Seuraa 
Viestejä45973

Syövän kemoterapia aiheuttaa usein sekä akuutisti että viipeellä neurologisia haittavaikutuksia, joita kutsutaan nimellä "kemoaivo" (chemobrain). Se heikentää potilaan kognitiivisia funktioita.
Journal of Biology -lehdessä julkaistu uusi hiiritutkimus osoittaa, että yleinen syöpälääke, 5-fluorourasiili (5-FU) vaurioittaa aivosoluja ja rappeuttaa keskushermostoa. 5-FU:ta käytetään sekä yksinään että yhdistettynä muihin syöpälääkkeisiin paksusuoli-, peräsuoli-, rinta-, vatsa-, haima-, rakko- ja munasarjasyöpien hoidossa.
http://www.eurekalert.org/pub_releases/ ... 041808.php
http://jbiol.com/press/noble.pdf
http://jbiol.com/press/meyers.pdf

Jos olisin syöpäpotilas, jota hoidettaisiin 5-FU:lla, ottaisin reilusti karnosiinia aivojeni suojaksi. Karnosiini tunnetaan neurologiassa hermosoluja suojaavana peptidinä, neuroprotektanttina.

  • ylös 0
  • alas 5

Kommentit (9)

Eipä ole syöpään sairastuneilla monia vaihtoehtoja, koko olla ilman hoitoa
ja kuolla syöpään, se kun riehaantuu ilman sytoja tai sitten ottaa vastaan
ne sytohoidot, jotka purevat pahissoluihin.
Itsekkin olen cef-hoidon saanut ja enpä ole huomannut nuppikapasiteetin
heikenneen.
Ja rapistuuhan noita soluja mutenkin tuolta pääkopasta, ilman myrkkyjäkin
Cef-hoidossahan on tuo "f" joka tarkoittaa 5-fluorourasiiliä. Paljon olen syöpäpotilaita tavannut matkan varrella ja eivät kukaan ole huolissaan ollut
nuppinsa rappeutumisesta. Suurempi huoli on se, tehoaako annetut sytostaatit.

Jos lääketieteen parissa on ammattisi, pitäisi sinun tietää se että onkologit
kehottavat välttämään sytohoidon aikana kaikenlaiset luontaistuotteet ym.

Toivon ettei tästä tule nyt litaniaa, miten mikäkin luontaistuote auttaa syöpään sairastuneita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kujakatti
Jos lääketieteen parissa on ammattisi, pitäisi sinun tietää se että onkologit kehottavat välttämään sytohoidon aikana kaikenlaiset luontaistuotteet ym.Ei se nyt ihan noinkaan ole, et vain tunne uusimpia käsityksiä.
Raportissaan Helsingin yliopiston syöpätautien professori Heikki Joensuun johtama lääkäriryhmä hämmästelee, että kas kun aikaisemmin ei ole huomattu antaa syöpää sairastaville ravintolisiä (sic!).

Joensuun johtamaan tutkimukseen osallistui 150 paksusuolen syöpää sairastavaa potilasta, joita hoidettiin 24 viikkoa leikkauksen jälkeen 5-fluorourasiili (5-FU) -nimisellä solusalpaajalla. Puolet heistä sai probiootteja (Lactobacillus rhamnosus GG -maitohappobakteereita) ja guarkuitua; puolet potilaista lumevalmistetta. Probioottiryhmän potilailla ilmeni merkitsevästi vähemmän vakavaa ripulointia ja vatsakipuja ja he tarvitsivat vähemmän sairaalahoitoa kuin verrokit. Verrokkiryhmässä piti vatsavaivojen tähden useammin pienentää solusalpaajan annosta. Potilaat sietivät hyvin probioottihoitoa. Guarkuitu ei lisännyt probiottien tehoa.

"Jotensakin yllättäen (´somewhat surprisingly´) ravintolisien käyttöä ei ole arvostettu kemoterapiaan liittyvien maha-suolikanavan sivuvaikutusten ehkäisyssä ja hoidossa […] Maitohappobakteerien anto saattaa olla käytännöllinen ja hyvin siedetty keino vähentää 5-FU-kemoterapian aiheuttamaa ripulointia", onkologit kirjoittavat British Journal of Cancer -lehdessä 16. lokakuuta 2007.

Tutkimus herätti huomiota maailmalla, sen uutisoi 9.11.2007 Reutershealth

P Österlund, T Ruotsalainen, R Korpela, M Saxelin, A Ollus, P Valta, M Kouri, I Elomaa, H Joensuu. Lactobacillus supplementation for diarrhoea related to chemotherapy of colorectal cancer: a randomised study. British Journal of Cancer : 2007; 97, 1028-1034.

No jaa, itse H:J:n tunnen ja sattumalta tiedän että esim. mammacan hoidoissa kielletään kaikki luontaistuotteet, ravintolisät annetaan esim. päiväosastolla missä tiputukset hoidetaan, jos potilas niitä osaa pyytää
tai ei jostain syystä saa ruokaa pysymään sisällä.

Tolonen kauppaa pillereitä pään suojaksi sillä perusteella että maitohappobakteerien ja kuitujen antaminen potilaille parantaa suolen toimintaa?

Edit: Poistin liikoja tekstejä ettei tartte sekaantua liian syvällisesti...

"Puolihullu" on käsittänyt väärin ymmärtämättömyyttään tai tahallaan. Karnosiinin käyttö suojana sytostaattien sivuvaikutuksia vastaan ei perustu tietenkään siihen, että myös maitohappobakteerit omalla tavallaan suojaavat suolistoa sytostaattien haitoilta. Karnosiini on hermosoluja suojaava biologisesti aktiivinen peptidi, jota on tutkittu neurologiassa ja siitä käytetään nimitystä neuroprotektantti (neuroprotectant), hermojen suojelija. Tästä aiheesta lisää linkissä
http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivu ... i_psy.html

Karnosiini suojaa myös sydäntä ainakin adriamysiini-nimisen sytostaatin sivuvaikutuksilta. Moni syöpäpotilas (mm. eräs perhetuttuni) on saanut sydänvian ihan turhaan, kun onkologi on kieltänyt karnosiinin käytön ja potilas on noudattanut hänen neuvoaan..
http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tie ... 04_02.html

Onkologien ravintolisävastaisuus ei ole potilaan etujen mukaista. Se perustuu tietämättömyyteen, epäluuloon ja ennakkoasenteisiin. Toivon että näitä asioita tutkittaisiin pikaisesti, jotta ennakkoluulot ja tietämättömyys voitaisiin häventää, ja potilaat saisivat nykyistä parempaa hoitoa. Olihan HYKSin lääkäreiden maitohappotutkimus jo päänavaus siihen suunaan.

Tohtori Tolonen

Karnosiini suojaa myös sydäntä ainakin adriamysiini-nimisen sytostaatin sivuvaikutuksilta. Moni syöpäpotilas (mm. eräs perhetuttuni) on saanut sydänvian ihan turhaan, kun onkologi on kieltänyt karnosiinin käytön ja potilas on noudattanut hänen neuvoaan..
http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tie ... 04_02.html
Kuinkas sattuikin, että lisätiedot on mainossivuillasi.
Jos oikeasti olet lääkäri, niin oletko luistanut kaikelta etiikan koulutukselta? Tuo on vaan yksiselitteisesti väärin mainostaa kuinka lääkäreitä ei kannata kuunnella ja sinun tuotteitasi pitää ostaa. Voiko tuollaisella toiminnalla oikeasti säilyttää lääkärinluvat Suomessa?

Toivottavasti puoskarointisi täällä ei ole vaikuttanut muihin kuin jo valmiiksi "uskoviin".

Tohtori Tolonen
"Puolihullu" on käsittänyt väärin ymmärtämättömyyttään tai tahallaan. Karnosiinin [sitä] Karnosiini [tätä].

Selvennätkö lääkärin käsiaalasi sen verran, että kerrot kumpi tutkimuksessa mainitusta ravintolisästä on karnosiinia, sisältää merkittäviä määriä karnosiinia tai tuottaa elimistössä karnosiinia?
Tohtori Tolonen
Puolet heistä sai probiootteja (Lactobacillus rhamnosus GG -maitohappobakteereita) ja guarkuitua; puolet potilaista lumevalmistetta.

Se, että joku ravintolisä todetaan hyödylliseksi ei tarkoita että kaikki ravintolisät ovat hyödyllisiä.

Mistä tiedät ettei karnosiini suojaa syöpäsoluja tai jollain muulla tapaa heikennä sytostaattien + muiden hoitojen tehoa?

Edit: Tieteelliseen ajatteluun kykenevä ihminen vastaa tuohon kysymykseen antaen linkin oikeaan tutkimukseen tai sanomalla rehellisesti ettei tiedä. Pahainen mainosmies linkittäisi omia sivujaan kuin Raamattuun kirjaimellisesti uskova uuden maailman kreationisti.

Enpä usko että tri T. on lääkäri. Voihan sitä netissä kertoa vaikka mitä
itsestään.
Jos nyt jonkin sortin syöpä iskee TT:een, niin kyllä ajatukset muuttuu kummasti.

Maitohappobakteereita saadakseen ei tarvitse ostella ja syytäää rahaa
kun noita mh bakteereita saa piimääkin juodessaan.

Syöpäpotilailta kupataan rahaa hurjan paljon kun tyrkytetään hivenaine ja luontaistuotteita. Myyjillä ei ole omaatuntoa ollenkaan. Pääasia on että myynti on hyvä ja rahankiilto silmissä.

Jos TT olisi lääkäri, hänen pitäisi tietää että joissakin syövissä hoidon aikana
otetut hivenaine tai luontaistuotteet voi sekoittaa ja vääristää tuloksia.
Ja jos TT olisi lääkäri, ei hänen tarvitsisi mainostaa tuotteita keskustelupalstoilla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat