntekijöille jopa satoja euroja lisää palkkaa kuukaudessa."

Tuosta urakkapalkasta ja tulosvastuusta on ennenkin puhuttu. Nythän palkkaa saa hoitamisesta eikä parantamisesta. Eikä potilaat juurikaan saa antaa palautetta, kuten tavalliset asiakkaat kaikilla muilla aloilla saa tehdä. Ilman palautetta ei laatukaan parane.

Kyllä meillä lääkäreitä ja hoitajia riittää kaikille, kun oikein organisoidaan. Meillä on niitä lähes eniten maailmassa per asukas sekä laatuakin mainostetaan varsin hyväksi. Miksi siis tulokset ei olis parhaita?

Mummo

MD, kaivattu edesmennyt kirjoittajamme, on todella lääkäri, trust me. Hän väsyi ja läksi palstalta pitkälti Tolosen pulinaan kyllästyneenä.MD lähti sen jäkeen kun hän sai runsaasti negatiivista palautetta kerrottuaan olevansa valmis eutanasiaan masentuneen potilaan kohdalla jos potilas sitä haluaa kun masennus on jatkunut vuosia, eikä hoitokeinoa ole löytynyt.

fenomenologi
Mummo

MD, kaivattu edesmennyt kirjoittajamme, on todella lääkäri, trust me. Hän väsyi ja läksi palstalta pitkälti Tolosen pulinaan kyllästyneenä.

MD lähti sen jäkeen kun hän sai runsaasti negatiivista palautetta kerrottuaan olevansa valmis eutanasiaan masentuneen potilaan kohdalla jos potilas sitä haluaa kun masennus on jatkunut vuosia, eikä hoitokeinoa ole löytynyt.

Eli jälleen valheellinen syytös Tolosta kohtaan?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat