Seuraa 
Viestejä45973

olisko kellään tietoa. kuinka usein kalenteri on sama siis monenko vuoden välein voi käyttää samaa kalenteria.
ja onko tuo välivuosien määrä aina sama.

en aijo alkaa käyttää en edes omista kalenteria mutta pohdittiin duunissa ko asiaa eikä kukaan tiennyt.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

diletantti
olisko kellään tietoa. kuinka usein kalenteri on sama siis monenko vuoden välein voi käyttää samaa kalenteria.

Jos nimipäivätkin pitää saada osumaan niin ei onnistu, sillä nimipäivien osalta kalenteri muuttuu vähän väliä. Jos nimipäivillä ei ole väliä, niin Suomessa käytössä oleva kalenterimalli kierrättää päivät ympäri aina 5 700 000 vuoden välein. ( Lähinnä ongelmia tuottavat pääsiäinen ja siihen liitetyt juhlapäivät, joiden sijainti kalenterissa lasketaan taikuudella. Nimimerkillä: olen joskus koodannut niiden laskentaa. )

http://www.tondering.dk/claus/cal/node3.html

Jos täytyy saada pelkästään viikonpäivät ja karkausvuosi osumaan kohdalleen, niin yleensä 28 vuotta on oikea jakso. Kuitenkin tasavuosisatojen (ja -tuhansien) kanssa on oltava varovainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos huomioidaan ainoastaan viikonpäivät niin gregoriaaninen kalenteri toistuu 400 vuoden välein. Tämä ei siis pidä paikkansa jos esim. lisäksi huomioidaan pääsiäisen sijainti.

Vierailija
Gravity
Lähinnä ongelmia tuottavat pääsiäinen ja siihen liitetyt juhlapäivät, joiden sijainti kalenterissa lasketaan taikuudella.

Kyllä pääsiäisen sijainnille on ihan selkeät säännöt. Taisi olla niin, että ensimmäinen sunnuntai kevätpäiväntasauksen jälkeen, mutten ole aivan varma, muistanko oikein. No kuitenkin sille on aivan selkeät säännöt.

ilaiho
Gravity
Lähinnä ongelmia tuottavat pääsiäinen ja siihen liitetyt juhlapäivät, joiden sijainti kalenterissa lasketaan taikuudella.Kyllä pääsiäisen sijainnille on ihan selkeät säännöt. Taisi olla niin, että ensimmäinen sunnuntai kevätpäiväntasauksen jälkeen, mutten ole aivan varma, muistanko oikein. No kuitenkin sille on aivan selkeät säännöt.

Ei se sentään noin yksinkertainen ole, unohdit sen kuun. Eli sääntö kuuluu: ensimmäinen sunnuntai kevätpäiväntasausta seuraavan täyden kuun jälkeen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat