Hyvät kokkiveitset

Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Onko kokemuksia hyvistä kokkiveitsitää hintahaitarissa 15-45 euroa.

Pitää olla hyvä ja kestävä, eikä liian pehmeää terästä. Kahva ei saa ime paskaa ja muita pöpöjä. Eikä myöskään saa olla liukas rasvaisillakaan käsillä.

Terävät ja hyvät veitsen on turvallisia, tylsät luisuu helpommin esim. sipulista.

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

Veitsi on hyvä kun se istuu käteen, siinä on puukahva ja sen osaa teroittaa hyvin. Se miten tuo kaikki määritellään on tieteellisesti mahdoton urakka.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä10639
Liittynyt16.3.2005

Lainaus:
"puu kahvaan menee kaikki taudit."

Niin, ja menee sipuliinkin .Ja tarttuu käsiin. Ja ties minne.
Pitää varmaan ruveta keksimään teflonista tehtyä sipulia.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi.
Korant: Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Vierailija

Suosittelisin Sanellia. Keittiöstä löytyy ko. valmistajan kokki- ja fileerausveitset. Kahva on juuri sopiva käteen ja "sapeli" on helppo pitää terävänä. Toinen helmi on kymmeniä vuosia vanha jostain kirpputorilta ostettu veitsi. Ergonomiasta ei voi puhua mutta terämateriaali on loistava, joskin tuppaa ruostumaan ja tummumaan.

Vierailija

Leikkuulautojen hygienisyyttä on suomessa tutkittu tieteellisesti hypoteesillä että puinen olisi mikrobipesä. Ei pitänyt paikkaansa. Se oli suurinpiirtein muovisen veroinen.
Muovitkin ovat huokoisia.

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517
Liittynyt13.12.2006

Jos veistä mainostetaan "- pysyvä terävyys (54-56 HRC)", niin ostoa kannattaa harkita toisenkin kerran.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Olen pärjännyt Fiskarsin veitsillä ja teroittimella. Lähinnä käytän yleisveistä, kokkiveitsestä lohkesi pala poronkyljyksiä tehdessä ja kärki murtui kun kaveri yritti heittää sen oveen pystyyn. Lisäksi on fileerausveitsi erikseen, merkkiä en muista, mutta ihan hyvä se tuntuu olevan... ok, vilkaisen... Viktorinox, joskus taideapurahalla ostettu.

Olen kylläkin pitkään harkinnut hyvän kokkiveitsen ostamista, joten siten tämä keskustelu on paikallaan. Anthony Bourdain suosittelee valmistajaa nimeltä Global. Täytyypä Googlettaa.

Mitäs tiäremiäs kokkiveitsellä, kun tomaatitkin on loppu?

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Vierailija

Ruostumattomasta teräksestä ei saa kunnolla terässä pysyviä teriä.

Kunnon hiiliteräs pysyy terävänän, mutta ongelmana on ruostuminen. Harva taitaa jaksaa kuivata ja rasvata niitä puhdistuksen jälkeen...

Japanilainen kokkiveitsi on yleensä vallan mainio vekotin.

Vierailija

Ite oon tykänny ruoanlaitossa Fiskarsin jaapanialaisesta kokkiveitsessä ja samaa sarjaa olevasta leipäveitsestä. Toistaiseksi pystyy tekemään tomaatista hakkelusta leveys, pituus ja vaakasuunnassa, joka on meikälle riittävä mittari.

On muuten ikävä huomata, että ihmiset hommaavat kesämökeilleen ja asuntovaunuihin/autoihin vanhimmat ja tylsimmät työkalut ruoanlaittoon, vaikka tilaa on nimenomaan vain hyville vehkeille.

Vierailija

Kunnollinen teroituspuikko ja sen käytön opettelu. Hyväkään veitsi ei pysy terässä ikuisesti ja tylsä veitsi keittiössä on kauhistus. Mikä taas istuu kenenkin käteen on makuasia.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat