Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Niin, miksei ydinjätteitä voisi laukaista kuuhun? Tuossahan meillä on vieressä hyvä roskis. Myöhemmin voitaisiin vähitellen alkaa rakentamaan sinne ydinjätteiden jälleenkäsittelylaitosta, josta saataisiin sitten plutoniumia seuraavaa projektia eli ydinvoimalaitosta varten.

Entä energian siirto maapallolle?

Koko kompleksiin rakennetaan kaiken kruunuksi suuritehoinen laser, suunnataan maapallolla eräänlaiseen "vastaanottimeen", joka sitten sijoitetaan johonkin korkealle vuorelle, vaikka Mount Everestiin energiahävikin ehkäisemiseksi.

Sivut

Kommentit (79)

Kuusta myydään jo tontteja,ja sinne tulee tutkimusasemia ja sen myötä asutusta joskus.Tämä saattaa olla esteenä jätteiden sijoitukselle.

ydinjätteiden lähettäminen minne tahansa olisi valtava riski maapallolle (lähdön epäonnistuminen). muutamaan open voi huoletta heittää avaruuteen, mutta ei sentään ydinjätettä. Mun mielestä sen tuottaminen onkin ihan kahjujen touhua.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Jätteiden rahtaaminen maapallon ulkopuolelle voisi olla mahdollista jonain päivänä hissillä. Nykyisellä tekniikalla liian kallista ja riskialtista.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

"Niin, miksei ydinjätteitä voisi laukaista kuuhun?"

Todella outo ajatus! Miksi ydinjätteellä pitäisi olla joku kohde, jos se ylipäänsä vaivauduttaisiin lähettämään avaruuteen. Eikö päämäärätön tyhjyys olisi paljon mielekkäämpi ratkaisu, kuin Kuun saastuttaminen.

Toinen ongelma olisi hinta: Liian kallista puuhaa. Ydinjätettä saadaan niin paljon maailman reaktoreista, ettei sen roudaaminen avaruuteen ole taloudellisesti mielekästä.

Kolmas - ja ehkä tärkein - tulikin tuossa edellä jo todettua, eli ihan realistinen mahdollisuus laukaisun epäonnistumiseen.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31135
Liittynyt16.3.2005

Tuo hinta on keskeinen este. Nykyisillä hinnoilla ydinsähkön tuotantokustannukset monikymmen- tai satakertaistuisivat. Vaikka joku rahoittaisikin järjettömyyden, maailman kantorakettituotanto on kertaluokkia liian pieni rahtaamaan kaiken jätteen niin paketoituna, että se kestäisi raketin epäonnistumisen. Luotettavimmillakin kantoraketeilla onnistumisprosentti on vain jotain 98 % tai sensuuntaista. Kymmenistä tuhansista raketeista sata tai pari tulisi väistämättä räjähtämään, ja jos jätteen paketointi yhdelläkin kerralla pettää, aiheutunut haitta on valtavasti suurempi kuin mitä jätteet maan pinnalla pystyvät aiheuttamaan.

Toinen este on se, ettei ydinjätteen pois viemisestä olisi mitään hyötyä. Ydinjäte on shelposti hallittavaa kiinteää ainetta, jota on varastoinnin kannalta kohtuullinen määrä. Ydinjätteiden maine maailmanlopun tuojana on täysin kohtuuton verrattuna sen todelliseen haitallisuuteen. Ja kaiken lisäksi siinä on vielä huomattava määrä fissiokelpoisia isotooppeja jäljellä. Tämän päivän hintatasolla voimakkaasti radioaktiivisen jätteen käsittely ei ole taloudellisesti kannattavaa verrattuna uuden uraanin louhimiseen ja rikastamiseen. Kaikkien kaivannaisten hinta on kuitenkin varmassa nousussa, ja jonakin päivänä ydinjätteestä tulee arvokasta raaka-ainetta. Sitten on kovin ikävää, jos jäte on rahdattu Kuuhun tai haudattu puolen kilometrin syvyyteen ja tunnelit räjäytetty umpeen.

Fiksuin tapa hoitaa ydinjäte"ongelma" olisi opettaa kansalle hieman luonnontieteiden perusteita. Kylmän sodan propagandaan kuuluneet valheelliset maailmanlopun pelottelut olisi jo syytä unohtaa.

Mikäs vika peruskalliossa on? Kyllä ne hyvin joutavat sielläkin olemaan toistaiseksi. Maapallo hukkuu paskaa, ennenkuin ydinjätteet ehtivät aiheuttamaan mitään haittaa peruskallion uumenissa. Ns. vihreät ja muut terveen luonnon vastustajat pitävät siitä kyllä huolta.

Suomessa olisi oivallinen peruskallio varastoida muidenmaidekin ydinjätteitä. Etuna olisi että päästäisiin itse valvomaan että säilytys hoidetaan asianmukaisesti ja toisekseen kenties hyvä bisnes.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Voihan olla, että sitä kamaa jonain päivänä tarvitaan kuussa.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Todella outo ajatus! Miksi ydinjätteellä pitäisi olla joku kohde, jos se ylipäänsä vaivauduttaisiin lähettämään avaruuteen. Eikö päämäärätön tyhjyys olisi paljon mielekkäämpi ratkaisu, kuin Kuun saastuttaminen.No siinä oli se pointti että niistä jätteistä saadaan sitten ydinpolttoainetta sitä kuuhun rakennettavaa ydinvoimalaitosta varten.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31135
Liittynyt16.3.2005
Aweb
Voihan olla, että sitä kamaa jonain päivänä tarvitaan kuussa.Ehkä kannattaa rahdata kamat Kuuhun vasta sitten, ettei tule kallista hukkareissua. Eikö Kuun pinnan materiaalissa ole uraania? Vaikea minun on nähdä sellista tulevaisuutta, että mitään turhaa kannattaisi kuljettaa Maan ja Kuun välillä. Siinäkin tapauksessa, että Kuuhun pitäisi viedä fissiopolttoainetta, se kannattaisi jalostaa Maassa mahdollisimman pitkälle.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Neutroni
Aweb
Voihan olla, että sitä kamaa jonain päivänä tarvitaan kuussa.Ehkä kannattaa rahdata kamat Kuuhun vasta sitten, ettei tule kallista hukkareissua.No eipä vielä ole kiertoradalle yltävää hissiäkään.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sitä on sitten katsottu maikkarin scifi kanavalta avaruusasema alfaa?

Mutta totuuden nimissä. Korkea-aktiivinen jäte on todellakin vaarallista n. 1000 vuotta. Hyvä puoli on kuitenkin se, että sitä syntyy yllättävän vähän ja maanpäällinen loppusijoituskin on jo ratkaistu monisatakertaisella varmuudella. Joten miksi ihmeessä kuuhun pitäisi rahdata jätteitä joiden käsittely maanpäälläkään ei ole ongelma?

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
tapani
Joten miksi ihmeessä kuuhun pitäisi rahdata jätteitä joiden käsittely maanpäälläkään ei ole ongelma?Toistaiseksi se on ollut ongelma.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
tapani
Joten miksi ihmeessä kuuhun pitäisi rahdata jätteitä joiden käsittely maanpäälläkään ei ole ongelma?Toistaiseksi se on ollut ongelma.Kerro lisää. Minua kiinnostaa lähinnä tekniset ongelmat, ei palstalla häiriköintiin liittyvät.

Kuusta myydään jo tontteja,ja sinne tulee tutkimusasemia ja sen myötä asutusta joskus.Epäilen vahvasti että kukaan terveen järjen omaava ihmisyksilö koskaan haluisi vapaaehtoisesti asua kuussa. Yksi vaihtoehto olisi rakentaa kuuhun rangaistussiirtola, jossa vankeja voitaisiin käyttää työvoimana. Palkkioksi ansiokkaasta työpanoksesta ihmiskunnan tulevaisuuden hyväksi vangit voitaisiin sitten palauttaa kunniakansalaisina maan päälle. "It's a win/win situation"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat