Seuraa 
Viestejä13176

Onko kokemuksia hyvistä kokkiveitsitää hintahaitarissa 15-45 euroa.

Pitää olla hyvä ja kestävä, eikä liian pehmeää terästä. Kahva ei saa ime paskaa ja muita pöpöjä. Eikä myöskään saa olla liukas rasvaisillakaan käsillä.

Terävät ja hyvät veitsen on turvallisia, tylsät luisuu helpommin esim. sipulista.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (35)

Veitsi on hyvä kun se istuu käteen, siinä on puukahva ja sen osaa teroittaa hyvin. Se miten tuo kaikki määritellään on tieteellisesti mahdoton urakka.

Vierailija
tietää
Veitsi on hyvä kun se istuu käteen, siinä on puukahva ja sen osaa teroittaa hyvin. Se miten tuo kaikki määritellään on tieteellisesti mahdoton urakka.puu kahvaan menee kaikki taudit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Lainaus:
"puu kahvaan menee kaikki taudit."

Niin, ja menee sipuliinkin .Ja tarttuu käsiin. Ja ties minne.
Pitää varmaan ruveta keksimään teflonista tehtyä sipulia.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Suosittelisin Sanellia. Keittiöstä löytyy ko. valmistajan kokki- ja fileerausveitset. Kahva on juuri sopiva käteen ja "sapeli" on helppo pitää terävänä. Toinen helmi on kymmeniä vuosia vanha jostain kirpputorilta ostettu veitsi. Ergonomiasta ei voi puhua mutta terämateriaali on loistava, joskin tuppaa ruostumaan ja tummumaan.

Leikkuulautojen hygienisyyttä on suomessa tutkittu tieteellisesti hypoteesillä että puinen olisi mikrobipesä. Ei pitänyt paikkaansa. Se oli suurinpiirtein muovisen veroinen.
Muovitkin ovat huokoisia.

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517

Jos veistä mainostetaan "- pysyvä terävyys (54-56 HRC)", niin ostoa kannattaa harkita toisenkin kerran.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Vierailija

Olen pärjännyt Fiskarsin veitsillä ja teroittimella. Lähinnä käytän yleisveistä, kokkiveitsestä lohkesi pala poronkyljyksiä tehdessä ja kärki murtui kun kaveri yritti heittää sen oveen pystyyn. Lisäksi on fileerausveitsi erikseen, merkkiä en muista, mutta ihan hyvä se tuntuu olevan... ok, vilkaisen... Viktorinox, joskus taideapurahalla ostettu.

Olen kylläkin pitkään harkinnut hyvän kokkiveitsen ostamista, joten siten tämä keskustelu on paikallaan. Anthony Bourdain suosittelee valmistajaa nimeltä Global. Täytyypä Googlettaa.

Mitäs tiäremiäs kokkiveitsellä, kun tomaatitkin on loppu?

Ruostumattomasta teräksestä ei saa kunnolla terässä pysyviä teriä.

Kunnon hiiliteräs pysyy terävänän, mutta ongelmana on ruostuminen. Harva taitaa jaksaa kuivata ja rasvata niitä puhdistuksen jälkeen...

Japanilainen kokkiveitsi on yleensä vallan mainio vekotin.

Ite oon tykänny ruoanlaitossa Fiskarsin jaapanialaisesta kokkiveitsessä ja samaa sarjaa olevasta leipäveitsestä. Toistaiseksi pystyy tekemään tomaatista hakkelusta leveys, pituus ja vaakasuunnassa, joka on meikälle riittävä mittari.

On muuten ikävä huomata, että ihmiset hommaavat kesämökeilleen ja asuntovaunuihin/autoihin vanhimmat ja tylsimmät työkalut ruoanlaittoon, vaikka tilaa on nimenomaan vain hyville vehkeille.

Kunnollinen teroituspuikko ja sen käytön opettelu. Hyväkään veitsi ei pysy terässä ikuisesti ja tylsä veitsi keittiössä on kauhistus. Mikä taas istuu kenenkin käteen on makuasia.

Vierailija
tiäremiäs

Ei mitään veitsiä voi pestä koneessa, ne pyöristyy ne terät.
Kyllä minä pesen veitset koneessa ja sitten teroitan, kun tylsyvät.

Hetkonen, siis mikä estää veitsien pesemisen astianpesukoneessa? Mikä kemiallinen reaktio tapahtuu?

Itse en ole havainnut vuosien myötäkään mitään ongelmaa, kun kunnon (no sekin fiskars) teroituspuikolla kerran viikossa sivaltelen....

Mutta hommatkaa immeiset ahtaimpiin ja vaikeimpiin olosuhteisiinne parhaat välineet. Sukelluspuukkokaan ei ole Bilteman mora (jota muuten kerran kokeilin ja umpiruostui eka merisukelluksen jälkeen umpiruskeaksi), vaan sellainen, jolla tietää selviävänsä tarvittaessa pulasta ja on terässä.

Leuka
Hetkonen, siis mikä estää veitsien pesemisen astianpesukoneessa? Mikä kemiallinen reaktio tapahtuu?Tuota kanssa ihmettelen. Jossakin monikerrosveitsessä saattaa tulla korroosiopariongelmia, mikä voi johtaa tylsymiseen. Kyseessä on sitten kallis rupuveitsi taviksen käyttöön. Jollekin kunnon kokille, joka myös pitää huolta työkaluistaan, tuommoinen työkalu varmasti sopii.

Samaten Leukaa mukaillen suosin Fiskarsia. Hinta-laatusuhteeltaan käyttökelpoinen. Jos menee pilalle, ei uuden hankkiminen maksa liikaa.

Osta Victorinox. Fibrox-kahvalliset maksaa n. 30-40 euroa. Sellainen taisi voittaa TM:n testin n. vuosi sitten ja 5 vuoden kokemus kyseisestä veitsestä sanoo, että on se hyvä. Rahalla saa varmasti parempia, mutta tuohon hintahaarukkaan väittäisin Victorinoxin olevan parhaasta päästä, ellei paras.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat