Seuraa 
Viestejä9

Sellaisesta näytelmästä kuin Sofokleen Kuningas Oidipus kaipaisin hieman lisätietoja, jos jolta kulta täällä sattuisi niitä löytymään. Elikäs jotain näytelmän esityshistoriaan liittyvää tietoa tarvitsisin, hakukoneiden ihastuttava maailma kun ei järin vavahduttavia tuloksia tuottanut.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

En osaa antaa muuta neuvoa kuin kirjastossa käymisen. Luultavasti ainakin sen näytelmän esipuheesta löytyy tietoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sana oidipus on kreikkaa ja tarkoittaa paisuneet jalat.
Farao Akhnaton esittävissä patsaissa on epätavallisen tukevat jalat, samankaltaisuus ei lopu siihen. Sillä farao Akhnaton (Ekhnaton,Amenhotep IV) tarinan on yksyhteen oidipus tarinan kanssa.
Varhaisin viittaus Oidipukseen on Homeroksen Odysseiasta:
Theban kuningas Laius ja hänen vaimonsa olivat pitkään lapsettomia. Lopulta vaimo tuli raskaaksi, jolloin oraakkeli ennusti, että tämä lapsi tulee tappamaan isänsä ja ottamaan äitinsä vaimoksi. Kun lapsi syntyi niin palvelija vei lapsen erämaahan kuolemaan, lapselta oli myös jalat lävistetty. Sieltä sen löysi eräs paimen joka hoiti häntä. Myöhemmin paimen vei lapsen korinttiin kuningas Polybusin hoviin. Tämä adoptoi lapsen ja antoi hänelle nimen Oidipus, koska lapsella oli paisuneet jalat.........jne..

minelle
Seuraa 
Viestejä9

Äikän työhän se oli. Ja kiitoksia tuosta historiapohjaa valaisevasta tiedosta, niin paljoa en ole historiaa lukenut, että olisin tuollaista osannut itse arvatakaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat