Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Minkälainen ihminen on mielestäsi "aito ihminen"?
Usein kuulee siitä kerrottavan ja olen itsekin omasta mielestä sellaisen harvinaislaatuisen ihmisyksilön tavannut.
Itse määrittelen aidon ihmisen omaavan seuraavanlaatuisia omituisuuksia:
- konstailematon
- rehellinen
- vilpitön
- toverillinen
siis tuollainen keskiverto savolainen.

Minkälainen sinun mielestäsi on AITO IHMINEN?

Sivut

Kommentit (30)

Eikö käsite "konstailematon savolainen" ole lähtökohtaisesti mahdoton

Aito ihminen on teeskentelemätön ja suhtautuu muihin hyvänsuovasti ja avoimesti. Semmoisen kanssa on helppo tulla toimeen.

markent
Minkälainen sinun mielestäsi on AITO IHMINEN?

Peilistähän sen kuvan näen joskus silloin tällöin.
Aito ihminen on villi-ihminen; ihminen, jota ei ole kesytetty,
ja joka ei itsekään ole ihmisten kesyttäjä eikä edes eläinten kesyttäjä, koska ihminen ei voi olla villi, jos hän haluaa ympärilleen kesyjä otuksia.

Luonnon osana aito ihminen ei pelkää luontoa eikä luontokappaleita, joten siksi aito ihminen ei voi edes kuvitella, että hänen pitäisi kesyttää/alistaa/moderoida muita.

Mummo:
"Eikö käsite "konstailematon savolainen" ole lähtökohtaisesti mahdoton "

Nii-in se yleistämisestä.
Aikoinaako kun lähdin Lapista valumaan tänne etelään, niin lantalaiset tapasivat sanoa, että ne Lapin ihmiset ovat niin aitoja ja rehellisiä . Niiden kanssa tulee hyvin toimeen.
Miten lie nykyisin.
Itse koen savolaisuuden luonteenpiirteenä kuvaavana ilmaisuna kielteisenä ominaisuutena.
Enkä ole mikään rasisti, en varmana!

biologi
mensaani
Luonnon osana aito ihminen ei pelkää luontoa eikä luontokappaleita

Luonnonvalinta kyllä karsisi tällaisen yksilön aika nopeasti...

Villi-eläinten pelkäämättömyys ei tarkoita niiden härnäämistä ja voimain mittelöä.

Villi-ihminen ei koettele voimiaan;

Miehet ovat itse saaneet villieläimet sellaisiksi, että ne eivät kunnioita ihmisiä, koska miehet luulevat, että se on miehekästä härnätä eläimiä.

Luonnostaan kaikki eläimet kunnioittavat ihmistä, joka johtuu siitä, että ihmisessä on luontoon kuulumatonta; viisaus ja palvonta. Jos siis ihminen ei itse käyttäydy arvonsa mukaisesti, niin silloin kaikilla muilla eläimillä ja olioilla (kuten viruksilla) on oikeus ja pyhä velvollisuus tappaa ja kiusata ihmisiä.

Se on tietysti uutta ja ennen kuulumatonta maskuliiniselle ihmiskunnalle, että aitouteen ei kuulu minkäänlainen muiden alistaminen eikä niiden pelkääminen.
Ei ole kummoistakaan olla rohkea, kun ei pelkää.

Juuri äsken tuli tieteellinen tutkimus, jossa todistettiin, että miesten korkea testosteronitaso johtuu miehisestä asenteesta, eikä päin vastoin.

Se on siis epäloogista väittää, että testosteroni vaatii miehiä härnäämään leijonaa, koettelemaan rajojaan... Kuria vaille kasvaneet kakarat koettelevat rajojaan; miehet ovat kurittomia kakaroita.
Sitä paitsi:
Villi-ihmisellä on villi-eläimen reaktiotkin; yksikään eläin ei ole reaktioltaan nopeampi kuin luonnollinen ihminen. Vain älyllisesti laiskat ihmiset eivät pärjää reaktionopeudessa muille eläimille. Esimerkiksi häiriintynyt susi ei mahtaisi ihmiselle yhtään mitään. Pelkkä luunappi suden ylähuuleen riittää, ja jos joku epäilee, ettei ihmisen reaktionopeus siihen riittäisi, niin seuratkaapa vaikkapa taikurin käsien nopeutta, tai katselkaa Harlemin katunuorten uskomattomia suorituksia.

Se on siis vain älyllisesti laiskojen miesten oma typerä etu, että he opettavat ihmisen olevan kaikin tavoin alisteinen luonnolle, koska jos lapsille kerrottaisiin, että he ovat luomakunnan kruununperillisiä, niin silloin miehet eivät voisi enää olla typeryksiä, vaan hekin joutuisivat käyttämään aivojaan.

Nuo yllä esille tulevien tieteellisyyksien oletan olevan aidon ihmisen alkuhämärän arvailuja.

Eikö aito ihminen voi olla savolainenkin?
Sanookapa minkälainen on aito ihminen tuolla Savon sydänmailla.
Aidolla ihmisellä on monet kasvot.
Tiemmä!

Aidossa ihmisessä on sekä hyviä ja huonoja puolia. Kukaan ihminen ei ole läpeensä hyvä ja kukaan ihminen ei ole läpeensä paha. Ihminen on sekoitus hyvästä ja pahasta. Olemme siis lainehtelevia, riippuen tilanteesta ja mielenlaadustamme sillä hetkellä.

(Jos ihminen sanoo olevansa aina hyvä, on se vain teeskentelyä. )

Tämä on minun mielipiteeni aidoista ihmistä.

Ayla:
"Aidossa ihmisessä on sekä hyviä ja huonoja puolia. Kukaan ihminen ei ole läpeensä hyvä ja kukaan ihminen ei ole läpeensä paha. Ihminen on sekoitus hyvästä ja pahasta. Olemme siis lainehtelevia, riippuen tilanteesta ja mielenlaadustamme sillä hetkellä."

Tuo täällä myönnetään, mutta silti aikoinaan eteläläiset tapasivat Lapissa ihmeen paljon "aitoja ihmisiä". Miksi ei itäisellä Uudellamaalla? Nykyäänkin on jossain vuoristo-Karabashissa on myös sellainen kylä, jossa tapaa noita ihme otuksia..
Miksi siis ei kaikkia ihmisiä luonnehdita aidoiksi ihmisiksi? Mitkä ovat siis ne ihmisen luonteenpiirteet, jotka tekevät hänestä jumalaisen pahisten joukossa?

Politikoista muistan Mikko Pesälän (kepu).
Jostain syystä minulle muodostui hänestä aidon ihmisen luonnekuva. Niin ja Aarne Saarinen (Kom.)

Mielestäni aito ihminen ei yritä olla sitä mitä ei luonnostaan ole. Ei aidon ihmisen silti tarvitse koko ajan olla yltiörehellinen ja tuoda omaa mielipidettään voimakkaasti esille, vaan aito ihminen käyttää järkeään niin hyvin kuin taitaa, mutta ei negatiivisessa merkityksessä. Aito ihminen kuulostaa positiiviselta määreeltä, vaikka voihan se olla ihan muutakin.

Voihan olla, että ihminen on aidoimmillaan kateellinen panettelija ja jotkut ovat kehittäneet siitä ihan hiotun taiteen, alistaa ihmistä siten, että ei kohde edes sitä huomaa. Onko se sitä sosiaalista taitoa, jollainen ihminen liikkuu ihmisten parissa kuin kala vedessä.

liis@
Mielestäni aito ihminen ei yritä olla sitä mitä ei luonnostaan ole.

Juurikin niin. Mutta villeys on ihmisessä luonnollista --älyn lisäksi, joten kun vain ihminen on luonnostaan älykäs hän on samalla ymmärtänyt myös, mitä on olla villi. Älyllinen ihminen ei siis aiheuta villeydellään mitään pahaa, koska paha ja villi eivät ole synonyymeja.

Tuntuu vaan siltä, että te muut edelleen olette intiaanien päänahan metsästäjiä, koska uskotte valkonaamoja, että villeys on sama asia kuin pahuus; "villit ovat pahoja". Samoin te uskottelette itsellenne, että lapset pitää kesyttää; että ihmisessä oleva lapseus on aikuiselle paha juttu, koska aikuinen ei voisi toteuttaa ahneutta, jos hän olisi aikuisenakin lapsenmielinen, jolle työkin olisi "vain" leikkiä

liis@
Ei aidon ihmisen silti tarvitse koko ajan olla yltiörehellinen ja tuoda omaa mielipidettään voimakkaasti esille, vaan aito ihminen käyttää järkeään niin hyvin kuin taitaa, mutta ei negatiivisessa merkityksessä. Aito ihminen kuulostaa positiiviselta määreeltä, vaikka voihan se olla ihan muutakin.

Rehellisyys on luonnollisuutta; ihminen ei ole luonnollinen, kun hän ei ole rehellinen. Yltiörehellisyys on outo sana; kukaan ei voi olla rehellisenä yltiörehellinen tai laukoa valkoisia valheita.

Se on vain harmillista, että ihmiset eivät uskalla olla rehellisiä, koska he luulevat, että rehellisenä ei ole lainkaan kivaa. Jos ihminen uskoo, että hänellä ei olisi kivaa rehellisenä, niin silloin hän on pelkuri, ja pelkuruus on aina ahneuden kaveri ja tyhmyyden veli.

Lappilaiset olivat vielä silloin aitoja, kun hesalaiset eivät vielä olleet kaikessa pelkuruudessaan valloittaneet tuntureiden rinteitä sirkushuveille.
Jossakin syrjäisessä vuoristossa tapaa vielä aitoja ihmisiä, koska pelkurit eivät ole ehtineet sinne asti.

Jos nyt kuitenkin löytyisi foorumin käyttäjien keskuudesta " aito ihminen". Miten se ilmenisi tänne kirjoitetuissa tekstissä.
En tarkoita nyt itseäni

markent
Jos nyt kuitenkin löytyisi foorumin käyttäjien keskuudesta " aito ihminen". Miten se ilmenisi tänne kirjoitetuissa tekstissä.
En tarkoita nyt itseäniHör du markent, kaikki ihmiset on aitoja ihmisiä. Jotkut tai ehkä kaikki meistä vain joskus saattaa teeskennellä hieman, mutta aitoja me kaikki silti olemme. Johan sanoin että elämämme ja tunteemme menee laineen tavoin, ylös ja alas ja taas siellä origon tasaisuudessa ja taas ylös tai alas. Me lainehditaan tunteittemme mukana. Sellainen on aito ihminen.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005

Monet rehelliset ihmiset ovat pian osoittautuneet totaalisiksi mulkuiksi. Suorasanaisuus ja räävittömyys sekä epätahdikkuus ovat myös jotain, mitkä yhdistyvät loogisesti toisiinsa mutta ilmiötä ei juuri tiedosteta.

Tutustumiimme ihan huomaamatta lataamamme oletukset vaikuttavat merkittävästi siihen, miten heidän toimintaamme tulkitsemme myöhemmässä ajankohdassa. Ensitapaamisilla on useimmille suhteettoman suuri merkitys, mikä olisi hyvä tiedostaa realistisen sosiaalisen todellisuutemme hahmottamisen kannalta.

'Aito' on jokin käsitteenä jonkin suomalais-arkaaisen mytopoetisoinnin ja psykologisoituneen edifioituneen ihmiskäsityksen välinen siltaeetos, jonka kuvitellaan kertovan jotain ainutkertaisen positiivista ihmisestä X.

Itse en lokeroi "hyviä tyyppejä" mihinkään selkeäänb aitous-kehikkoon – jossain määrin konstailematon ihminen on toki mutkatonta seuraa, mutta liialliseen jäyhyyteen ja suoruuteen toisaalta tylsistyy nopeasti.

Näennäisen ristiriidattomat ja totaalisen avoimet ihmiset lataavat toisiin usein suuria odotuksia ihan huomaamattaan ja siitä syntyy sitten paineita, joiden julkituominen nähdään jotenkin "hyvän suhteen edellytykseksi".

Minä sanon: "ja paskat". Monenlaisia ihmisiä tarvitaan ja joustavuus sekä samaistumiskyky ovat ihmisellä primaarisempia kysymyksiä kuin mikään sipulimetaforin avattava aitous-käsitys.

- -

Arvostamani 'aitous' on ehkä sitä, että uskaltaa olla erilainen kuin muut, vetämättä sitä itsetarkoitukselliseksi performanssiksi eli ottaen tilanteet huomioon. Ihmiskäsitykseni on siis feminiinisesti arvolatautunut, minkä yritän tiedostaa mahdollisimman hyvin. Tunnen paljon matematiikkaa lukevia nörttipoika-aspergergeita, joiden seurassa on paljon konstailemattomampi fiilis kuin 'yber-aitojen' sosiaalisten partaveisten showta sekundaaristi seuratessa, olkoot he kuinka 'aidon' oloisia tahansa.

Pikemminkin korvaisin 'aito'-sanan tiedostetulla kiltteydellä: sellainen ihminen on sosiaalisesti mehevä ja hyödyllinen, joka ei väkinäistä sosiaalisten tilanteiden kokonaisvaikutelmaa tarpeettomasti omiin tarpeisiinsa.

Kai joku jo huomasi, miten en juuri fanita 'autenttisuutta' inhimillisenä luonteenpiirteenä kovin kritiikittömästi?

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

asdf
Seuraa 
Viestejä11859
Liittynyt16.3.2005

Aito ihminen (miehistä puhuttaessa) on rehellinen ja suoraselkäinen suomalainen mies, joka ei lähde mukaan hömpötyksiin ja jolla on elopainoa mielellään yli sata kiloa. Näin ainakin Kotiteollisuuden Jouni Hynyseltä kysyttäessä.

Ayla:
"Hör du markent, kaikki ihmiset on aitoja ihmisiä..."

Eikä. Usko nyt Ayla, että niitä oli ennen Suomessa vain Lapissa ja nykyisin niitä tavataan vain erään vuoristo-Karabashin kylän paikallisessa bistrossa.

Neonomide:
"'Aito' on jokin käsitteenä jonkin suomalais-arkaaisen mytopoetisoinnin ja psykologisoituneen edifioituneen ihmiskäsityksen välinen siltaeetos, jonka kuvitellaan kertovan jotain ainutkertaisen positiivista ihmisestä X."

Jumankautta. Niinhän se onkin. En vain tajunnut heti sitä.
(Kauan kestävää naurua ja kättenläpytystä)

asdf:
"Aito ihminen (miehistä puhuttaessa) on rehellinen ja suoraselkäinen suomalainen mies, joka ei lähde mukaan hömpötyksiin ja jolla on elopainoa mielellään yli sata kiloa. Näin ainakin Kotiteollisuuden Jouni Hynyseltä kysyttäessä."

Nyt kuulkaa asia alkaa jo selviämään. Eikösse Neosetäkin tuota samaa selitellyt. Tosin Hynysellä on hieman kapeahko katsanto käsiteltävänä olevaan aiheeseen. Näkee aitoja ihmisiä vain maskuliineissa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat