Seuraa 
Viestejä9326

[size=150:19byv431]Miksi juutalaiset ovat usein niin vihattuja?[/size:19byv431]
(Juutalaisten luvattu maa - Israel täyttää 60 vuotta [14.5.] jatkuvan varuillaan olon ja alkujaankin väkivaltaisen synnyn varjossa)

[ ... maailman varustautunein maa elää jatkuvassa valmiudessa ~ mm. iranilaisten presidentti on "uhannut" retoriikassaan tuhota juutalaisten valtion, elleivät nämä ymmärrä löytää ratkaisua ikiaikaiseen vastakkain asetteluun itsensä sekä palestiinalaisten ja islamistien välillä ... ]

Juuri nyt Israel kuristaa Gazan-vyöhykettä - muutamaa miljoonaa palestiinalaista - mm. polttoaineen, sähkön ja kulutusmateriaalien osalta. Juutalaisilla on syynsä - he saavat niskaansa Gazan-vyöhykkeeltä raketteja, joiden on kerrottu olevan vastinetta juutalaisten iskuille palestiinalaisia kohtaan. Muna - kana?

Juutalaisuutta värittää jatkuva väkivalta, kauppa ja rahanvaihto - kuin osaaminen, taito ja sinnikkyys pitää kiinni omista tavoistaan läpi vuosisatojen. Juutalaiset ovat yksi alku-uskonto - kristityt ja muhamettilaiset pohjaavat omia suuntiaan juutalaisuudesta.

Miksi juutalaisia on miltei aina vainottu ja kadehdittu? On helppoa löytää ainakin yksi vastaus: ihmiset ovat läpeensä kateellisia menestyjille; juutalaiset ovat kiistatta yksi menestyneimmistä ryhmistä maailmassa. Juutalaisten sinnikkyys päämääriä ja omia pyrkimyksiään kohtaan on ihailtavaa ja sehän herättää alitajuntaisen alemmuuden tunnetta muissa, jotka eivät samaan pysty.

Sekin lienee varmaa, että monia raivostuttaa juutalaisille asetettu etuoikeusasema. Suuret maapallon valtavirrat eivät voi hyväksyä, että "joku kansa" voisi olla jumalan valittu ja sekään ei mene hyväksyntään, miksi juuri jollekin kansalle on olemassa luvattu maa. Juutalaisten tulkinta erikoisasemastaan globaalissa maailmassa on aksiooma, jolle ei enää löydy perustetta - yksikään jumala ei ole niin epäoikeudenmukainen, että lupaisi vain yhdelle luvatun maan.

Maapallo on yhteinen - kaikille roduille, uskonnoille ja ryhmille, jotka osaavat huomioida vastakkaistenkin aatesuuntien ja päämäärien olemassaolon. Palestiina ja Israel ovat maapallon yhteistä aluetta, joilla elää sinne juurtuneet kansat ja ihmiset. Valtava muuttoaalto hiersi alueella jo olleita ja kansainyhteisö kuin kolonnialistit olivat lupauksiaan antaneet ja pettäneet.

Juutalaisia ja Saksan Kolmatta Valtakuntaa - Adolf Hitlerin totalitaarisesti autoritääristä yhteiskuntaa, yhdistelee moni asia - vertailun hätkähdettävyydestä huolimatta. Juutalaiset ovat pitäneet aatteensa puhtaana vuosisatojen ajan - Kolmas Valtakunta halusi pitää oman rotunsa puhtaana, oletti sen olevan ylikansaa, olettipa sillä olevan tehtävän. Juutalaiset olettavat olevansa herran valittuja, koska heidän ja kristittyjenkin pyhäkirja sen on hyväksynyt ja myöntänyt.

Niin Kolmannen Valtakunnan kuin juutalaistenkaan eriyttävällä itselleen myönnetyllä eriarvoisuudella ei ole pohjaa maapallollisessa sulattamossa, jossa enemmistöä pitävät ei-kristityt, ei-juutalaiset ja ei-arjalaisrodun edustajat. Juutalaisilla ja arjalaisilla ei ole mitään etuoikeutta muihin nähden.

Juutalaisia kohtaan tunnettu viha - on tekopyhyyttä mennä tätä kieltämään, sillä ilman vihaa juutalaisia ei olisi koskaan näin (aika-ajoin) systemaattisella tavalla vainottu ja alistettu. Hitlerin Saksaa vihattiin "länsidemokratioissa" samoista syistä kuin juutalaisia yleensä - tietty ylivoima, osaaminen, sinnikkyys, ylivuotava omien päämäärien esilletuonti ja niiden myötä tapa toimia vain omaksi edukseen. Juutalaiset ovat selviytyjiä, Saksan Kolmas Valtakunta ei selvinnyt, vaikkakin aatesuunnan jatkuva pahanmuistutus on ylläpitänyt monissa paluun mahdollisuuden odotusta.

Eräät kristityt syyttävät juutalaisia Jeesuksen tappamisesta, vähintäänkin tapattamisesta. Pyhä kolminaisuus on vain osa maapallon uskontokäsityksistä. Arjalaisten lietsoma rodullinen ylemmyys oli vieläkin pienempi vähemmistö maailman kansojen joukossa. Maapallo on yhteisö, jossa harmonisen ymmärryksen kasvu hyväksyä luontokin osaksi inhimillistä ihmisyyttä takaisi jatkuvuuden vähemmälle väkivallalle.

Jokainen itsesuojeluvaiston omaava puolustaa itseään. Jokainen etnisesti ja kansallisesti eheä maa puolustaa myös itseään. Niin juutalaisilla kuin palestiinalaisillakin on oma suvereeni osuutensa maailmassa. Alistajia on aina vihattu, kuten ylivertaisia osaajia, jotka selviytyvät jopa ylitsepääsemättömistä vaikeuksista. Osaajilla on myöskin kannattajansa ja ihailijansa, entisestään lisäämässä vastakkainasettelua.

Juutalaiset ovat "etnisesti mahdollisimman puhtaita" ja yhteenkuuluvia (suuntauksistaan ja tulkinnoistaan huolimatta) - säännöt ja tavat säilyvät vuosisadasta toiseen. Yhtenäiset ryhmät herättävät katkeruutta vähemmän menestyneissä. Ryhmävoima on yhteinen piirre niin jatkumossa olevalle juutalaisuudelle kuin kansallisen historiansa karille ajaneessa 1930-luvun Saksan kansallissosialismissa.

Maailma on muuttunut ja oppinut näkemään avoimemmin, mitä tapahtui Kolmannessa Valtakunnassa ja mitä tapahtuu Lähi-idässä. Historian jatkuva paheellistaminen ei muuta tapahtuneita, mutta tämän päivän rinnakkaiselon empaattisempi hyväksyminen muuttaa tavallisten palestiinalaisten ja Israelin juutalaisten asemaa.

Historian synnit ovat maksetut - viimeinenkin Kolmannen Valtakunnan sotarikollinen on jo kuollut ja saanut viimeisen tuomionsa. On varmaa, että niin juutalaisten kuin palestiinalaistenkaan puolelta ei kaikkia sotarikollisia ole tuomittu, ainakaan kansainvälisessä oikeudessa. On elettävä tätä päivää ja hyväksyttävä mm. Lähi-idässä - molemmille luvatussa maassa - vallitseva tavallisten ihmisten elinoikeus maallansa ja tavallansa - toivottavasti purettavan muurin molemmin puolin.

Vihaa ei ratkaista vihalla, vaan vahvemman hyväksynnällä ja anteeksiannolla. Juutalaiset tietävät ja ymmärtänevät tämän, koska ovat kestäneet vainot ja alistukset vuosisatojen ajan. Sokea omien asioiden jatkuva painotus ja ylivertaistus ei koskaan lopeta kateutta ja vihaa, varsinkaan mittakaavoissa, mitä historia tietää kertoa. Ylläpidetty pahanmuisto ja viha tekijöitään kohtaan jäytää pahemmin kuin myönnytys ja anteeksianto.

Meillä on kaikilla paikkamme. Emme kykene nykyisillä teknologioilla palloamme konkreettisesti ja taloudellisesti jakamaan täysin erillisiksi reviireiksi. Tunnustetaan toisemme ja jättäkäämme erilaisuudet kullekin tapojensa ja perinteidensä mukaisesti - toisiaan häiritsemättä - vaalimaan kunkin omaa yhteenkuuluvuutta.

[size=85:19byv431]JK.
"Asioista vapaasti ja ennakkoluulottomasti puhuminen ja keskusteleminen on avain ymmärryksen laajentumiselle. Herkkä aihe juutalaisuudesta on juuri nyt ajankohtainen ja se vaatii muutoksien mahdollistamiseksi uusia avauksia - "halki, poikki ja pinoon' tuottaisi tässä tapauksessa eheän ja rakenteeltaan kestävän talon asua, ... kullekin - on aika puhua asiat rohkeasti" --- otsikon kysymys oli nyt kysyttävä.[/size:19byv431]
...

LÄHDEVINKKEJÄ:
--- http://www.livius.org/ja-jn/jewish_wars/jwar07.html ---
--- http://en.wikipedia.org/wiki/Israel ---
--- http://www.mideastweb.org ---
[lainaus: Tieteen Kuvalehti/ Historia 7/2008 - http://www.tk-historia.fi
ISSN 0806-5209]

KESKUSTELULINKKI:
--- viewtopic.php?f=13&t=7703 ---
...

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com
http://ilkkaluoma.vuodatus.net
................................

Artikkeliin liityvä kuvakertomus-
[Kuvia linkkien alta saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - Copyright by Ilkka Luoma 2008]

Kuvasarja
--- http://www.panoramio.com/user/500685/ta ... -%20Jewish ---

Kuvasarjan tekstit löytyvät itse kuvien yhteydestä yo. linkin alta.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (1154)

http://en.wikipedia.org/wiki/American_Jews

Total population 7,000,000 2.5% of the US population

http://en.wikipedia.org/wiki/Warner_Bros.
Founded in 1918 by Polish immigrants, Warner Bros. is the third-oldest American movie studio in continuous operation, after Paramount Pictures, founded in 1912 as Famous Players, and Universal Studios, also founded in 1912.

Kaikki kolme on juutalaistaustainen/taustaiset perustanut (tarkista wikipediasta). Disney vallattiin 1984. Ajattele niitä kaikkia epämoraalisia sirkushuveja mitä nämä Hollywoodin studiot ovat tuottaneet ja tuottavat tänäkin päivänä. Mistä me otamme oppia? Mieti millaista musiikkia on listojen kärjessä ja millä tavalla niitä markkinoidaan. Mieti millaisen kuvan Hollywood elokuvat antavat esim. venäläisistä, meksikolaisista ja saksalaisista. Etsi tietoa näiden elokuvien tekijöistä. Mieti sitä kaikkea sälää mitä musiikin, elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien ohella myydään. Ketkä loppupäässä kerää potin? Mieti kuinka yksipuoleisessa omistuksessa suuret viihdemediat ovat.

Mutta miten tämän pienen kansan vallan saanti sallittiin ja miksi se on paha ihminen joka kritisoi sitä? Vatikaani hihittelee kaiken takana? Vai sittenkin Swedenborg?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joskus kuulin, että juutalaisten varallisuus juontaisi juurensa siitä, että heidän uskontonsa salli ns. koronkiskomisen, eli järkevän pankkitoiminnan, kun taas varhaisten kristittyjen ja muslimien(?) keskuudessa moinen oli pahasta. Tästä johtuen kristittyjen oli pakko lainata rahansa yleensä juutalaisilta, jotka rikastuivat prosessissa. Ehkä heidän vihaamisensa on lähtöisin tästä "moraalittomasta toiminnasta" ja varallisuutensa kadehtimisesta. Kovaa mutua...

Chair
Seuraa 
Viestejä2802
Ilkka Luoma
Juuri nyt Israel kuristaa Gazan-vyöhykettä - muutamaa miljoonaa palestiinalaista - mm. polttoaineen, sähkön ja kulutusmateriaalien osalta. Juutalaisilla on syynsä - he saavat niskaansa Gazan-vyöhykkeeltä raketteja, joiden on kerrottu olevan vastinetta juutalaisten iskuille palestiinalaisia kohtaan. Muna - kana?

Israel on monesti sietänyt jopa kuukausia Kassamien ampumista kaupunkeihinsa tekemättä käytännössä mitään vastatoimia (niitähän on ammuttu jo seitsemän vuotta keskimäärin tuhat kappaletta vuodessa).

Vastatoimista pidättäytymisestä huolimatta rakettien ampuminen on vain kiihtynyt. Sille on hyvä selitys. Palestiinalaisten terrori ei johdu Israelin vastatoimista, vaan se on aina ollut Israelia vihaavien terrorijärjestöjen terroria terrorin vuoksi.

Kun vastaiskuja ei tehdä, on terroristeilla täydellinen työrauha niin valmistaa ja varastoida kuin kuljettaa ja laukaista rakettejaan. Se on hupiammuntaa eläviin maaleihin ilman pienintäkään omaa riskiä. Siksi rakettiterrori kiihtyy aina, kun vastaiskuja ei tehdä.

Vastaiskut kohdistuvat koko rakettiterrorin ketjuun. Kuljetuksiin ja laukaisumiehistöihin unohtamatta käskyjä antavia terroristijohtajia. Kun rakettiterrorista tulee hankalaa ja vaarallista koko ketjulle, se väistämättä vähentää laukaisuiden määrää verrattuna hupiammuntatilanteeseen, mikä taas vähentää riskiä joutua rakettien uhriksi Israelin puolella. Kun myös raketteja valmistavat pajat sekä rakettivarastot tuhotaan, käy rakettien ampuminen lopulta hyvin vaikeaksi.

Jos jollakulla on parempi idea kuin sotilaalliset vastaiskut ja saartotoimet, lukisin niistä hyvin mielelläni.

P.S. Israel ei pysty yksin saartamaan Gazaa, koska Gazalla on raja myös Egyptiin. Mihin unohdit Egyptin kirjoittaessasi Gazan kuristamisesta.

"Die Theorie bestimmt was wir beobachten können."(Albert Einstein)

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

Johtuu ensisijaisesti ihmisten typeryydestä ja tietämättömyydestä sekoittuneena uskonnollisiin, Martin Lutherin kirjoituksista alkunsa
saaneisiin ennakkoluuloihin.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Oho
Seuraa 
Viestejä2004

Mitähän se laki sanoikaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan?

Ai niin Juutalaisia vastaan on Euroopassa miltei vapaa ja rajoittamaton kiihotusoikeus jo, niin paradoksaalista kuin se onkin, Jeesuksen ristiinnaulitsemisen nojalla.

Kun muinaiset roomalaiset tuhosivat Jerusalemin, juutalaiset ovat olleet paossa milloin missäkin... ensin vääräuskoisina niin muslimien kuin kristittyjenkin keskuudessa ja sittemmin myös kadehdittuina vertaansa vailla olevan sitkeytensä sorrosta huolimatta tuoman vaurauden takia...

(Mainittakoon, että juutalaisia koronkiskureita pidettiin lempeämpinä kuin kristittyjä, jotka usein olivat täysin häikäilemättömiä ja imivät uhrinsa kuiviin viimeistä lanttia myöten.)

Pientä vääräuskoista vähemmistöä vastaan taikauskoinen kansa on helppo kiihottaa, ja saattaapi kruunu tai paikallinen linnanherra siinä sivussa kääräistä taskuunsa sievoisen summan omaisuuden takavarikoinnilla... kun tätä jatkuu pari tuhatta vuotta, ei vanhoista tavoista kaikkialla kansan syvien rivien keskuudessa noin vain päästäkään. Kaiken lisäksi fasistien ja stalinistien henkiset perilliset, "suvaitsevaiset" ja monikultturistit, ovat onnistuneet vetämään jonkinlaisen yhtäläisyysmerkin islamin karvaisen perseen nuoleskelun ja "tiedostamisen" välille...

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9326
Chair
Ilkka Luoma
Juuri nyt Israel kuristaa Gazan-vyöhykettä - muutamaa miljoonaa palestiinalaista - mm. polttoaineen, sähkön ja kulutusmateriaalien osalta. Juutalaisilla on syynsä - he saavat niskaansa Gazan-vyöhykkeeltä raketteja, joiden on kerrottu olevan vastinetta juutalaisten iskuille palestiinalaisia kohtaan. Muna - kana?

Israel on monesti sietänyt jopa kuukausia Kassamien ampumista kaupunkeihinsa tekemättä käytännössä mitään vastatoimia (niitähän on ammuttu jo seitsemän vuotta keskimäärin tuhat kappaletta vuodessa).

Vastatoimista pidättäytymisestä huolimatta rakettien ampuminen on vain kiihtynyt. Sille on hyvä selitys. Palestiinalaisten terrori ei johdu Israelin vastatoimista, vaan se on aina ollut Israelia vihaavien terrorijärjestöjen terroria terrorin vuoksi.

Kun vastaiskuja ei tehdä, on terroristeilla täydellinen työrauha niin valmistaa ja varastoida kuin kuljettaa ja laukaista rakettejaan. Se on hupiammuntaa eläviin maaleihin ilman pienintäkään omaa riskiä. Siksi rakettiterrori kiihtyy aina, kun vastaiskuja ei tehdä.

Vastaiskut kohdistuvat koko rakettiterrorin ketjuun. Kuljetuksiin ja laukaisumiehistöihin unohtamatta käskyjä antavia terroristijohtajia. Kun rakettiterrorista tulee hankalaa ja vaarallista koko ketjulle, se väistämättä vähentää laukaisuiden määrää verrattuna hupiammuntatilanteeseen, mikä taas vähentää riskiä joutua rakettien uhriksi Israelin puolella. Kun myös raketteja valmistavat pajat sekä rakettivarastot tuhotaan, käy rakettien ampuminen lopulta hyvin vaikeaksi.

Jos jollakulla on parempi idea kuin sotilaalliset vastaiskut ja saartotoimet, lukisin niistä hyvin mielelläni.

P.S. Israel ei pysty yksin saartamaan Gazaa, koska Gazalla on raja myös Egyptiin. Mihin unohdit Egyptin kirjoittaessasi Gazan kuristamisesta.
....

olisiko juuri nyt tuo Egyptin raja se viimeinen henkireikä, kun juutalaiset tiukkasivat rajan kiinni kokonaan 60v juhlien ajaksi?

Raketteihin on latautunut liikaa painotetta, verrataanpa niitä taistelukoptereihin ja hyökkäyspanssarivaunuihin, joita yleensä käytetään sotilaita vastaan ... miksi emme käsittele satoja vuosia kestänyttä muna-kana syndroomaa ...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9326
Dessembrae
Joskus kuulin, että juutalaisten varallisuus juontaisi juurensa siitä, että heidän uskontonsa salli ns. koronkiskomisen, eli järkevän pankkitoiminnan, kun taas varhaisten kristittyjen ja muslimien(?) keskuudessa moinen oli pahasta. Tästä johtuen kristittyjen oli pakko lainata rahansa yleensä juutalaisilta, jotka rikastuivat prosessissa. Ehkä heidän vihaamisensa on lähtöisin tästä "moraalittomasta toiminnasta" ja varallisuutensa kadehtimisesta. Kovaa mutua.....

toisaalta puhutaan, että juutalaiset rahanlainaajat olivat "armeliaampia" vikuroivia velallisia kohtaan kuin kristityt - "kun kristitty repi molemmat kädet, niin juutalainen repi vain toisen"... on uskontoja, jotka eivät hyväksy korkoja lainkaan (tämä korko- asia on oman juttunsa arvoinen).

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Olen tuntenut useita juutalaisia liike-elämän piirissä toimiessani,
osan tiedemaailmassa. En ole huomannut, että juutalaisia vihattaisiin
muissa kuin islamilaisissa maissa, jossa se aiheutuu uskonnosta ja indoktrinaatiosta.
Meillä Suomessa rasitteena on sota-ajan natsipropaganda, "juutalainen
jutkauttaa" oli sanonta lapsuudessani, jäänteitä tuosta on vielä
muutamalla peräkammarin ikäpojalla, jotka yleensäkin vierastavat
kaikkea navetan kulman ulkopuolella olevaa.

Tuntematta aihetta juuri ollenkaan, pari ajatusta. Onko meneilläänään joku juutalaisten tiedotuskamppanja? Monissa lehdissä ja useissa tv-ohjemissa käsitellään parhaillaan juutalaisten historiaa? Miksi?

Yhtään vähättelemättä juutalaisten kärsimyksiä, onko yhtään kansanrymää joka kärsimyksiä ei olisi kohdannut? Juutalaist osaavat hoitaa oman kärsimysten markkinoinnin verrattain taitavasti.

Jos Venäläiset olisivat antaneet romaneille uudenmaan läänin Suomen hävittyä sodan, tekisikö suomalaisten mieli kapinoida romaaneja vastaan? Näinhän kävi liittoutuneiden voitettua.

Chair
Seuraa 
Viestejä2802
Ilkka Luoma
olisiko juuri nyt tuo Egyptin raja se viimeinen henkireikä, kun juutalaiset tiukkasivat rajan kiinni kokonaan 60v juhlien ajaksi?

Gazalla on kaksi naapuria, Israel ja Egypti. Egypti on toinen kahdesta henkireiästä - ja nyt ainoa, kun Gazaa hallitseva Hamas on toimillaan aiheuttanut saarron Israelin puolelta.

Näitä Hamasin toimia on rakettiterrorin lisäksi mm. jatkuvat terrori-iskut raja-asemille, joiden kautta avustuskuormat Gazaan tulevat. On aika selvää, miksi kuljetukset Gazaan ovat harvenneet.

Ilkka Luoma
Raketteihin on latautunut liikaa painotetta, verrataanpa niitä taistelukoptereihin ja hyökkäyspanssarivaunuihin, joita yleensä käytetään sotilaita vastaan ...

Vuosia Gazasta Israelin siviilikohteisiin jatkunut rakettituli on terroria, koska se kohdistuu puhtaisiin siviilikohteisiin. Israelin sotilaalliset iskut taas kohdistuvat koko rakettiterrorin ketjuun: valmistukseen varastointiin, kuljetuksiin ja laukaisumiehistöihin sekä käskyjä antaviin terroristijohtajiin. On hyvin valitettavaa, että terroristit ovat sijoittaneet ketjun osat tiheän siviiliasutuksen suojiin.

Ilkka Luoma
miksi emme käsittele satoja vuosia kestänyttä muna-kana syndroomaa ...

Mikä sinua estää?

"Die Theorie bestimmt was wir beobachten können."(Albert Einstein)

Oho
Seuraa 
Viestejä2004
Kopro
Tuntematta aihetta juuri ollenkaan, pari ajatusta. Onko meneilläänään joku juutalaisten tiedotuskamppanja? Monissa lehdissä ja useissa tv-ohjemissa käsitellään parhaillaan juutalaisten historiaa? Miksi?

Yhtään vähättelemättä juutalaisten kärsimyksiä, onko yhtään kansanrymää joka kärsimyksiä ei olisi kohdannut? Juutalaist osaavat hoitaa oman kärsimysten markkinoinnin verrattain taitavasti.

Jos Venäläiset olisivat antaneet romaneille uudenmaan läänin Suomen hävittyä sodan, tekisikö suomalaisten mieli kapinoida romaaneja vastaan? Näinhän kävi liittoutuneiden voitettua.
Israelin valtion synnystä tulee 60 vuotta, siksi asia nyt tapetilla.

Juutalaisiin kohdistettu vaino ei lännessä ole tapetilla mitenkään erityisesti juutalaisten takia, juutalaisiahan on Euroopassa vainottu ties kuinka pitkään ja antisemitismi elää ja voi hyvin edelleen. Syy on pikemminkin järkytys siitä kuinka Eurooppalaisen valistuksen kotimaa ja kehto saattoi vaipua niin alas, että se syyllistyi omien kansalaistensa systemaattiseen tuhoamiseen teollisesti. Tosin kyllä historian juoksussa tuokin saadaan näyttämään juutalaisten syyltä kuten Mahmoud Abbasin väitöskirjassa.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Dark Serenity
En minä ainakaan koskaan juutalaisiin ole edes törmännyt.Minä olen. Jo lapsena tutustuin naapurissa asuneisiin juutalaisiin ja tämän naapurin poika oli minulla monta vuotta kaverina, nykyisin sanottaisiin bestiksenä. Olen tutustunut heihin myöhemminkin, niin työ- kuin yksityiselämässäkin. En ole heissä havainnut hirviömäisiä piirteitä.

Täytyy vielä anekdoottimaisesti todeta, että kaveruuteni juutalaispojan kanssa alkoi heitettyäni häntä isolla kivellä otsaan. Symboolisesti kylän pojat kivittivät tätä poikaa ja minäkin lauman mukana. Kivittämisestähän tässä juutalaisketjussakin on kysymys. Israel ja juutalaisuus eivät ole synonyymejä, mutta kerropa tämä tälle pääkivittäjälle.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Ilkka Luoma
joukkopostauksen lehdille ja foorumeille

Olisi ehkä mielenkiintoista kuulla omaa itsetutkiskeluasi asiasta. Juttusi "juutalaisten" tekemisistä ovat tuossa Israel-ketjussa melko ihmeellisiä.

sigfrid
Symboolisesti kylän pojat kivittivät tätä poikaa ja minäkin lauman mukana.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Unohdit, Ilkka, kokonaan tuosta kirjoituksestasi Muhammadin suhteen juutalaisiin ja juutalaisuuteen, ja siitä siinneen islamilaisen antisemitismin, joka on yhä voimissaan.

Juutalaisista muuten vain puolet on israelilaisia.

markent
En vihaa juutalaisia/juutalaisuutta.
Vieroksun juutalaisuudessa ilmenevää yli-ihmisasennetta.

Minä vieroksun myös juutalaisuutta, mutta en ylipäätänsä pidä mistään uskonnoista, etenkään seemiläisten paimenkansojen uskonnoista.

Siihen kun lisätään vielä juutalaisuuten kuuluva "valittu kansa" yli-ihmisasenne...

Ding Ding
Unohdit, Ilkka, kokonaan tuosta kirjoituksestasi Muhammadin suhteen juutalaisiin ja juutalaisuuteen, ja siitä siinneen islamilaisen antisemitismin, joka on yhä voimissaan.

Juutalaisista muuten vain puolet on israelilaisia.
Juutalaisuus on kummasti myös identiteetti. Itse seurustelin useamman vuoden maallistuneen juutalaisnaisen kanssa, jolle juutalainen identiteetti oli kulttuuria ja toisinpäin - muodostui juhlista ja tavoista ja tiiviistä kanssakäymisestä muiden juutalaisten kanssa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat