Seuraa 
Viestejä465

Ennen kuin aloitan.. muista tämä: "kun tietyn aikaikkunan aikana ilmenee havaintokentässä tiettyjä asioita, mieli pyrkii muodostamaan niistä aineksista tarinan." Palaan tähän tuonnempana tässä tekstissä.

Ja parempi laittaa tämä kuvakin tähän alkuun, jotta sinulla olisi jotain minkä avulla mietiskellä alla olevaa tekstiä. Tekstiä on muuten aika vaikea ymmärtää, jos tekstissä kuvattu metodi ei ole ennestään tuttu.

--

Alan ymmärtää miksi Auvinen Pekka-Eric päätyi ajattelemaan, että juuri hänen täytyy toimia tuomarina päättämässä kuka kuolee ja kuka ei. Jos ei voida selkeästi sanojen tai kuvailun avulla määritellä täsmällisesti missä menee "liian tyhmän" raja, on tappaminen tehtävä ns. mutulla. Ei esimerkiksi voida sanoa, että korkeasti koulutetut tai statuksellisesti korkealla olevat ovat automaattisesti älykkäitä, sillä heidän ryhmässään on runsaasti todella pässiä ja lapsellista porukkaa. Yritä tässä nyt sitten arvostaa koulutusta ja sitä kautta keräytyvää sivistystä, kun tuo porukka limboaa nettihäiritessään jo ennestään korkealla olleen riman ali.

Tai vaihtoehtoisesti he houkuttelevat jotain pientä palvelusta vastaan jonkun pöljän tai houkutuksilla alttiin "hyödyllisen idiootin" suorittamaan jonkun pikku häirintätehtävän puolestaan. Aiemmin sentään tässä nettihäirinnässä oli jokin suunnitelmallisuutta, jota oli kiva ajankulukseen setviä, mutta tämä viimeisin tempaus on jo todella tökerö.

Laitoitte sitten sähköpostiosoitteeni jollekin roskapostittajien listoille. Hienoa, nyt tulee lähemmäs 800 roskapostia per päivä, kun ennen niitä tuli noin 10 kpl.

Auviseen vielä sen verran vertaan, että hänkin totesi, ettei ihmiskunta yleensäkään ole ansainnut elää, eikä täten tuomarin sovi jättää itseään arvioimatta tyhmyyden osalta. Minun tyhmyyttäni on se, ettei ymmärrykseni riitä selvittämään mitä tahoja tällä kertaa on osallistunut häirintään, eikä erottelukykyni erota riittävän hyvin asiaan liittyvää ja liittymätöntä. Voin lähinnä osoittaa yksittäisiin mahdollisiin epäkohtiin, mutta ne eivät riitä hyvin perustellun väittämän sisällöksi.

Ilmeisesti minun on vain hankittava ase ja ammuttava niin monia ihmisiä päähän, että nettihäirintään tulee loppu. Tosin, jos sallitte pienen kepeyden tähän väliin, niin mainitsisin, että pidän enemmän lähes äänettömästä atomeiksi hajottavasta zup-sädettimestä kuin kovaa ääntä pitävästä konekivääristä.

(Tässä kohdin jo joku on kutsumassa yhtä tai useampaa arviointikyvytöntä juoruämmää katsomaan mitä juuri sanoin.)

Niistä asiaan mahdollisesti liittyvistä asioista.. Minun lisäkseni ainoastaan se taho, joka haluaa lähettää minulle tietyn signaalin, tietää minkälaisen tarinan mieleni annetuista aineksista muodostaa. Aika perushuttuahan tämä seuraava kaava on tämän foorumin kirjoittajille, mutta perusideana on se, että kun tietyn aikaikkunan aikana ilmenee havaintokentässä jollain tapaa tuttuja asioita, mieli pyrkii muodostaan niistä aineksista tarinan.

Tässä tapauksessa tarina, joka minulle on mahdollisesti haluttu välittää on suunnilleen seuraavanlainen: "Me verkottuneet sudet ja globaalikansalaiset olemme nyt saaneet Tiede.fi:n ottamaan moderoinnin käyttöön ja on vain ajan kysymys milloin saamme konvertoitua nykyisen tai tulevan moderaattorin puolellemme ja pääsemme käsiksi mm. IP-osoitteisiin. Ja jotta sinä invidualisti ymmärtäisit verkottuneisuuden voiman, pyydämme roskaposteja elannokseen lähettelevää nettituttuamme laittamaan sinut roskapostilistalleen."

Aikaikkuna on tässä ollut kuluvan kuun päivät 21. -- 23. Siihen sijoittuu HS:n artikkeli, Tiede.fi:n moderaattoreiden käyttöönotto, roskapostin räjähdysmäinen lisääntyminen, sekä monia pienempiä vihjeitä..

Tässä kohdin on syytä palauttaa esiin alussa näytetty kuva (klikkaa isommaksi):

Mieli tapaa järjestellä asioita omiksi ryhmikseen erilaisten sääntöjen mukaan, joista seuraa mm. se, että tietyssä paikassa tapahtuneet asiat muistaa helpommin juuri siinä samaisessa paikassa kuin esim. tyystin toisessa kaupungissa. Tämän vuoksi koulussakin opittu palautuu helpommin mieleen juuri koulussa.

Jos halutaan luoda linkkejä eri (käsite)ryhmien, joita tässä kutsun maailmoiksi, välillä, se onnistuu joillekin ihmisille suht helposti kun kahdessa tai useammassa maailmassa ilmenee jokin tietty sama asia ilmiö tai vaikkapa yksittäinen sana -- tietyn aikaikkunan sisällä, joka voi olla kestoltaan useita päiviäkin. Se miksi tämä linkki syntyisi niin helposti, johtuisi siitä, että mieli tapaa muodostaa linkkejä kaiken sellaisen välillä mikä on selkeästi uutta ja aiemmin keskenään yhdistymätöntä. Tjs.

Se mitä olen kuvan avulla tarkoittanut sanoa, on että tietyn tarinan välittämiseen minulle on rekrytoitu useita eri tahoja ja tämän tarinan on haluttu tulevan mieleeni (lue: tietoisuuteeni) useissa eri yhteyksissä. Tätä samaa metodia on eri sisällöillä toistettu jo monta kertaa, mutta niistä ehkä myöhemmin.

Kuvassa olevat viheriäiset laatat ovat eri maailmoja, pallukat niiden päällä linkein yhdistäviä ilmiöitä tai sanoja. Siltikin, tuon kuvan lisäksi voin vain osoittaa joidenkin epäkohtien suuntaan, eivätkä ne sellaisenaan riitä vielä mihinkään.

Epäkohta 1. HS: Mainostoimisto jäi kiinni piilomarkkinoinnista verkossa

- Artikkelin mukaan mainostoimisto HeyDayn väitetty työntekijä jäi vuonna 2007 spämmimainonnasta mm. Tiede.fi:n ja YleX:n foorumeilla. Sitä artikkelissa ei kerrottu miksi asia juuri nyt nostettiin lehdessä esille. Artikkelin alussa viitataan viime talveen, mutta muusta tekstistä saa vaikutelman, että se on kirjoitettu jo vuonna 2007, vaikkei sitä HS:n arkiston mukaan ole julkaistu aiemmin.

- Artikkelin lopussa sanotaan, että "Heikel (toimitusjohtaja) ei kommentoi sitäkään, miksi Heyday on halunnut sensuroida YleX:n foorumista keskustelun, jossa piilomainonta paljastuu.". Ehkä se tuolloin vuonna 2007 olikin sensuroitu, mutta kyllä se spämkeskustelu Googlen cachesta löytyy, vaikka YleX-foorumi ovatkin olleet telakalla jo useita päiviä ja tänä aamuna lähti pois ilmoituskin telakalla olosta. En näe siinä Ylex-keskustelussa mitään erityistä, mutta jos kiinnostaa, niin talletin siitä kopion sivuilleni. Tiede.fi:n vastaava artikkelissa mainittu spämmäys löytyy täältä.

Epäkohta 2. Sähköpostiini on yhtäkkiä alkanut kerääntyä valtavasti roskapostia, siitäkin huolimatta ettei missään nettisivulla ole ollut esille sähköpostiosoitettani moneen viikkoon. Taannoin tein kyllä sen erehdyksen, että kirjoitin sen sivujeni yhteystietoihini selväkielisenä ja Google ehti sen napata cacheensa ennen korjaustani. Google on joskus vähän hidas päivittämään itseään. Siltikin, ainoa keino löytää sähköpostiosoitteeni linkkejä seuraamalla on kirjoittaa koko osoite Googlen hakukenttään ja löytää cachetetut versiot parista sivusta. Olisiko spämmerin automaattistoiminteinen hakurobotti muka niin fiksu? Väitän, että sähköpostiosoitteeni on päätynyt roskapostittajan listalle, lisäämällä se sinne manuaalisesti.

Epäkohta 3.. äh, kyllä sinä nyt olet joko päässyt kärryillä tai sitten sinun on aika sulatella lukemaasi.

Katsokaas kun.. Media-alaa opiskellessani keräsin aimo läjän poltettuja siltoja mm. YLE:n, HS:n suuntaan ja monien muiden media-alalla toimivien ammattilaisten ja opiskelijoiden suuntaan, minkä jälkeen he ovat jaksaneet väsymättömästi häiritä mm. suorilla nettihyökkäyksillä, sekä psykologisen sodankäynnin keinoilla. Näihin liittyen työstin tammi- ja helmikuun aikoina myös tuota tietoturva-asioihin liittyvää Tahdittomuuden.hoito.org -sivustoanikin. Tästä voisikin saada pikku editoinnilla lisää sisältöä sinne. Siellä on myös teksti, jossa tuon esiin joitakin tarkoituksia, mitä nettihäirinnällä ja psykologisella häirinnällä voi olla. Sen tekstin osiossa 3 on käsillä olevaan asiaan liittyvä viittaus Jokelaan ja Auviseenkin.

Mutta kuten myöskin jo sanoin, on hankala hahmottaa ketä varsinaisesti on tällä kertaa homman takana. Voihan olla, että joku on palvelusta vastaan lahjoittanut jollekin toiselle muutaman minuun liittyvän käsitteen, tapahtuman tai sanan. Jos kyse olisi markkinoinnista yleensä, se olisi nokkelempaakin kuin joku hassu viraalimarkkinointi.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat