Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Seurasin tuossa kissaani kun se syödä rouskutti vesimyyrää. Huomasin sen alottavan syömisen päästä ja jatkavan siitä alaspäin. Muistelisin sen tehneen aina ennenkin näin. Onko tämä yleistä? Tekevätkö myös muut kissat näin?

Sivut

Kommentit (21)

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Pää varmaan maistuu parhaalta Päästähän se minunkin kissani aloitti. Ainakaan ei saalis karkaa, kun pää on syöty. Jos hännästä haukkaa ensin, niin saattaa tajuton rotta tointua ja luikkia karkuun.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Meillä ei näy vielä myyriä, vaikka niitä on kesäisin tuossa perunapellon ojapientareella aikalailla. Meidän kissa on tuonut portaille viime aikoina kaikenlaista pikkulintua. Yllättävän hyvin se kajoaa lihat. Ei jää paljoa jäljelle.

Joo päästä aloittaminen on varmasti turvallista. Edellinen kissa joskus aloitti syömisen kun myyrä oli vielä elossa. Maha vain auki ja suolet ulos. Ei se luonto paljon tunteita ajattele.

Tästäkään myyrästä ei jäänyt kuin karvatuppo ja olisiko mahalaukku ja suolia. Yleensä loput löytyy oksennuksena myöhemmin.

Muistelen useilla pedoilla olevan (oletettavasti adaptoituna) tapana aloittaa napostelu päästä, missä sijaitsevat huippuravitsevat aivot. Eritoten hominideja metsästävillä pedoilla, joita kissapedot ovat (adaptaatiohan on olettaenkin todella vanha, kun se on olemassa nykyisillä kissapedoilla, jotka kaikki ovat eri lajeja kuin ne, joilla adaptaatio fossiililöydöistä päätellen oli jo syntynyt). Neonomide, vahvistatko?

Vatsan avaaminen on kissapedoilla ilmeinen adaptaatio, mutta yksin syövä kissa harvoin aloittaa ruokailua kuitenkaan vatsanseudulta. Se on vain aika ratkiriemukastapa tappaa saaliseläin, etenkin kun on sellaiset takajalat joilla polkaista pehmeä masunen auki... pahaa tekee ajatellakin. Pakko hakea jotain juotavaa.

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639
Liittynyt12.8.2007

Ainakin Karhuilla on tapana, silloin kun ruokaa on riittämiin, syödä kutemaan
nousevilta kaloilta nimenomaan pelkkä pää, juuri aivojen takia. Tämä siis siellä, missä on tusti fisuja tarjolla, muutenhan karhu syö kaiken.

(Oma kissaystäväni syö vain hyönteisiä, ei aina niele niitäkään. Sisäkissat muutenkin jättävät hiiret ja muut potentiaaliset ravinnonlähteet pitkälti rauhaan, joskus vain kiduttavat hieman.)

Äemänkäki
Seuraa 
Viestejä1161
Liittynyt20.11.2006

Oma gisuni (megaöverisyli/kotikissa) nappas mögältä hiiren ja toi sen näytille sen aikaselle hoitajalle (tuttuja). ei syönyt, ei leikkinyt, tappoi vaan ja toi näytille. Tätä ihmettelin suuresti, kisu kuitenkin ei hirveemmin ötököitä/elukoita ole nähnyt. Kai se jokin vaisto ajaa eteenpäin. Hoitaja muuten kiitteli verisistä lattioista Näin btw.

pitääpä rueta kahteleen ku kesällä antaa taas kalaa (ahventa/särkee) et kummasta päästä nauttii

Äemänkäki
Oma gisuni (megaöverisyli/kotikissa) nappas mögältä hiiren ja toi sen näytille sen aikaselle hoitajalle (tuttuja). ei syönyt, ei leikkinyt, tappoi vaan ja toi näytille. Tätä ihmettelin suuresti, kisu kuitenkin ei hirveemmin ötököitä/elukoita ole nähnyt. Kai se jokin vaisto ajaa eteenpäin. Hoitaja muuten kiitteli verisistä lattioista Näin btw.

pitääpä rueta kahteleen ku kesällä antaa taas kalaa (ahventa/särkee) et kummasta päästä nauttii


Ei ole outoa lainkaan. Tosiasia on, että petoeläimet eivät harjoita turhaa saalistusta luonnossa, koska se on ihan sairaan raskasta puuhaa ja ne saalistavat syödäkseen. Kotikissasi energiavarastot pysyvät täynnä ilman saalistusta, joten se voi siinä suhteessa tehdä mitä huvittaa. Kun saalista on paljon (eli energiaa saadaan tajuttomasti suhteessa sen kulutukseen - vilkuileppa videoita karhuista lohien kudenta-aikaan) pedot voivat salistaa useampia saaliita kuin on tarpeen, ihan vain huvikseen. On huomattava, että adaptaatio seurata liikkuvia kohteita ja leikkiä niillä on edeltävä myöhemmälle ruoan hankkimisen tavalle, joka kehittyy yksilölle tämän ensimmäisen pohjalta.

siouxeyesighed legion
Muistelen useilla pedoilla olevan (oletettavasti adaptoituna) tapana aloittaa napostelu päästä, missä sijaitsevat huippuravitsevat aivot.Aivot ovat ravitsevat (paljon energiaa painoyksikköä kohden), koska aivojen hermosolut koostuvat samoista ainesosista kuin rasvakudos. Sen vuoksi mm. orgaaniset liuottimet tuhoavat aivosoluja tehokkaasti. Imppaajat tietävät tämän.

Hieman mutkia suoristaen voi siis sanoa ihmisen pään olevan luuta ja läskiä. Olette luu- ja läskipäitä!

Kuopion seuduilla on kuulemma ihmisiä, joiden aivojen rakenneosat ovat samat kuin kalakukolla: läskiä ja muikkua lomittain. Se on ihmeellinen adaptaatio. Olen nähnyt keskeltä halkaistun höyryävän kalakukon ja voin uskoa sen täysin.

Päästä aloittaa katti, 15 jotain ikää, ulko/sisäkissa. Ei enää kovin usein tuo saaliitaan näytille, koska pyytää myös oravia. Sen tietää siitä että tontilla voi törmätä orpoon oravanhäntään. Tavasta on ankarasti moitittu, mutta saattaa olla että hiiren esittelyt on tämä takia jääneet pois. Taposta on usein merkkinä vain sievästi kemälle jätetty sappi. On kait tarpeeksi usein rikkonut rakon ja siten pilannut monet ateriansa?

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Miss Baker
Päästä aloittaa katti, 15 jotain ikää, ulko/sisäkissa. Ei enää kovin usein tuo saaliitaan näytille, koska pyytää myös oravia. Sen tietää siitä että tontilla voi törmätä orpoon oravanhäntään. Tavasta on ankarasti moitittu, mutta saattaa olla että hiiren esittelyt on tämä takia jääneet pois.Oravat ovat pahoja lintutuholaisia, joten on ihan hyvä, jos kissa niitä vähän verottaa. Ei niille oikein muutakaan vihollista löydy. Tänään katselin, kun kolme oravaa juoksi puunrunkoa ympäri kuin kierreportaita. Somiahan ne ovat. Linnunmunat ja -poikaset silti maistuvat.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

anomalia kirjoitti: "Aivot ovat ravitsevat (paljon energiaa painoyksikköä kohden), koska aivojen hermosolut koostuvat samoista ainesosista kuin rasvakudos."

Kyllä. Aivot tarvitsevat myös erityisesti proteiinia. Kannibaalit valmistivat aina tärkeimpiin kekkereihinsä pääaterian ihmisen aivoista.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Tarkkailija
Kannibaalit valmistivat aina tärkeimpiin kekkereihinsä pääaterian ihmisen aivoista.Kaikki kannibaalitko, vaiko vain jokin tietty heimo? Kannibalismia harrastaneita yhteisöjä on ollut siellä täällä, ja tuskinpa maailmanlaajuisesti sirottunut porukka on ollut tavoissaan kovinkaan homogeeninen.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat