Seuraa 
Viestejä283

Mitäs tämä on...:

http://www.esrl.noaa.gov/gmd/ccgg/trends/

CO2-pitoisuuksien kasvutrendissä on notkahdus alaspäin. Tämä ei sinänsä vielä ole poikkeuksellista, mutta se kyllä on että tämän vuoden korkeimmat pitoisuudet tulevat mitä ilmeisimmin jäämään alle viime vuotisten maksimien. Tällaista että jäätäisiin edellisen vuoden maksimin alle ei ole vielä koskaan Mauna Loan mittauksissa tapahtunut!

Jos kyse olisi pörssiosakkeen hinnasta niin hätäisimmät julistaisivat jo trendin muuttumista ja lähtisivät myymään. Ehkäpä tämä on vain poikkeuksellinen anomalia mutta kyllähän tulee IPCC:n hörhöillä ja muilla ekoaktivisteilla selittämisen paikka jos ja kun maapallon lämpötila kääntyykin viilenemiseksi (tai edes tasaantuu kuten nyt on käynyt) ja samaan aikaan CO2-pitoisuudetkin tasaantuvat tai jopa kääntyvät laskuun!

Ja vihje MOT:in Matti Virtaselle - tästä voisi taas koostaa hyvän puolituntisen. Sellaisen joka taatusti saisi konsensuksen taas raivoihinsa ja Greenpeacen edustajatkin selittelemään että kyllä se kumminkin...

Todellinen Epämiellyttävä Totuus:

http://www.youtube.com/watch?v=aUtzMBfD ... r_embedded

"This is unbelievable" - en voi kuin yhtyä toimittajan toteamukseen!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (19)

Leone
Seuraa 
Viestejä4835

Jep, nyt alkaa olla jo liikaa "yhteensattumia": Auringon säteilyn pitkän ajan trendissä on tapahtunut dramaattinen käänne alaspäin, globaalilämpötilan trendi on kääntymässä laskuun ja nyt vielä CO2 -pitoisuuden kasvukin alkaa tökkiä.

Tästähän saisi jo dokkarin tynkää, missä voisi haastatella aurinkotutkijoita, ENSO -eksperttejä yms. Ja hallitus eturiviin katsomaan sitä.

Edit: Laitetaan nyt tämän CO2 -pitoisuuden osalta vähän jäitä hattuun. Edellisinä vuosina on ollut samannäköistä käppyrää ja seuraavan kuun aikana on otettu iso loikka. Joten (ainakin) yksi arvo pitää vielä saada, jotta voidaan julistaa mitään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ensinnäkin, 60-luvulla näyttäisi tapahtuneen moista jo aiemmin. Katso vaikka suurennetusta graafista.

Lisäksi vertailun lähtökohtana pitäisi olla kuukausittainen poikkeama yleisestä trendistä, eikä viime vuoden maksimiarvot. Katsopa tämä läpi

http://tamino.wordpress.com/2008/04/08/ ... mauna-loa/

Trendistä suurempia poikkeamia oli viimeksi vuonna 2004 ja vastaavan suuruisia poikkeamia on toistakymmentä mittaushistorian aikana.

Joka tapauksessa CO2:n kasvukäyrä on yhä kiihtyvä joten argumentti on lähtökohtaisesti ihan nolla. Trendi ei ole muuttumassa yhtään mihinkään, järkikin sen jo sanoo kun päästöt vain kasvavat vuosi vuodelta.

Lisäksi jos tajuat katsoa oman linkkisi loppuun, huomataan että pelkästään Mauna Loan mittausasema näyttää moista notkahdusta ja globaali pitoisuus on jälleen uudessa ennätyksessä mittaushistoriassa tänäkin vuonna. Noita mittausasemia on kymmenkunta ympäri maailmaa.

Leone
Seuraa 
Viestejä4835
tuc
Trendi ei ole muuttumassa yhtään mihinkään, järkikin sen jo sanoo kun päästöt vain kasvavat vuosi vuodelta.Merien lämpötila vaikuttaa CO2 -pitoisuuteen ja merien lämpötila taas riippuu pääasiassa Auringosta. Trendi voi kääntyä ihan hyvin laskuun, vaikka ihmisen CO2 -päästöt jatkaisivat kasvuaan. Nyt tosin on vielä ennenaikaista puhua käänteestä, mutta katsotaan mitä tapahtuu (sanoi Kimi).

tuc
..Joka tapauksessa CO2:n kasvukäyrä on yhä kiihtyvä joten argumentti on lähtökohtaisesti ihan nolla. Trendi ei ole muuttumassa yhtään mihinkään, järkikin sen jo sanoo kun päästöt vain kasvavat vuosi vuodelta.

Lisäksi jos tajuat katsoa oman linkkisi loppuun, huomataan että pelkästään Mauna Loan mittausasema näyttää moista notkahdusta ja globaali pitoisuus on jälleen uudessa ennätyksessä mittaushistoriassa tänäkin vuonna. Noita mittausasemia on kymmenkunta ympäri maailmaa.
tuc ei ennättänyt ajatella asiaa loppuun, kun tuli kiire muita ojentamaan.
Jos Antarktikan vesimassojen todettu viileneminen jatkuu ja ehkä vielä kiihtyykin, se tarkoittaa hiilidioksidin imeytymisen voimistumista mereen. Ilmiö on pelkkää kemiaa tai fysiikkaa, miten vain. Asiaan liittyy tietenkin myös pieneliöstön vaikutus, joten nettoimeytyminen ei riipu pekästään lämpötilan ja vesimassojen liikkeen muutoksista.

Silti hiilidioksidin kasvukäyrässä tullaan näkemään loiventumista, jos meriveden viileneminen jatkuu. Tässä tapauksessa hiilidioksidin pitoisuuden muutos ilmakehässä ilmentää vesimassojen viilenemistä, mutta ei ole viilenemisen syy.

Meriveden viilenemistä ei Etelänapamantereen ympäristössä ole vuosikausiin tapahtunut. Ilmiöllä on siis huomattavaa merkitystä.

ykskivi
Seuraa 
Viestejä1972

Epäilevät etelänavan viilenemisen johtuvan otsoniaukosta:

http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 113454.htm

Tuossa jutussa etelämeren viilenemisestä mainitaan myös raudan väheneminen, jonka epäillään voivan johtaa hiilinielun vähenemiseen:

http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 111622.htm

"In the frame of the GEOTRACES project the scientists found the smallest iron concentrations ever measured in the ocean. As iron is an essential trace element for algal growth, and algae assimilate CO2 from the air, the concentration of iron is an important parameter against the background of the discussion to what extent the oceans may act as a carbon sink."

Toisaalta aika paljon arvailuja näissäkin uutitissa..

To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility. - John Stuart Mill -

ykskivi
Epäilevät etelänavan viilenemisen johtuvan otsoniaukosta:
http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 113454.htm

Saahan sitä epäillä. Positiivisen AAO:n (=SAM) aikana länsituulet kiertävät Antarktista voimakkaammin ja pitävät kylmän ilman mantereella. Tästä syystä Antarktis on ollut kylmenevässä trendissä niinkauan, kun satelliittimittauksia on tehty. AAO:n on arveltu olleen enempi vähempi positiivisessa jaksossa jo 1940-luvulta asti ja trendin voimistuneen 1960-luvun lopulla.

Viime vuosina on voitu seurata AAO:n kääntymistä negatiiviseen jaksoon, joka saattaa kestää seuraavat 50 vuotta. Negatiivisessa jaksossa länsituulet heikkenevät ja kylmää ilmaa alkaa virrata mantereelta kylmentäen alueen vesiä ja ympäristöä. Kyse on luonnollisesta ja odotetusta oskillaation syklin vaihdoksesta. Puheet otsoonireiän 'palautumisen' aiheuttamasta muutoksesta, hiilidioksidista yms. ovat tyhjänpäiväistä lätinää. NASA:n mukaan syklin vaihdos voisi aiheuttaa Etelämantereen merkittävän lämpenemisen: http://earthobservatory.nasa.gov/Newsro ... 17707.html

NASA:n projektoima lämpeneminen ei vaikuta kovin uskottavalta. Manner tuskin tulee lämpenemään sen kummemmin kuin on viime vuosikymmeninä viilentynyt. Etelänmeren viilenemisellä ja muilla vaikutuksilla varmaan tulee olemaan suurempi vaikutus ilmastoon. AAO:n negatiivinen jakso ei mielestäni ole kovin hiilidioksiditeoria ystävällinen ja melkoista selityksen makua on havaittavissa noissa jutuissa. Tässä ei kohta enää malta odottaa, mitä selityksiä tutkijat keksivät, kun negatiiviseen sykliin kääntymässä oleva AO alkaa esittelemään voimiaan.

Leone
Jos CO2 -pitoisuuden kasvu taittuu samalla kun lämpötilankin, niin homma alkaa olemaan paketissa.

Tarkoitathan, että ilman hiilidioksidipitoisuus ja lämpötila muuttuvat samaan aikaan merien lämpötilan mukaan.
Merien lämpötilamuutoksien syytä emme kokonaisuudessaan vielä tiedä. Pari merkittävää tekijää ovat auringon säteilymuutokset ja geoterminen lämpö.

Osaisiko joku valistaa tyhmää ja kertoa, mikä on ollut maapallon hiilidioksidimäärän keskiarvo sanotaan vaikka viimeisen 500 miljoonan vuoden ajanjaksollla ?

Minulle nyt riittäisi nähtäväksi tuollainen parin miljoonan vuoden siivukin jotta edes pientä trendiä pystyisi...

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839

tuo avausviestin linkin sisältö on ilmeisesti päivittynyt sitten huhtikuun, ja näyttääpi siltä että uusi ennätys tehtiin tänäkin vuonna.

Wade

Onhan sitä tarkistettu.Samalla mittauslukemien lukujakin on muutettu, aiemmin hiilidioksidin lasku oli suurin koko mittaushistorian aikana, yli 3ppm, ja nyt se on "vain" tavanomaiset 2 ja risat.

ftp://ftp.cmdl.noaa.gov/ccg/co2/trends/co2_mm_mlo.txt

Liittyyköhän tämäkin sitten ilmaston lämpenemiseen, jotenkin luulisi, että kun on mitattu, niin sitten myös on mitattu...

Äärivasemmistolle ja maailmanlopun profeetoille epäilemättä ikävähkö uutinen. Mitäs "loppu tulee ja se on sinun syysi"-koulukunnalla olisi seuraavaksi tarjottavanaan ruokalistalta?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat