Seuraa 
Viestejä465
Liittynyt14.12.2005

Olipas kerrassaan synkkää -- melkeinpä dystopista -- luettavaa tuo Stakesin tulevaisuusraportti. Raportin kirjoittajille "asetettiin tehtävä ennakoida, minkälaisia käyttäjiä sosiaali- ja terveyspalveluilla on vuonna 2030".

Signaaleja, Stakesin tulevaisuusraportti (2008)

Ja minkäslaisia niitä sitten onkaan.. "Terveydenhuollon kannalta keskeiset ryhmät vuonna 2030 on pelkistetty seuraaviksi: globaalikansalaiset; suomalaiset sinnittelijät; seniorit ja muut "itselliset"; sekä jatkuvaa hoitoa vaativat. Hyvin koulutetut globaalikansalaiset pärjäävät hyvin, mutta työssäkäyvien suomalaisiksi sinnittelijöiksi nimetyn ryhmän jäsenet kokevat jatkuvaa elannon riittävyyteen liittyvää turvattomuutta ja siitä seuraavaa ahdistusta.

Köyhyys ja rikollisuus lisääntyvät, kuten myös mielenterveyshäiriöt -- jotka "ovat vuonna 2030 vielä nykyistäkin vakavampi ongelma" ja että "Mutkistuvassa ja taloudellisen yhdentymisen vuoksi asenteiltaan kovenevassa maailmassa paikan löytäminen, sekä mielekkyyden ja mielenterveyden säilyttäminen on haastaavaa ja tuskin vain lääkityksin hoidettavaa."

Kovin paljon valoa ei raportista esiin pilkistänyt. Geeniterapia, etälääkäröinti, sähköinen terveystiedosto, bioteknologia ja nanoteknologia saivat joitain mainintoja.

Muita Stakesin verkkojulkaisuja

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat