Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kärsisikö luonto tai saatikka urbaaniympäristö ollenkaan siitä, jos listisimme kaikki ärsyttävää rääkynää pitävät naurulokit? Entäpä pulut?

Naurulokit ja pulut ovat vain meidän ansiostamme menestyviä eläinlajeja urbaaneissa ympäristöissä. Sinällään niiden tuhoamisella ei pitäisi olla ekologista vaikutusta alkuperäiseen luontoon.

Minun puolesta voisi listiä molemmat, mutta olisiko sillä jotain seurauksia, mitä en ole osannut ottaa huomioon?

Kommentit (8)

Kadut täyttyis roskasta, kun ei oo tupakantumppeja eikä mummon munkkeja syöviä lintusia enää. Lisäksi muut elukat saattais huomata vapautuneen apajan, esim. rotat, torakat, koirat.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007

Minusta naurulokit ovat erittain sympaattisia lintuja. Kesamokillani on
nyt parin-kolmen vuoden ajan vaikuttanut todennakoisesti sama lintu,
joka on puolikesy ja tuntuu olevan tavattoman kiinnostunut kaikesta mita teen rannalla. Tietenkin kiinnostukseen vaikuttaanee se, etta annan otukselle silloin talloin makupaloja...

Menen huomisissa viettamaan pidennettya vappua mokille. Saa nahda ovatko muutkin tutut tulleet jo paikalle...

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

kärsisikö luonto, jos hävittäisimme kaikki luontoa ja sen jokaista elikkoa vaarantavat ihmiset maapallolta, kuten peksa?

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1470
Liittynyt16.3.2005

Teerijärven naurulokit ovat lisääntyneet niiden aktiivisen suojelun takia, nyt niitä on sitten riesaksi asti. Varmasti luonto pärjää niitten vähemmälläkin määrällä tai ilman, olihan se pärjännyt jo siihen asti kuin niitä alettiin suojella. Myös merimetsoista on tullut todella suuri ongelma, niitäkin tulisi vähentää, saastuttavat kuoliaaksi koko ympäristönsä ja ovat kalastajien riesana.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

ÄäliöNaama
Kadut täyttyis roskasta, kun ei oo tupakantumppeja eikä mummon munkkeja syöviä lintusia enää. Lisäksi muut elukat saattais huomata vapautuneen apajan, esim. rotat, torakat, koirat.

Juuri näin. Kerran autolla ajaessani näin varisten syövän auton alle jääneen oravan raatoa. Noin puolen tunnin päästä palasin takaisin samaa tietä, ja sekä varikset että oravan raato olivat hävinneet. Tällöin tajusin, että ilman variksia ja muita haaskansyöjiä tiestömme olisi täynnä eläinten raatoja. Toisen kerran näin torilla naakan repivän kappaleiksi jotain pahvin tai paperin palaa ja lentävän pois palaset nokassaan. Ilmeisesti vei ne pesän rakennusaineeksi.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Onko kukaan tutkinut paljonko vaikutusta sillä olisi, että biojätteet erotellaan muusta jätteestä ja otetaan kompostointi / mädätyskäyttöön? Kaatopaikoillahan on isot populaatiot lokkeja ja rottia naatiskelemassa roskalavojen antimia. Jos elukoiden syötäväksi kelpaavat biojätteet olisivat sieltä pois, miten niille rotille ja lokeille kävisi?

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
PeterH
Kaatopaikoillahan on isot populaatiot lokkeja ja rottia naatiskelemassa roskalavojen antimia. Jos elukoiden syötäväksi kelpaavat biojätteet olisivat sieltä pois, miten niille rotille ja lokeille kävisi?Nykyaikaisilla, lajitteluun perustuvilla kaatopaikoilla ei juurikaan ole sijaa rotille ja lokeille. Tämä on lintututkijoiden suuri harmi, koska heidän tapansa on vuosikymmenten ajan ollut tutkia lokkien rengastuksia tehokkaalla kaukoputkella ja objektiivilla kaatopaikoilla.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat