Seuraa 
Viestejä45973

Onko kellään tietoa saako tätä hoitomuotoa Suomesta?
http://www.bimm.org.uk/Prolotherapy.shtml

"A review of the literature is provided and a retrospective study presented which demonstrates a 66% reduction of sacroiliac low back pain in two-thirds of the patients who received this form of treatment."
http://wehelpwhathurts.homestead.com/prolotherapy.html

Schwartz R. Prolotherapy: A literature review and retrospective study Journal of Neurology, Orthopedic Medicine and Surgery 1991;12:220-223 He performed a retrospective study of 43 patients with chronic low back pain who had been unresponsive to other treatments, including surgery. He gave prolotherapy treatment to the sacroiliac joint area over six weeks. 93 percent of the participants reported significant improvement. Only three of the patients reported no improvement.

Siis saako tuota Suomesta jostakin ja jos saa, niin ymmärretäänkö siellä mitä sillä hoidetaan? Eräs suomalainen potilas on lähdössä ulkomaille hoitoa hakemaan, koska hänen mielestään tuota ei Suomesta saa.

Suomalaisen lääketieteen kanta on, että tällaista ongelmaa ei ole olemassa. Siten vielä reilu vuosi sitten tiedotettiin Selkäliiton toimesta Selkäliiton potilasjäsenistölle. Tosin joku näkyy kysyneen kuitenkin siihen apua verkkolääkäreiltä sitäkin ennen.

Tämähän on aika yleinen vaiva ja Suomessa väittävät parhaan hoitomuodon olevan tukivyö, jota pitäisi käyttää lopun elämää?

Tuolla tosin annetaan erilaisia ohjeita, joita virallinen lääketiede ei yleisesti hyväksy:
http://www.jade-lehti.fi/kysy/kysyterveydesta/
http://www.verkkoklinikka.fi/?page=0349370&qid=0020915

"Kuvatun kaltaisia oireita ja oireen vaihtelua esiintyy, kun suoliluun ja ristiluun välisessä liitoksessa (SI-nivel) on ajoittaisia mekaanisia liikehäiriöitä.
Mikäli kipujaksot todella aiheutuvat SI-liikehäiriöstä, ovat ne useimmiten myös katkaistavissa asiaan perehtyneen OMT fysioterapeutin, koulutetun naprapaatin, koulutetun kiropraktikon, koulutetun osteopaatin tai manuaaliseen lääketieteeseen perehtyneen lääkärin hoidolla."

Me potilaat emme tosin ole vielä löytäneet yhtäkään osaavaa manuaaliseen lääketieteeseen perehtynyttä lääkäriä tämän ongelman kohdalla. Kuvittelevat vain osaavansa.

Mutta tuosta proloterapiasta olisi kiva kuulla, koska paljon potilaita löytyy jotka sitä tarvitsevat.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Laitan nyt tähän sulle parantunut siitä yhdistysasiasta.

Kerroit että teillä on johtokunta koossa ym.
Kehoitan hankkimaan yhdistyslaki niimisen kirjan, sen on todella tärkeä
ja täyttä asiaa.

Etukäteen ei voi yhdistyksen hallitusta muodostaa (kirjoitit johtokunta, yhdistyksessä ei ole johtokuntaa vaan hallitus)

Ensin pitää pitää perustava kokous, sinne voi kutsua kaikki asiasta kiinnostuneet. Porukka valitsee keskuudesta yhdistyksen hallituksen
jäsenet. Ja hallituksen jäsenet valitsevat keskuudestaan puheenjohtajan
varapuheenjohtajan, sihteerin, rahastonhoitajan ja muut jäsenet ja myös varajäsenet.
Js pitää laatia säännöt, ne pitää noudattaa yhdistyslakia. Yhdistys pitää rekisteröidä, se voidaan hylätäkkin, kaikki ei mene läpi.

Yhdistyksellä pitää olla säännöt. Ja siinä juuri tuo kirja on tosi tarpeellinen
koska on sellaisia juttuja, mitkä on pakko olla yhdistyksessä ja noudattaa
yleistä yhdistyslakia.

Ja jos tuleva juttusi on näitä si niveljuttuja, kannattaa muistaa se, että
yhdistyksen hallituksen jäsenet ovat vastuussa kaikista tekemisistään.
Jos neuvotte kipeitä tekemään sitä taikka tätä ja hän vammautuukin
kun tekee teidän neuvojen mukaan jotain. Eli silloin asetetaan teidän juttu
hyvin arveluttavaksi, koska se rinnastetaan puoskarointiin.
Kun et ole edes muuta kuin entinen kipeä, joka neuvoo tosi kipeitä selkäsairaita ja myös kuvaa ja haastattelee heitä. Syyte voi tulla niskaan jossain vaiheessa.
Vastuu on hvyin suuri, kun ihmisen terveydestä on kysymys.

Kiitos vinkeistä.

kujakatti

Etukäteen ei voi yhdistyksen hallitusta muodostaa (kirjoitit johtokunta, yhdistyksessä ei ole johtokuntaa vaan hallitus)

Etukäteen voi toki koota ydinporukan josta yhdistys ja sen johtokunta muodostetaan.
Kyllä yhdistyksellä voi olla johtokunta. Olen itsekin kuulunut sellaiseen, ollut jopa puheenjohtajana useita vuosia. Jos laitat googleen tennisseura ja johtokunta, niin löytyy montakin esimerkkiä.

kujakatti

Ensin pitää pitää perustava kokous, sinne voi kutsua kaikki asiasta kiinnostuneet. Porukka valitsee keskuudesta yhdistyksen hallituksen jäsenet. Ja hallituksen jäsenet valitsevat keskuudestaan...
Js pitää laatia säännöt, ne pitää noudattaa yhdistyslakia. Yhdistys pitää rekisteröidä, se voidaan hylätäkkin, kaikki ei mene läpi.

Netistä saa valmiita sääntömalleja. Hiukan muokkaa tarkoitusta, niin siinä on säännöt.
Tarkoitus olisi toki perustaa yhdistys johon pääsee jäseneksi vain hakemalla eikä toki ihan ketä tahansa hyväksytä. Eli kokoonnumme aluksi porukalla, josta tulee saman tien johtokunta.

kujakatti

Yhdistyksellä pitää olla säännöt. Ja siinä juuri tuo kirja on tosi tarpeellinen koska on sellaisia juttuja, mitkä on pakko olla yhdistyksessä ja noudattaa yleistä yhdistyslakia.

Toi lakipuoli onkin se hankalin osa. Mutta tunnen monia kokeineita yhdistystoiminnan lähes asiantuntijoita. Apua löytyy varmasti.

kujakatti

Ja jos tuleva juttusi on näitä si niveljuttuja, kannattaa muistaa se, että yhdistyksen hallituksen jäsenet ovat vastuussa kaikista tekemisistään. Jos neuvotte kipeitä tekemään sitä taikka tätä ja hän vammautuukin
kun tekee teidän neuvojen mukaan jotain. Eli silloin asetetaan teidän juttu hyvin arveluttavaksi, koska se rinnastetaan puoskarointiin.

Ei ole puoskarointia, jos koulutetut ihmiset tekevät hommia. Mutta toki tuo on tärkeä näkökulma miettiä mistä puhumme ja miten.

kujakatti

Kun et ole edes muuta kuin entinen kipeä, joka neuvoo tosi kipeitä selkäsairaita ja myös kuvaa ja haastattelee heitä. Syyte voi tulla niskaan jossain vaiheessa. Vastuu on hvyin suuri, kun ihmisen terveydestä on kysymys.

Elämä on riski. Jos ei tee mitään ei saa aikaiseksikaan mitään. Kyllä siellä sairaalassakin tapahtuu paljon vahinkoja eikä korvauksia saada. Onhan noita potilasyhdistyksiä perustettu useitakin siltä pohjalta kun vääryyttä on koettu ilman korvauksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat