Seuraa 
Viestejä45973

Minkähän takia entisaikoina Euroopassa kuninkaallisia otettiin muista maista omaan maahan hallitsijaksi jne..? Turvattiinko näin siniverisyyden säilyminen, vai minkä takia?

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (4)

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Sanoisin, että juurikin näin. Uskomuksena oli, että kuninkaalliset tosiaan olivat "muita ylempi ihmislaji" ja "siniverisyys" oli jotain tosi hienoa, joten jos omat hallitsijat kuolivat sukurutsaan eiku -puuttoon tai tapettiin muusta syystä, haluttiin ainakin saman lajin edustajia korkeimmalle pallille keikkumaan.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Aika harvassa on ne kerrat, kun kuninkaallinen on otettu maahan hallitsemaan, yleensä ovat itse väkivalloin tai kieroillen ottaneet asemansa. Sukulaisia, lähinnä tyttäriä, on kyllä naitettu eri maiden kuninkaallisille liiton vahvistamisen merkkinä (ja toiveena saada "jalka oven väliin" mahdollisen perimyksen kautta saada mahdollisuus vallan siirtymisestä omalle väelle).

Olipas mahdollisimman hankalasti muotoiltu lause tuossa suluissa, kumma kyllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No kuninkaalisethan(tietysti myös aateliset yleensä) oli jumalan asettamia. Ei siihen hommaan rahvasta saanut päästää. Ja tietysti naimakaupat oli myös poliittista peliä. Tuon kunigashuoneen kanssa olemme liitossa naimakaupan takia, emme siis sodi.

Syy miksi kuningassuvut naivat toisiaan yli rajan oli liittoutumista ja siten sen edut ja haitat. Suomessakin oi rojalisteja, jotka pyysivät jotain prinssiä tänne hallitsujaksi. Tilanne ei silloin ollut vielä mitenkään selvä demokratian voitoksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat