Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kysymys kemisteille tai asiasta muuten kiinnostuneille.
Mitä tarkoittaa tämä, että isrealilaisten tiedemiesten väitetään "keksineen uuden" raskaan STABIILIN alkuaineen tai (thoriumin) isotoopin ; ununbibium tai vastaava jos mitään ymmärsin. Oli kyllä vähä levoton ja puuttellinen artikkeli tämä. Joka tapauksessa uskovat löytäneensä ns. stabiilin saarekkeen, pa. jopa yli 100 Ma.

http://www.foxnews.com/story/0,2933,352980,00.html

Kommentit (4)

Mielenkiintoista, mikäli totta. Jossain muinoin lukemassani scifi-romskussa tällaisella myös palloteltiin, siis niinku että kun protoniluku menee reippaasti yli sadan niin alkaa taas tulla vastaan stabiileja alkuaineita. Käytettiinköhän niitä sitten jonain avaruusalusten polttoaineina, mene ja tiedä.

(Juu, kyllä tässä oli vitsi, ette vaan tajunneet!)

Tuo on hyvin hämmentävää, sillä eteen tulee eräs ongelma, kun
tulemme alkuaineeseen 137, myös "Feynmaniumiksi" kutsuttuun, fyysikon
mukaan, joka siitä ensinnä kirjoitti. Tällöin nimittäin tiettyn kuoren elektronit kulkevat
valoa nopeammin, mikä selvästikin on mahdottomuus. No, relativisti-
suus huomioiden ei aivan, mutta järjestysluvultaan yhtä suuremmassa
sekin huomioiden. Klassisen fysiikan mukaan tällainen atomi, jonka
elektronit kulkisivat valoa nopeammin, on musta aukko.

JAM
Seuraa 
Viestejä192
Liittynyt5.4.2006
tappoimpulssi
..Mitä tarkoittaa tämä, että isrealilaisten tiedemiesten väitetään "keksineen uuden" raskaan STABIILIN alkuaineen tai (thoriumin) isotoopin ; ununbibium tai vastaava ...

Tämän, vielä teoreettisen, alkuaineen 122 nimi on unbibium.
Alkuaine ununbibium (1122) olisi todella superraskas

Tuo on eräs teoreettisista aineista, aikoinaan tunnettu myös eka-lyijyn nimellä.

Teoria menee osapuilleen niin, että tietyin jaksoin saavutaan atomipainoissa "stabiileille saarekkeille", joilla on jo ennenstään mm. lyijy ja muutama muu. Kyseinen teoria perustuu kuitenkin sellaisiin empiirisiin todisteisiin, joita ei voida matemaattisesti todistaa (eli tietyt atomipainot tiettyjen painojen välein näyttävät olevan stabiilimpia, kuin muut atomipainot), joten sitä ei ole otettu hirvittävän vakavasti. Seuraava stabiili aine olisi teorian mukaan todellakin jossain 120-124 kohdalla.

Tosin sen verran vakavasti teoriaa on otettu, että inssit ovat ajat sitten keksineet miljoona käyttötarkoitusta super-raskaalle, täysin stabiilille aineelle. Tosin tähän asti on luultu, ettei sitä esiintyisi luonnossa ollenkaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat