Seuraa 
Viestejä45973

Kumpi on ekoloogisempi vaihtoehto, grillihiilet vai nestekaasu? Kumpi tulee edullisemmaksi, jos grilliä käyttää kesäisin pari kertaa viikossa. Makuasioihinkin se kuulemma vaikuttaa?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (17)

Satunnaiseen grillailuun hiilet on edullisempi, mutta enempiin kaasu, jonka laitekustannukset ovat suuret.

Maharotoon
Kumpi on ekoloogisempi vaihtoehto, grillihiilet vai nestekaasu? Kumpi tulee edullisemmaksi, jos grilliä käyttää kesäisin pari kertaa viikossa. Makuasioihinkin se kuulemma vaikuttaa?Jos makuasioista on kyse, niin tee kuin parhaalta maistuu. Oma valintani on siksi juuri hiili

Muussa tapauksessa ja jos kustannukset eivät vaivaa, voisi kaasu olla jollain tapaa vaivattomampi käyttää. Tosin kaasugrilliä pitää putsailla enemmän. Hiiligrilli yksinkertaisuutensa takia on helppohoitoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin, mistä se kaasu tulee? Grillihiilet ovat ainakin osaksi tuontituotteita, ulkomailta rahdataan!

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Jos makua haluaa ruokaan, niin hiiliä ja hyvälaatuisia lehtipuusta tehtyjä - mieluiten jostain kovasta ja hyväaromisesta puulajista.

Parhaimmat grillaukseni ovat tulleet pihalta kaadetuista omenapuista. Niitä kun kokoaa kunnon keon ja polttaa hiillokseksi, niin ei pihvihärkä voi kunniallisempaa loppua saada.

Kaasu on helpompi - hiilet vaativat enemmän taitoa.

Kaasugrillissäkin saa aidompia makuja, kun heittää sekaan rei'tetyn folionyytin täynnä savustuslastuja.

Jos ekoloogisuutta ajattelee, niin omasta metsästä/puutarhasta kaadetuista puista valmistettu hiili on lyömätön. Kaasu on tällaisen hätäisenpuoleisen grillaajan vaihtoehto. Mökillä hiiligrilli, koska se jotenkin kuuluu asiaan, omine rituaaleineen

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
murjaani
Jos ekoloogisuutta ajattelee, niin omasta metsästä/puutarhasta kaadetuista puista valmistettu hiili on lyömätön. Kaasu on tällaisen hätäisenpuoleisen grillaajan vaihtoehto. Mökillä hiiligrilli, koska se jotenkin kuuluu asiaan, omine rituaaleineenTotta, haloista väsätty grilli on ehkä paras tapa grillata makkaraa, tosin ei kyllä yleensä tule ihan niin hyviä kuin hiilikrillissä, mutta eipähän tarvitse liata sormia nokeen ja roudata niitä hiilipussukoita kaupoista.

Mutta joo, kesällä kuiteskin kannattaa hankkia hiiliä myöskin mökille vaikka olisikin omien puiden käyttömahdollisuus, koska jos on metsäpalovaroitus niin ei saa tehdä avotulta, mutta grillihiiliä saa käyttää.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Maharotoon
Kumpi on ekoloogisempi vaihtoehto, grillihiilet vai nestekaasu? Kumpi tulee edullisemmaksi, jos grilliä käyttää kesäisin pari kertaa viikossa. Makuasioihinkin se kuulemma vaikuttaa?
Pikkaisen kait riippuu siitä, että käytätkö mökillä, omakotialueella vai kerrostalon parvekkeella. No en osaa muusta kirjoittaa kuin mökkihommista.
Tiedäthän, että kuivista kävyistä saa erinomaisen hiilloksen, ja samalla tulee ilkeästi jalkapohjiin sattuvat kävyt siivottua. Mökillä en koskaan käytä mitään grillihiiliä, enkä kaasua. Rantanuotiopaikka käy aivan kaikkeen. Samalla saa mm. lettuihin lisämakua mm. savusta.
Muuten kyllä pelkät koivu/leppäpuut kelpaavat. Pihkapuut räiskyvät ilkeästi, vaikka lämpöarvo on muuten samaa luokkaa kiloa kohti.

Niin sitten voi kokeilla tätäkin. Tulee tosin kalliiksi, kuten minulle kävi

Tuossa rantasaunan hiilloksessa olis käristellyt makkaraa isompikin porukka.

Intiaaniopas: "Punanahka tekee pienen nuotion ja istuu lähelle. Valkonaama tekee ison nuotion ja istuu kauas", kun valkonaama kysyi mistä hän kaukaa erotti kumman nuotio oli.

Kysytään nyt vielä kerran, mistä se grillikaasu tehdään, rikastuuko sillä rättipäät vai onko se jotain biokaasua?

Maharotoon
Kysytään nyt vielä kerran, mistä se grillikaasu tehdään, rikastuuko sillä rättipäät vai onko se jotain biokaasua?
Kerropa ensin, että missä grillailet. Se vaikuttaa tuohon asiaan.

Nestekaasun valmistus

Nestekaasua valmistetaan raakaöljystä ja se sisältää normaalisti noin 98 % propaania ja 2 % butaania. Sitä saadaan joko suoraan tuotantolähteistä, kuten maakaasua tai raakaöljyn jalostuksen yhteydessä.
...
Lähde: http://www.aga.fi/international/web/lg/ ... as_propane


Eli kyllä sillä "rättipäätkin" rikastuu, tosin myös venäläisetkin

Maharotoon
tietää
http://www.aga.fi/international/web/lg/fi/likelgagafi.nsf/DocByAlias/nav...ä, tuo linkki selvitti asiaa, enää ei ole epäselvää kumman valitsen: Hiilet!

Osta sitten kotimaista, kuten esim. tätä: http://www.puhku.fi/mvhome/tuotteet.htm ... 50&lang=fi
Kun kotimaisen Puhku-hiilen valmistusmenetelmää lähdettiin kehittämään, olivat tavoitteina puhtaus ja hiilen hyvät käyttöominaisuudet.
Puhku valmistetaan Järvi-Suomen puhtaasta lehtipuusta, pääasiassa käytetään koivua ja leppää. Puu hiilletään teräskontissa kuivatislausmenetelmää käyttäen loppuun saakka, joten valmis hiili ei sisällä palamatonta puuta.
Grillihiiltä nimittäin tuodaan myös ulkomailta.

[size=85:mral2clk]ps. Foorumi taitaa taas kohta "kompastua"[/size:mral2clk]

Ei kumpikaan. Vaan polttaa esimerkiksi rakennusjätettä tms. Huolestuttavan paljon heitetään jätelavoille ihan muutamanaulaista kakkosneloista.

Vierailija

Meillä kokeiltiin joskus kauan sitten käpygrilliä. Eli kerättiin tontilta tynnyreittäin pudonneita männynkäpyjä, annettiin kuivua vähän aikaa, ja poltettiin grillissä. Hyvin toimi. Tosin saattaa köyhdyttää metsänpohjaa, kai nuo kävytkin maata hieman lannoittavat.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7915
tietää
Satunnaiseen grillailuun hiilet on edullisempi, mutta enempiin kaasu, jonka laitekustannukset ovat suuret.

Meillä oli joskus grilli, joka toimi molemmilla, kaasulla tai hiilillä. Usein käytimme käpyjä, jotka sytytimme kaasulla.

Entisessä naapurissa oli hiiligrilli ja hiilien sytyttämiseen hän käytti lentopetrolia. Ei minulla mitään suihkukoneen pakokaasun tuoksua vastaan ole. Päinvastoin. Se toi aina mieleen etelän matkailun, kun hän sytytteli grilliään, mutta kyllä se kaasu/hiiligrilli on kuitenkin hajuttomampi vaihtoehto.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat