Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Onko ammoniumnitraattia myynnissä vapaasti vai vaaditaanko siihenkin valvontakoneiston hyväksyntä, vaikkei edes ole räjähdysaine? Tarttis nimittäin saada jostakin kemiallinen kylmäyslaite sivistyksen ulkopuolelle mukaan.

Kommentit (15)

Hanki apteekista/urheiluliikkeestä kylmäpusseja. Niissä on ammoniumnitraattia noin 100 grammaa pussi ja vesipussi ja kun ne sekoittaa pussia runnomalla, pussi kylmenee.

Suurimmassa osassa noita kylmäpusseja ammoniumnitraatin sekaan on sekoitettu kalsiumia, joka estää suht tehokkaasti sen räjähdekäytön sellaisenaan...

Mäenpää
Onko ammoniumnitraattia myynnissä vapaasti vai vaaditaanko siihenkin valvontakoneiston hyväksyntä, vaikkei edes ole räjähdysaine? Tarttis nimittäin saada jostakin kemiallinen kylmäyslaite sivistyksen ulkopuolelle mukaan.
Ei ole räjähde, mutta on jonkinlainen 'ajoaine' räjähdykselle. Ei vuoden 1995 Oklahoman räjäytyksessäkään McVey:llä ollut siellä pick-upin lavalla kuin muutama dynypötkö ja 700 kg omatekoista ANFOa. Näin ainakin minun tietojeni mukaan, enkä jaksa tarkistaa (joten älkää repikö peliverkkareita, oikaista saa jos on syytä). Ei ne dynyt olis itsellään tuhonnu muuta kuin sen auton, ammoniumnitraatti teki loput.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14875
Liittynyt16.3.2005

Kyllä ammoniumnitraatti räjähtää aivan sellaisenaan. Esimerkiksi kantopommit oli täytetty ammoniumnitraatilla. Aikoinaan tulilankanalleja sai eri kokoisia, 1...8. Muistaakseni dynamiitti räjähti jo numerolla kuusi, ammoniumnitraatille suositeltiin kokoa kahdeksan.
On sitä apteekistakin ostettu, joten ei ole kovin vaaralliseksi katsottu.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007

Ammoniumnitraattia kaytetään semmoisenaan tuhansia tonneja vuodessa
peltojen lannoitukseen, joten maatalouskaupoista saa säkkitavarana.

Ja räjähtää varmasti ilman polttoöljyäkin:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ammonium_nitrate_disasters

Listasta näyttää puuttuvan Oulun räjähdys v. 196? tai 197? -luvulla.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14875
Liittynyt16.3.2005

Gooogleta Typpi Oy.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Jaa. Täytyy käydä apteekista kysymässä jos ei hinta ihan hirveä ole. Tarvetta kun ei olis kun ehkä kilolle korkeintaan.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31163
Liittynyt16.3.2005
Mäenpää
Onko ammoniumnitraattia myynnissä vapaasti vai vaaditaanko siihenkin valvontakoneiston hyväksyntä, vaikkei edes ole räjähdysaine?

Jos ei ammoniumnitraatti ole räjähdysaine, sitten eivät ole dynamiitti ja TNT:kään. Ammoniumnitraatti on ihan oikea detonoimalla räjähtävä aine, sen vaikutukset ovat samaa luokkaa kuin yllä mainituilla räjähteillä. Ammoniumnitraatti on hieman vaikeampi saada räjähtämään, mutta kun panee puoli pötköä dynamiittia aloitepanokseksi, eiköhän se siitä lähde.

Jos nyt jotain attentaattia suunnittelet, pieni soluttautuminen alan piireihin paljastaa kavereita jotka myyvät varastettuja louhintaräjähteitä vaikka kuorma-autollisen. He eivät kysele muita papereita kuin tuhdin nipun setelirahaa. Ja sitten kun häkki heiluu, sinulla on sentään muutama tuttu alamaailmasta. Jos taas haluat leikkiä paukuilla, kannattanee suosiolla pitäytyä kaliumnitraateissa ja vastaavissa ruutitussareissa. Ne, toisin kuin oikeat räjähdysaineet, ovat sentään pääsääntöisesti vaarattomia sivullisille.

Tarttis nimittäin saada jostakin kemiallinen kylmäyslaite sivistyksen ulkopuolelle mukaan.Näitä saa kaupallisina tuotteina. Joku sopiva lannoitekin voisi käydä, jäähdytysaineessa eivät epäpuhtaudet haittaa.

Mäenpää
Jaa. Täytyy käydä apteekista kysymässä jos ei hinta ihan hirveä ole. Tarvetta kun ei olis kun ehkä kilolle korkeintaan.Kuinka kauan arvelet että kilolla jäähdytetään eväitä, laita kylmälaukkuun riittävästi 1,5 litran pakastimessa jäädytettyjä vesipulloja ja pakastetut safkat.
Älkää neuvoko ketään pommiasioissa.

Jenkkilässä vaan saa paukutella mielin määrin kunhan ilmoittaa etukäteen sille FBI:lle.

En kyllä ymmärrä miten kylmäpussit liittyvät attentaatteihin? Keksin heti kättelyssä ainakin 50 helpompaa keinoa niitata joku kuin rakentaa jostakin apulannasta paukku joka jo itsessään vaatii pommin syttyäkseen? Toisaalta ymmärtäähän sen tässä maailmantilanteessa kun on kaiken maailman idiootteja osoittamassa mieltä milloin minkäkin komukkamoskan puolesta.

Kylmälaukku kalleineen ei käy, koska niillä on paha tapa väistämättä sulaa, suolavedellä sama juttu. Kylmäpussin voi ottaa mukaan reissuun ja rusauttaa käyttöön silloin kun tarvitsee, veden saa (jopa..) paikan päältä. Kun tekee itse, säästää ja oppii kädentaitoja. Terveisin survivalisti.

Mäenpää, ei tässä kukaan attentaateista tietääkseni puhunutkaan, vaan räjähdeaineista. Siihen käyttöön ammoniumnitraattia suuresti (väärin)käytetään, juurikin helpon käytön ja voimakkuuden takia. Puhun kokemuksesta

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14875
Liittynyt16.3.2005

Lainaus:
"Siihen käyttöön ammoniumnitraattia suuresti (väärin)käytetään, juurikin helpon käytön ja voimakkuuden takia. Puhun kokemuksesta"

Oletko joskus käyttänyt ammoniumnitraattia väärin? Tai oikein?
Onko oikein käyttää aniitin nimellä tunnettua louhintaräjähdettä louhintaan?

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Millään kannettavalla jähdyttimellä ei jäähdytä mitään merkittävää määrää. Niillä vain pitää kylmänä kauemmin kuin pelkällä eristeellä. Vesi on erinomainen jäähdytysmassa.

Tarkoitus olisi siis luoda nopeaan jäähdytykseen sopiva toimi. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että mukaan otetaan pari pulloa juomaa X ja joku määrä AMN. Kun tahdotaan kylmää juomaa, napataan jostakin järvenpahaisesta vettä, viskataan amn sekaan ja laitetaan juomat kylmenemään. Mikäli sen sijaan täytyisi raijata (jää)vettä tai kenties joku kompressori korpeen niin alta pois.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6897
Liittynyt8.11.2007

Kylmälaukku voisi olla yksinkertainen, halpa ja toimiva. Kuivajäätä eli CO2-jäätä mukaan laukkuun. En tosin tiedä, missä sitä myydään vaikka se keksintönä on tosi vanha.

Edit. Tarkemmin ajateltuani hoksasin, että termospullohan sopii myös juoman kylmänä pitämiseen.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat