Kasvis-/sekaruoka

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Onkohan tutkimusta kumman ruokalajin käyttäjissä on enemmän syöpää?

Kommentit (3)

Vierailija

http://www.peta.org/feat/meat/
http://www.acsh.org/healthissues/newsID.1633/healthissue_detail.asp
http://www.goveg.com/healthConcerns.asp
http://www.cancerproject.org/survival/cancer_facts/meat.php

Vikasta linkistä:
"Large studies in England and Germany showed that vegetarians were about 40 percent less likely to develop cancer compared to meat eaters. In the United States, researchers studied Seventh-day Adventists, a religious group that is remarkable because, although nearly all members avoid tobacco and alcohol and follow generally healthful lifestyles, about half of the Adventist population is vegetarian, while the other half consumes modest amounts of meat. This fact allowed scientists to separate the effects of eating meat from other factors. Overall, these studies showed significant reductions in cancer risk among those who avoided meat.4 In contrast, Harvard studies showed that daily meat eaters have approximately three times the colon cancer risk, compared to those who rarely eat meat."
References
1. Thorogood M, Mann J, Appleby P, McPherson K. Risk of death from cancer and ischaemic heart disease in meat and non-meat eaters. Br Med J 1994; 308:1667-70.
2. Chang-Claude J, Frentzel-Beyme R, Eilber U. Mortality patterns of German vegetarians after 11 years of follow-up. Epidemiology 1992;3:395-401.
3. Chang-Claude J, Frentzel-Beyme R. Dietary and lifestyle determinants of mortality among German vegetarians. Int J Epidemiol 1993;22:228-36.

Liha pienissä määrissä ja melko rasvattomana on suhteellisen harmitonta. Jos huonolaatuinen rasvainen liha kuitenkin kattaa suurimman osan lautasesta päivittäin, syöpien, verisuonitautitautien ja ylipainon riski kasvaa huomattavasti.
Puhtaasti kasvisperäinen ruokavalio lienee kaikista terveellisin monipuolisesti nautittuna, mutta vajaavainen kasvisruokavalio aiheuttaa puutostiloja ja saattaa johtaa muihin sairauksiin. Runsas ja vaihteleva kasvisravinto on kuitenkin lukuisten tutkimusten mukaan selkeästi terveellisin ja myös eettisesti kestävin valinta omaksi ruokavalioksi.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Kuinka ratkaiseva merkitys kuidulla on tässä? Kuidut ehkäisevät paksusuolensyöpää. Johtuisiko osa tuosta syövän esiintyvyydestä siitä että lihansyöjät syövät usein myös vähemmän kuitua?

Vierailija
PeterH
Kuinka ratkaiseva merkitys kuidulla on tässä? Kuidut ehkäisevät paksusuolensyöpää. Johtuisiko osa tuosta syövän esiintyvyydestä siitä että lihansyöjät syövät usein myös vähemmän kuitua?



Liharuoka korvaa aina kasvisruokaa (ellei satu juuri tällä kertaa syömään normaalia enemmän). Jos liha toimii pääsääntöisenä energianlähteenä ja vatsantäyttäjänä, niin vähempi määrä kasveista saatuja terveellisiä ravinteita eksyy elimistöön. Jos kuituja ei syö tarpeeksi, vaan niiden tilalta rasvaisia tai karsinogeenisiä lihatuotteita, niin terveysriskin voi huomata kasvavan jo yksinkertaisella matematiikalla.
Monipuolinen ruokavalio kunniaan, mutta jo pelkästä kasvisruuasta saa kyllä kaiken tarpeellisen hyvään fyysiseen ja henkiseen kuntoon (painottaen edelleen monipuolisuutta myös kasvisruokavaliossa).

Uusimmat

Suosituimmat