Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ei vedä vappu vertoja karnevaaleille. Lähinnä säälittävältä vetelehtimiseltä näyttää.
Uutinen

Kommentit (7)

Petu
Seuraa 
Viestejä2287
Liittynyt17.3.2005

Vappu ,juhlista turhin . Tosin hyvänä pointtina on palkallinen vapaapäivä ja perjantaina meillä on koko talossa pekkanen , asiaaa .

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007

Eipä uskoisi, että Suomessa vielä juhlitaan pakanallisia ja katolisia juhlapäiviä.


Vappu on saanut nimensä 700-luvulla eläneen baijerilaisen abbedissa Valburgin mukaan. Vappua on juhlittu keskiajalta lähtien (myös Suomessa) 1. toukokuuta, joka on Valburgin pyhimykseksi julistamisen päivä. Sen mukaisesti päivä on myös Vapun ja Valpurin nimipäivä. Kyseessä on yksi monista osittain synkretistisistä, osittain katolisen kirkon puolelta ovelasti mietitystä juhlapäivästä: nimi on helppo yhdistää pakanalliseen hedelmällisyyden jumalattareen Waldborgaan, jota kevään pakanallisissa juhlissa on kunnioitettu.lähde? Valpurinyö (saks. Walpurgisnacht) on siten kristinuskoa edeltävältä ajalta periytyvä juhla.lähde? Käsitys noitien lentämisestä sapattiinsa valpurinyönä lienee perua yleisestä pakanallisten juhlien demonisoimisesta.lähde? Valpurin yötä tai Beltanea vietettiin aikoinaan liki yleismaailmallisesti kevään hedelmällisyyden juhlana.[1]

Sama päivä oli aikoinaan myös apostolien Filippuksen ja Jaakobin muistopäivä. Ruotsissa ja myös siihen kuuluneessa Suomessa se oli useiden muiden apostolien muistopäivien tavoin pyhäpäivä vuoteen 1772 saakka. Myös katolisessa kirkossa heidän muistopäivänsä oli alkujaan 1. toukokuuta, mutta nykyisin se on siirretty toukokuun 3. päivään.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Petu
Seuraa 
Viestejä2287
Liittynyt17.3.2005

Olen pitänyt sitä päivää vasemmiston aikaansaamana työväen ja opiskelijoiden juhlana . Tuo oli minulle uutta ,jos et sitten vedätellyt .Jos juhlalla on uskonnollista taustaa niin sitä vähemmän on syytä juhlia.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
Petu
Olen pitänyt sitä päivää vasemmiston aikaansaamana työväen ja opiskelijoiden juhlana . Tuo oli minulle uutta ,jos et sitten vedätellyt .Jos juhlalla on uskonnollista taustaa niin sitä vähemmän on syytä juhlia.Joo, on se myös amerikkalainen työväen muistopäivä. USA:ssa työläiset vaativat 8 tuntista työpäivää vuonna 1886. Suomessa se tuli 1918. Mutta vapun työväenhistorialliset perinteet perustuvat vain tähän yhteen mellakkaan USA:ssa, ts ei juuri mihinkään.


Työläisten kansainvälinen juhlapäivä sai alkunsa Yhdysvalloissa. 1. toukokuuta 1886 järjestettiin mielenosoituksia, joissa vaadittiin kahdeksantuntista työpäivää

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007

HS:n lukijakuvissa oli tämä helmi, jonka kuvatekstinä oli "Mellakkapoliisi vartioi vappuvessoja". Epäselväksi jäi oliko vessoihin syntynyt pienempiä mellakoita ja ohjattiinko pissaajat vappuna porttikäytäviin Tai sitten mellakkapoliisit vain vartioivat vessassaolijan yksityisyyttä ja pissarauhaa.

Linkki alkuperäiselle sivulle

http://lukijoidenkuvat.hs.fi/kuvat/uusimmat/14169/#top

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Vappumietteet

"Kuuden aikaan aamulla tehtiin koiran kanssa kävelylenkki Kaivopuiston ympäri. Melkoinen määrä roskaa, sirpaleita ja muuta roinaa.

Sain idean. Koiran ulkoilutustakissa on viisi isoa taskua. Jos joka päivä kerään viisi tyhjää tölkkiä ja vien kauppaan, saan kesän kuluessa kerättyä rahat Berliinin matkaan. Siinä kaiken muun ohessa se sujuu kuin huomaamatta. Säästöpossu on jo eteisen pöydällä odottamassa.

Joku oli jättänyt vasemman jalan kengän. Tosi kallis kenkä. Superlaatumerkkiä.

Kahden kännykän jäänteet. Hyvin tallottu palasiksi. Lisäksi reppuja ja päällystakkeja siellä sun täällä. Kovaa tuo juhliminen. Kaikki koulukirjat repussa sisällä ja vihkot ympäri ketoa. Mitähän koulussa sanotaan huomenna.

Tai entä tämä: Istahdin puistonpenkille vanhemman miehen kanssa juttelemaan. Hän nosti A4:n kokoisen paperin penkin vierestä ja alkoi lukea ääneen. Oikeudenkäyntipapereita tapauksesta, jossa juuri ja juuri täysikäinen tyttö on pakotettu sukupuoliyhteyteen. Tekijä on vanhempi ja yli 20 kiloa kookkaampi ulkomaalaistaustainen perheellinen mies. Kuuntelin ihmeissäni tätä tarinaa. Mies oli niin ihana. Ensin istuttiin olohuoneessa ja sitten siirryttiin makuuhuoneeseen sängyn laidalle suutelemaan. Ja sitten....
Oikeudessa tavattiin. 16-vuotiaat heterot viettävät näköjään erittäin vilkasta seksielämää. Nykyään ei enää homoja syytetä yliseksuaalisiksi, kun on nähty, että osaavat ne heterotkin. Monen homon ensirakkaus on paljon vanhempana.

Ensimmäiset Ullanlinnan kallioiden juhlapöydät ovat jo pystyssä ja grillejä sytytellään. Aamu-uutisissa haastateltiin tyttöjä, jotka myös ovat keksineet tuon pullonkeräyksen. Minulle kelpaavat vain tölkit. Ne eivät paina. 5 x 0,15 = 0,75 euroa. Matka maksaa tarjouksena 150 euroa. Yhteensä 200 päivää, ja tuo summa on koossa. Oho! Teenkin joulumatkan! "

Petu
Seuraa 
Viestejä2287
Liittynyt17.3.2005

Woodstock oli aikanaan julistettu katastrofiksi , miksi ei vappua .Paskovat ylenmäärin ja kunnat hoitaa kulut ,eli veronmaksajat.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat