Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

KGB-agentti Vladimir Putin sai nostettua Romanovit takaisin valtaan. Yhdennäköisyys on paljastunut.

Kommentit (6)

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Liittynyt16.3.2005

Tiesittekö, että kielessämme on kaksi vastinetta sanalle "ceasar"?

Ensimmäinen on tietysti Länsi-Euroopan kautta maahamme tullut, tutumpi "keisari". Toinen on avausviestissä esiintynyt ilmaisu, "tsaari", joka kiersi maahamme idän kautta.

Oho
Seuraa 
Viestejä2004
Liittynyt2.3.2008
kiljotiini

KGB-agentti Vladimir Putin sai nostettua Romanovit takaisin valtaan. Yhdennäköisyys on paljastunut.Onko Putin sitten Grigori Rasputin, taitaa Putinin valta olla vielä Rasputiniakin suurempi..

Olbe
Tiesittekö, että kielessämme on kaksi vastinetta sanalle "ceasar"?

Ensimmäinen on tietysti Länsi-Euroopan kautta maahamme tullut, tutumpi "keisari". Toinen on avausviestissä esiintynyt ilmaisu, "tsaari", joka kiersi maahamme idän kautta.
Ja paras tapa osoittaa kunnioitustamme tätä slaavilaisen herrarodun kielestä otettua lainaa kohtaan on tämä:

Tai vaihtoehtoisesti tämä:

Ja paras paikka julkituoda ihailumme:

Lainataan nyt tämä tähän, vaikka hieman tsaari aihetta sivuaakin:

Moskova, 9.5. (Radioyhtiö Venäjän Ääni) -- Venäjällä vietetään tänään toisessa maailmansodassa saavutetun Voiton päivää. Juhlan päätapahtumana oli Moskovan Punaisella torilla järjestetty sotilasparaati.

Tasaan kymmeneltä, Moskovan aikaan alkoi paraatin avajaisseremonia. Kremlin kellojen soidessa ja Venäjän Puolustusvoimien yhdistetyn sotilasorkesterin säestämänä Punaiselle torille tuotiin Venäjän federaation valtionlippu ja Voitonlippu, joka vuoden 1945 toukokuussa nostettiin valtiotalon katolle Berliinissä.

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev puhui paraatin osanottajille ja monilukuisille vieraille. Hän sanoi, että onnittelen teitä koko sydämestäni suuren Voitonpäivän johdosta. Juhlan johdosta, joka on aina ollut ja tulee jäämään kaikista läheisimmäksi ja pyhimmäksi juhlaksi kansallemme ja siitä muodostuu kansamme yhtenäisyyden ikuinen symboli. Tervehdin kaikkia Suuren Isänmaallisen sodan veteraaneja. Te ette sallineet maamme nöyryyttämistä ja annoitte jälkeläisillenne aidon isänmaanrakkauden opetuksen.

Dmitri Medvedev korosti jokapäiväisen työn merkitystä sotilaallisten konfliktien estämiseksi. Hän kehotti myös muistamaan menneen sodan opetukset ja tekemään kaikki mahdollinen, ettei vastaava pääsisi toistumaan. Presidentti varoitti yrityksistä lietsoa rotu- tai uskonnollista vihaa, levittää terrorismin ja äärimielisyyden aatteita sekä hankkeista tarkistaa uudelleen rajoja tai halveksivasta suhtautumisesta kansainvälisen oikeuteen.

Sotilasparaatin aloitti sen historiallinen osa, upseerit ja sotilaat, jotka olivat pukeutuneet Toisen maailmansodan aikaisiin asuihin, kantoivat sotalippuja sekä taisteluosastoja yhdistäneitä tunnuksia. Tämän jälkeen alkoi nykyaikaisia asevoimia esittelevä paraati, jossa mukana oli 8 000 sotilasta. Suureen juhlaparaatiin osallistui ensimmäisen kerran, miltei 18 vuoden tauon jälkeen raskasta sotilastekniikkaa. Punaiselle torille ajoi sotilasajoneuvoja ja mm. uudenaikaisia T-90-panssarivaunuja. Paraatin huippukohdaksi muodostui Ilmavoimien suorittama esitys. Punaisen torin yli 300 korkeudessa lensi Venäjän ilmavoimien 32 lentokonetta ja taisteluhelikopteria. Paraatin päättäneet hävittäjät ampuivat Punaisen torin yläpuolella ilotulistusraketteja.

Radioyhtiö Venäjän Ääni

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat