Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Japanista Iwaten Prefektuurista on löydetty n. 87 miljoonaa vuotta vanha meripihkaan vangiksi jäänyt rukoilijasirkka. Sen kokonaispituus tuntosarvien kärjestä takaruumiin päähän mitattuna on 1,4 cm.

Löydetyllä rukoilijasirkkafossiililla on useita ominaisuuksia sitä edeltävien ja seuraavien rukoilisirkan kehityslinjan muotojen väliltä, sanoo professori Kyoichiro Ueda. Esimerkkinä saaliin pyydystämisessä apuna käytetyt piikit, joita tällä yksilöllä on kaksi, kun nykypäivän rukoilijasirkoilla niitä on noin viidestä kuuteen kappaletta.

"Se on erinomainen esimerkki morfologisten rakenteiden muuntumisesta", Ueda lisää.

http://news.nationalgeographic.com/news ... antis.html

Kommentit (12)

LauriT
Miten tälläisten löytöjen ikä määritellään?Eläimen ulkonäöstä näkee kuinka vanha se on, lisäksi hyödynnetään tietoa kerrostuman iästä.

Deus
LauriT
Miten tälläisten löytöjen ikä määritellään?

Radiohiilitutkimuksella.Sillä voidaan tutkia korkeintaan 60.000 vuotta vanhoja eläimiä.

Iän määrittelyyn käytettävistä mittaus- ja arviointimenetelmistä voi lueskella luonnollisesti wikistä. Kannattaa muistaa, että yleensä mittauksia tehdään useammalla kuin yhdellä menetelmällä virheiden vähentämiseksi ja useista näytteistä ympäröivästä materiaalista yms.
Englanniksi http://en.wikipedia.org/wiki/Geochronology
Suomeksi http://fi.wikipedia.org/wiki/I%E4nm%E4%E4ritysmenetelm%E4
[size=85:1wmw2bj6]Ääkkösistä johtuen jälkimmäinen URL ei välttämättä toimi kaikilla, joten käyttäkää suomiwikin sisäistä hakua hakusanalla "Iänmääritysmenetelmä", jos näin käy.[/size:1wmw2bj6]

Itseäni kiinnostaisi miten tämäkin pihkassa säilynyt otus liittyy sukupuussa (muistaakseni) Afrikasta löytyneeseen omituiseen sirkkalajiin, joka muistuttaa jotakin rukoilijasirkan, sauvasirkan ja heinäsirkan sekasikiötä. Harmillisesti en muista edes sen nimeä.

Deus
LauriT
Miten tälläisten löytöjen ikä määritellään?

Radiohiilitutkimuksella.Eipäs sekoiteta keskenään radiohiiliajoitusta ja radioaktiiviajoitusta.

fenomenologi
LauriT
Miten tälläisten löytöjen ikä määritellään?Eläimen ulkonäöstä näkee kuinka vanha se on, lisäksi hyödynnetään tietoa kerrostuman iästä.

Rukoilijasirkka löydettiin meripihkakaivoksesta, joten uskoisin että iänmäärityksessä nojattiin enemmän muiden eliöiden fossiileihin kuin siihen ihteensä. Iän määrittäminen fossiilista sen itsensä perusteella ilman toisistaan riippumattomia mittareita olisi oikeastaan kehäpäättelyä.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14842
Liittynyt16.3.2005

Ei voi olla vanhenpi kuin 6025 vuotta. Minulle sanottiin pienenä, että maailma luotiin 6000 vuotta sitten.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Fossiileista puheenollen minulla on hyllyssäni kaksi miljoonaa vuotta
vanha japanilainen fossiilikivi, jossa simpukoiden "matriiseja", sain sen
lahjaksi Kyotolaisen suurfirman johtajalta aikoinaan.

Ajattelin käydä tänä kesänä Ylämaan jalokivimessuilla ostamassa pari trilobiittikivettymää tai jotain vastaavaa, itsellä kun ei tällä hetkellä ole fossiileita lainkaan. Prekambrinen stromatoliittifossiili olisi tietysti oivallinen hankinta myöskin, meinaan jos aloittaisi kokoelman rakentamisen kronologisesti ajateltuna loogisessa järjestyksessä. Sellaisia tosin messuilta tuskin löytyy.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
Deus
LauriT
Miten tälläisten löytöjen ikä määritellään?

Radiohiilitutkimuksella.Ei varmasti. Radiohiilimenetelmät toimivat parhaimmissakin olosuhteissa korkeintaan n. 50000 vuoden päähän.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Kiehtovaa... kiitoksia vaan.

Hyönteiset ovat aina mielenkiintoisia sillä nopean lisääntymisen ja usein suurten jälkeläismäärien ansiosta ne lajiutuvat sopivissa oloissa nopeasti. Lisäksi tällaisten pikkueliöiden fossiileja löytyy harvemmin (vaikka harvinaisimpia linevät pienikokoiset, varhaiset nisäkkäät tms. joilla on hyvin hento ruumiinrakenne)
Ja erityisen lukunsa muodostavat juuri nämä pihkaantuneet yksilöt

Hyönteiset ynnä muut selkärangattomat ovat aina olleet planeettamme valtiaita. Hail The Bug!

Miulla on dinosauruksen luupala tuossa hyllyssä. Lisäksi löytyy vanha hainhammas, aika isokin sellainen, mutta kyseessä ei ole fossiili. Ainakin monissa jalokivikaupoissa myydään suht halvalla pieniä fossiileja. Tiedän yhden paikan josta löytyy dinosauruksen muna ja muita suurempia fossiileja mutta ne ovat keskivertotallaajan kukkarolle jo hieman liian tyyriitä. Mammutin reisiluu sieltä vietiin jo pari viikkoa sitten...
Ajattelin kuitenkin katsoa sieltä jotakin kivaa, ehkä jonkun hieman trilobiittia tyyriimmänkin heti kun mahdollista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat