Seuraa 
Viestejä45973

Seurasin tuossa kissaani kun se syödä rouskutti vesimyyrää. Huomasin sen alottavan syömisen päästä ja jatkavan siitä alaspäin. Muistelisin sen tehneen aina ennenkin näin. Onko tämä yleistä? Tekevätkö myös muut kissat näin?

  • ylös 0
  • alas 1

Sivut

Kommentit (21)

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Pää varmaan maistuu parhaalta Päästähän se minunkin kissani aloitti. Ainakaan ei saalis karkaa, kun pää on syöty. Jos hännästä haukkaa ensin, niin saattaa tajuton rotta tointua ja luikkia karkuun.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Meillä ei näy vielä myyriä, vaikka niitä on kesäisin tuossa perunapellon ojapientareella aikalailla. Meidän kissa on tuonut portaille viime aikoina kaikenlaista pikkulintua. Yllättävän hyvin se kajoaa lihat. Ei jää paljoa jäljelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joo päästä aloittaminen on varmasti turvallista. Edellinen kissa joskus aloitti syömisen kun myyrä oli vielä elossa. Maha vain auki ja suolet ulos. Ei se luonto paljon tunteita ajattele.

Tästäkään myyrästä ei jäänyt kuin karvatuppo ja olisiko mahalaukku ja suolia. Yleensä loput löytyy oksennuksena myöhemmin.

Lapsena meidän kissa aloitti kalan syömisen pyrstöstä. Ja söi niitä monta. Ongellekin osasi tulla mukaan.

Muistelen useilla pedoilla olevan (oletettavasti adaptoituna) tapana aloittaa napostelu päästä, missä sijaitsevat huippuravitsevat aivot. Eritoten hominideja metsästävillä pedoilla, joita kissapedot ovat (adaptaatiohan on olettaenkin todella vanha, kun se on olemassa nykyisillä kissapedoilla, jotka kaikki ovat eri lajeja kuin ne, joilla adaptaatio fossiililöydöistä päätellen oli jo syntynyt). Neonomide, vahvistatko?

Vatsan avaaminen on kissapedoilla ilmeinen adaptaatio, mutta yksin syövä kissa harvoin aloittaa ruokailua kuitenkaan vatsanseudulta. Se on vain aika ratkiriemukastapa tappaa saaliseläin, etenkin kun on sellaiset takajalat joilla polkaista pehmeä masunen auki... pahaa tekee ajatellakin. Pakko hakea jotain juotavaa.

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639

Ainakin Karhuilla on tapana, silloin kun ruokaa on riittämiin, syödä kutemaan
nousevilta kaloilta nimenomaan pelkkä pää, juuri aivojen takia. Tämä siis siellä, missä on tusti fisuja tarjolla, muutenhan karhu syö kaiken.

(Oma kissaystäväni syö vain hyönteisiä, ei aina niele niitäkään. Sisäkissat muutenkin jättävät hiiret ja muut potentiaaliset ravinnonlähteet pitkälti rauhaan, joskus vain kiduttavat hieman.)

Äemänkäki
Seuraa 
Viestejä1161

Oma gisuni (megaöverisyli/kotikissa) nappas mögältä hiiren ja toi sen näytille sen aikaselle hoitajalle (tuttuja). ei syönyt, ei leikkinyt, tappoi vaan ja toi näytille. Tätä ihmettelin suuresti, kisu kuitenkin ei hirveemmin ötököitä/elukoita ole nähnyt. Kai se jokin vaisto ajaa eteenpäin. Hoitaja muuten kiitteli verisistä lattioista Näin btw.

pitääpä rueta kahteleen ku kesällä antaa taas kalaa (ahventa/särkee) et kummasta päästä nauttii

Äemänkäki
Oma gisuni (megaöverisyli/kotikissa) nappas mögältä hiiren ja toi sen näytille sen aikaselle hoitajalle (tuttuja). ei syönyt, ei leikkinyt, tappoi vaan ja toi näytille. Tätä ihmettelin suuresti, kisu kuitenkin ei hirveemmin ötököitä/elukoita ole nähnyt. Kai se jokin vaisto ajaa eteenpäin. Hoitaja muuten kiitteli verisistä lattioista Näin btw.

pitääpä rueta kahteleen ku kesällä antaa taas kalaa (ahventa/särkee) et kummasta päästä nauttii


Ei ole outoa lainkaan. Tosiasia on, että petoeläimet eivät harjoita turhaa saalistusta luonnossa, koska se on ihan sairaan raskasta puuhaa ja ne saalistavat syödäkseen. Kotikissasi energiavarastot pysyvät täynnä ilman saalistusta, joten se voi siinä suhteessa tehdä mitä huvittaa. Kun saalista on paljon (eli energiaa saadaan tajuttomasti suhteessa sen kulutukseen - vilkuileppa videoita karhuista lohien kudenta-aikaan) pedot voivat salistaa useampia saaliita kuin on tarpeen, ihan vain huvikseen. On huomattava, että adaptaatio seurata liikkuvia kohteita ja leikkiä niillä on edeltävä myöhemmälle ruoan hankkimisen tavalle, joka kehittyy yksilölle tämän ensimmäisen pohjalta.

siouxeyesighed legion
Muistelen useilla pedoilla olevan (oletettavasti adaptoituna) tapana aloittaa napostelu päästä, missä sijaitsevat huippuravitsevat aivot.Aivot ovat ravitsevat (paljon energiaa painoyksikköä kohden), koska aivojen hermosolut koostuvat samoista ainesosista kuin rasvakudos. Sen vuoksi mm. orgaaniset liuottimet tuhoavat aivosoluja tehokkaasti. Imppaajat tietävät tämän.

Hieman mutkia suoristaen voi siis sanoa ihmisen pään olevan luuta ja läskiä. Olette luu- ja läskipäitä!

Kuopion seuduilla on kuulemma ihmisiä, joiden aivojen rakenneosat ovat samat kuin kalakukolla: läskiä ja muikkua lomittain. Se on ihmeellinen adaptaatio. Olen nähnyt keskeltä halkaistun höyryävän kalakukon ja voin uskoa sen täysin.

Päästä aloittaa katti, 15 jotain ikää, ulko/sisäkissa. Ei enää kovin usein tuo saaliitaan näytille, koska pyytää myös oravia. Sen tietää siitä että tontilla voi törmätä orpoon oravanhäntään. Tavasta on ankarasti moitittu, mutta saattaa olla että hiiren esittelyt on tämä takia jääneet pois. Taposta on usein merkkinä vain sievästi kemälle jätetty sappi. On kait tarpeeksi usein rikkonut rakon ja siten pilannut monet ateriansa?

Vierailija
Miss Baker
Päästä aloittaa katti, 15 jotain ikää, ulko/sisäkissa. Ei enää kovin usein tuo saaliitaan näytille, koska pyytää myös oravia. Sen tietää siitä että tontilla voi törmätä orpoon oravanhäntään. Tavasta on ankarasti moitittu, mutta saattaa olla että hiiren esittelyt on tämä takia jääneet pois.Oravat ovat pahoja lintutuholaisia, joten on ihan hyvä, jos kissa niitä vähän verottaa. Ei niille oikein muutakaan vihollista löydy. Tänään katselin, kun kolme oravaa juoksi puunrunkoa ympäri kuin kierreportaita. Somiahan ne ovat. Linnunmunat ja -poikaset silti maistuvat.

anomalia kirjoitti: "Aivot ovat ravitsevat (paljon energiaa painoyksikköä kohden), koska aivojen hermosolut koostuvat samoista ainesosista kuin rasvakudos."

Kyllä. Aivot tarvitsevat myös erityisesti proteiinia. Kannibaalit valmistivat aina tärkeimpiin kekkereihinsä pääaterian ihmisen aivoista.

Vierailija
Tarkkailija
Kannibaalit valmistivat aina tärkeimpiin kekkereihinsä pääaterian ihmisen aivoista.Kaikki kannibaalitko, vaiko vain jokin tietty heimo? Kannibalismia harrastaneita yhteisöjä on ollut siellä täällä, ja tuskinpa maailmanlaajuisesti sirottunut porukka on ollut tavoissaan kovinkaan homogeeninen.

Päästä aloittaa muistaakseni meidän kissa sekä lintujen, myyrien ja kalojen syömisen. Vähänpuoleisesti muuten näyttää varikselta tuo edellisen kirjoittajan linkki.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Jo edesmennyt naapurin kissa toi yleensä vaihtarin, jos haistoi lempiruokaansa kalaa valmistettavan. Jos grillasimme lohta, vähän ajan päästä naapurin kissa toi päästäisen ja jäi odottavaisesti kyttäämän grilliä. Kun ei saanut kalaa, söi päästäisen jättäen vain sappirakon jäljelle. En kyllä katsonut mistä päästä aloitti, joten en voi äänestää.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
safri_duo
Meidän kissa söi varikselta pään. Tuossa kuvassa kissa vielä leikkii variksen kanssa.

http://kuvablogi.com/nayta/636716/[/quote]
Eiköhän tuo liene harakka? Harakka-valkoinen, varis-harmaa, kuuluu muistisääntö niille jotka eivät muuten lintuja tunne. Nuori lintu vieläpä.

Päästä kissa kai yleensä aloittaa, myötäkarvaan ja -suomuun tai -höyheneen on helpompi syödä. Näin sen olen itse järkeillyt. Kai se aivokin siinä vaikuttaa, jos kohta ei luulisi peltomyyrällä niin kummoista rasvalänttiä kallon sisällä olevan että sitä oikein erikseen kannattaisi erotella. Ja jos on, ei varmalla jää kissan kynsiin...

EDIT. asdf, oletko varma että oli päästäinen eikä hiiri tai myyrä? Päästäinen ensinnäkin haisee julmetun pahalle, oman kokemuksen mukaan kissa tappaa kyllä mutta ei syö, ja toisekseen se on hiukka myrkyllinen (yksi harvoista myrkyllisistä nisäkkäistä) ja kissa useimmiten oksentaa sen pian jälkeen.

Päästäisellä on piiitkä vaaleanpunainen kuono, myyrällä lyhyt häntä ja pienet korvat, ja peltohiirellä isot korvat ja pitkä häntä mutta ei erityisen huomattavaa nenää.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

safri_duo
Meidän kissa söi varikselta pään. Tuossa kuvassa kissa vielä leikkii variksen kanssa.

http://kuvablogi.com/nayta/636716/[/quote]


Juu siis harakanpoikanenhan tuo on, kuten Pikku Gen jo totesikin. Kauniita luontokuvia muuten sulla tuon linkin takana, mitä nyt muutaman vilkaisin.

-

Äänestää en voinut, sillä siinä vaiheessa kun kissani alkaa saaliitaan syömään, mä lähden menee - liian ällöttävää katseltavaa mulle. Mulla on kaks sisäkissaa, mut kesäisin ne päästetään mökille "vihreemmille niityille", jossa niiden metsästysvaistot palaa. En tiedä sit miten paljon ne loppupelissä saaliitaan syövät, tuovat vaan usein raadot näytille rapun eteen. Purkkiruoka tuntuu kelpaavan paremmin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat