klo 23:16 | 26.4.2008
Miksi meillä on korvat?
Ilman korvia säästyisi melusaasteelta. Mielestäni ihmisistä tulisi jalostaa korvattomia.
Miksi meillä on korvat?
Ilman korvia säästyisi melusaasteelta. Mielestäni ihmisistä tulisi jalostaa korvattomia.
Ladataan...
Saat paketin viikon tiedeuutisia joka perjantai.
Vakiovastaus tähän on: "Siksi, että karvalakki talvella ei valahda silmille."
Korvattomia ihmisiä ovat myös kaikki hautausmaamme täynnä... Eikun ne olikin korvaamattomia.
Ja tämä keskustelu jatkunee kohta Vapaa sana -osiossa ellei vastausten taso nouse.
Tämän sadunhan me useimmat tunnemme. http://www.tunturisusi.com sivuilta lainattuna: http://www.tunturisusi.com/punahilkka2.htm
Olisko selitys noin yksinkertainen?
Jeps. Siirrää vaan sinne, ja muutama muukin ketju tuosta vasemmalta.Tosin foorumi kuolee tällä menolla. Pitää olla pikkaisen kevennyksiäkin seassa.
Mahtavaa! Modet käy heittää välikevennyksiä ja joutuu moderoimaan omat keskustelunsa veke... Mun mielestä on ihan sairaan siistiä että niitä teiniaiheita ei enää ole täällä. Pistäisi peukun kuvan jos tässä olis sellainen.
Asiaan: Olis aika orpoa kävellä savannilla jos ei kuulisi mitään. Jäisi puhvelilauman alle tai jellonat söisi. Toisaalta, puhvelit tunnistaa tietysti maan tärinästä ja leijonia ei pääse karkuun jos ne pääsee kuuloetäisyydelle. Ihan turhia siis siinäkin mielessä.
Itseasiassa ei voi kysyä "miksi" meillä on korvat sillä ne eivät kehittyneet mitään tarkoitusta varten mutta kun hyödyllinen ääniin reagoiva rakenne syntyi se kehttyi yhä tarkemmaksi sillä oli eliöille eduksi saaliin/saalistajan havaitsemisessa.
Korvalehti taas on erimuotoinen eri lajeilla ja se helpottaa äänien keräämistä eri suunnista. Usein korvalehdet myös voimistavat ääntä. Korvia kääntelemällä eliö voi kerätä ääniä tarkemmin tioetystä suunnasta. (Kokeile vaikka törröttää korviasi käsien avulla eteen päin.)
Korva on siis kuuloaistimuksen mahdolistava rakenne jonka taso, muoto ja tarkempi rakenne vaihtelee eliöstä riippuen. (Vertaa vaikkapa fenekin eli aavikkoketun, ihmisen ja kyyn korvien rakennetta ja tarkkuutta keskenään.)
En tiedä muista ihmisistä, mutta minulla ainakin korvat estävät silmälaseja putoamasta päästä.
Meillä ihmisillä on yksi suu ja kaksi korvaa jotta voisimme puhua vähemmän ja kuunnella enemmän.
Saattaa liittyä jotenkin siihen kommunikoimiseenkin, joka ihmisillä tapahtuu äänteillä. Eiköhän juuri se puhekyvyn kehittyminen ole myös ollut osana sitten älyn kehittymistä. Korvat lienevät sitten tarpeelliset myös sen puheen kuulemiseen ja ymmärtämiseen. Osaksi myös kuuloaisti on hyvä sitten petojen ja muiden vihollisten nopeaa havaitsemista ajtellen kuten myöskin esim. metsästättäessä varmaan hyödyksi ollut ihmisen kehityksen alkutaipaleellakin, jolloin ei vielä selvää kieltä/puhetta ehkä ollut kehitetty.
”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot
Jos ei olisi ihmisellä korvia, niin olisi jäänyt selvittämättä maailman lyhimmän pururadan sijainti.
Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.
Korvat suojelee meitä nukkuessa
Säikähdin äsken kun aloin vääntämään korvaani eteenpäin ja äänet voimistuivat radikaalisti :O Ihan totta hei kokeilkaahan :S
Jos meillä ei olisi korvia, korvasieniä ei olisi voitu nimetä.
Same shit, different day...
Näin on. Ihmisillä on suotta niin pienet korvanlehdet. Voisin harkita korvaimplanttien hankkimista.
Saattaa olla, että suuremmat korvanlehdet vahvistavat vain niitä taajuuksia, joiden kuuleminen ei ola niin tärkeää. Tietokoneen hurina voimistuu huomattavasti korvien asennon, ja korvanlehtien pinta-alan korjaamisella.
Laita vielä kämmenet kupille korvalehtien taakse. Saat vielä paremman äänenvahvistusefektin.
Mistä alkaen elävillä olioilla on havaittu olevan korvat? Voisin kuvitella, että korvat ovat kehittyneet tuntoaistin jatkeeksi ilman- tai vedenvärähtelyiden tarkempaa havannointia varten.
Siksi, että nainen voisi kuulla miehen ajatukset ja mies sulkea korvansa naisen nalkutukselta