Seuraa 
Viestejä13176

Moni juo viinaa ja kuvittelee että juo kohtuudella.

Silti moni juo liikaa.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/22141-k ... etamattaan

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (34)

Minä ryyppään yli riskirajan ihan tietoisesti. Tosin tuo 24 keskiolutta viikossa ei ole kyllä vielä paljon mitään. Sille aina naureskellaan. Senhän juo jo perjantaina helposti. Lauantaina sitten menee vielä paljon lisää. Viikolla voi ottaa kerran kevyesti plus käydä parilla kaljalla. Ei tämäkään mielestäni mitään oikeaa alkoholismia ole. Silti moni harrastaa tähän malliin, työssäkäyvät ihmiset.

Tai jos jakaa 24 kolmella eli ottaa kolmena päivänä 8 keppanaa, mistä ei tule muutakuin seitinohut nousuhumala, niin onko sekin yli riskirajan? Rajoilla ei tee mitään, jos ne ovat tätä luokkaa.

Pekka Puska varmaan kuoleekin 12 kaljasta, mutta normipainoinen (92 kg) mies ei moiseen tuhoudu. Oikea alkoholismi on sitten erikseen. Sitäkin on nähty.

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447

Tiedostan kuuluvani nykyisten rajojen mukaiseen riskiryhmään, mutta kyseenalaistan yleispätevän rajojenasetannan enkä täten pidä uutista uskottavana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuinka nyt määrittelee tuon että kuinka paljon on liikaa.

Itselläni taitaa olla riskiraja melko alhainen, koska tulen humalaan yhdestä tai parista siideristä ja siihen todelliseen änkyrähumalaan riittää usein kuusi. Mutta olenkin 66 kiloinen roadrunner.

Vierailija

Sillain se määritellään että alkaa olemaan terveydelle vaarallista.

Mitä humalaa ei tässä nyt luokitella.

Itse on tullut opiskelijapiireissä ryypättyä välillä aika rankastikin. Toisinaan ei taas tule juotua mitään useampaan viikkoon. En sitten tiedä kuulunko "riskiryhmään". Kaiketi, mutta eipä se ole elämää vielä paljoa haitannut.

Kunnon juopothan vetää kossupullon joka aamu päästäkseen edes käyntiin. Se on jo varmaan todellista riskirajoilla elämistä.

Muistaakseni suomalaiset ryyppäävät noin 11 litraa puhdasta alkoholia per nuppi joka vuosi. Kuka helvetti minun osuuteni oikein mahtaa juoda, kun en käytä kyseistä tuotetta ollenkaan?

Sitä sanotaan että kokenut juoppo kokee nousuhumalan paljon ihanampana kuin amatööri. Aivoissa on tapahtunut biologinen muutos, ja tätä tarkoittaa alkoholismi.

Kokemukseni mukaan näin todellakin käy. Siinä vaiheessa kannattaa keksiä muitakin harrastuksia.

Elämäntilanteet ja sää vaikuttaa juomishaluihin. Kun työstressini loppui tai aurinko paistaa, niin juominen väheni automaattisesti yli 50%. Ilmeisesti olen sitä tyyppiä, jonka kannattaisi muuttaa etelämmäs. Jos keli vituttaa, niin vedän välittömästi sixpackin tai punaviinipullon, jotta saavutan normaalitilan. Ei vitutus voi olla normaalitila kellekään.

No, alkaakos poikaset puhua kaljanjuonnista? Koriko viikossa liikaa. Hah. Kunnon juomarit vetää sen illassa. Olen nähnyt kun kaksi urosta veti korin kahteen mieheen parissa tunnissa ja kyseli että mistäs sais lisää?

Muutenkin Saksassa ja Englannissa olutta menee paljon enemmän kuin täällä.

Thomaxx
Seuraa 
Viestejä89

Viimeiset 3 vuotta n. 5-8 annosta joka ilta. Viikonloppuisin sitten runsaasti enemmän.

Maksa-arvot on kuulemma "hiukan" kohollaan sanoi lääkäri. Ei kuitenkaan mitään mistä pitäisi huolestua. Vähentäminen olisi suositeltavaa.

Ongelma on että tämä tulee kulutettua kapakassa. Kotona en juo juuri mitään. Se on vuositasolla kaikki sivukulut huomioiden n. 10k EUR.

Minun pitäisi itse asiassa saada tuloveronpoisto. Sen verran rankalla kädellä noita välillisiä veroja tulee makseltua...

Vanha viisaus.
Kyllähän se niin on, että liika on aina liikaa ja kohtuus liian vähän.
Just niin juopot.

Kyllähän kohonneet maksa-arvot kertovat jotain. Etenkin ymmärtääkseni ALAT ja ASAT arvot. Kauankohan pitää juoda, jotta nuokin nousevat ja olla juomatta, jotta laskevat?

Vaikka nuo riskirajat ovatkin yksilöllisiä, niin onhan se selvää että huolestuttavan moni suomalainen juo älyttömiä määriä eikä pidä sitä yhtään kummallisena. "Mitä nyt sikspäkki menee joka ilta, ei se häiritse elämää mitenkään, sehän on vaan sellaista tissuttelua." Ei yhtään pelota maksan kuormittuminen ja muut terveysriskit. Minusta se on ilmiselvää alkoholismia, jos tarvitsee joka päivä monta annosta alkoholia eikä voi olla ilman. Ei se muuta asiaa, että jonkun alkoholismi voi olla paljon pahempaa.

Työikäisten suomalaisten suurin kuolinsyy on alkoholi, nykyään myös naisilla. Säälittävää alkoholistikansaa ollaan.

Thomaxx
Viimeiset 3 vuotta n. 5-8 annosta joka ilta. Viikonloppuisin sitten runsaasti enemmän.5-8 on ihan turha määrä. Saman nousuhumalan saa kolmesta oluesta. Mutta känniähän tuosta ei juurikaan tule.

Taistelu voitetaan tai hävitään kaupassa ja kapakka se vasta turhaa ajankulua onkin. Älä osta enempää kuin kolme/vrk viikolla. Voit myös siirtää taistelun kotiisi, jos otat kauppaan rahaa mukaan vain niin vähän, ettei sillä saa kolmea olutta enempää.

Jos juo yhden heti töiden jälkeen, niin kriittisenä aikana klo 19-21 ei tee mieli paljoa yhtään. Siksi on tärkeää juoda alkoholia ruuan kanssa. Ihan oikeasti.

Myös uudet haasteet sopisivat sinulle. Perusta muutama yritys ja pari järjestöä. Et selvästikään saa elämältä tarpeeksi haasteita. Kukapa saisi tämmöisessä sosiaalidemokraattisessa onnelassa.

Boysen

5-8 on ihan turha määrä. Saman nousuhumalan saa kolmesta oluesta. Mutta känniähän tuosta ei juurikaan tule.

No toiset jo sammuu tuosta määrästä. Eli ei se ihan turhaa ole...

parantunut
Boysen

5-8 on ihan turha määrä. Saman nousuhumalan saa kolmesta oluesta. Mutta känniähän tuosta ei juurikaan tule.

No toiset jo sammuu tuosta määrästä. Eli ei se ihan turhaa ole...Tarkoitin satakiloiselle. 50-kiloiset voi kertoa lukuni 0.5:lla.

Jos Suomessa olisi keskusjohtoinen tavarantoimitusputkisto, niin jokainen voisi saada olutta painonsa edellyttämän määrän.

Yhteiskunnassa on moni muukin asia pielessä. Miksi esim 30kg lapsi maksaa taksikyydistä saman kuin 130kg aikuinen ? Huomattava ero polttoaineen kulutuksessa. Yhteiskunta kannustaa olemaan lihava.

Boysen
Miksi esim 30kg lapsi maksaa taksikyydistä saman kuin 130kg aikuinen ? Huomattava ero polttoaineen kulutuksessa. Yhteiskunta kannustaa olemaan lihava.

Onko ero huomattava? Oletko laskenut? Paljonko tuo huomattava ero on rahassa?
Virallinen käytäntö on, että jokaisesta 80kg:sta saat yhden sentin lisää kilometrilaskuun. Mielestäni se ei ole huomattava. Onko se väärin laskettu?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat