Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Oma keskustelu tästä (kirjoitus on poimittu ketjusta "Mikäänkö ei lopu?"). Olen tässä positiivisimmillani ja teen parhaani lähestyäkseni ns. vastapuolen ajatuksia kaikesta ongelmien ongelmattomuudesta ja katastrofien katastrofattomuudesta. Älköön minua enää tämän jälkeen linkolalaisuudesta syytettäkö.

Eli voisiko maapallon pelastaa näin:

Ihmisen pitää ensin tajuta, ettei pidä sotia. Sota luo eripuraa kansojen välille hetkenä, jolloin yhteen hiileen puhaltaminen olisi kaikkein tärkeintä. Sitten kun on lakattu sotimasta, kaikki aseteollisuuden nielemät rahat voidaan käyttää ympäristöystävällisen ja tehokkaan energian kehittämiseen, köyhien sivistämiseen ja liikakansoituksen ratkaisemiseen.

Kun kaikki maailman köyhät on sivistetty ja ihmiset ovat fiksuja ja toimivat yhdessä toisiaan rakastaen ja kunnioittaen, ja luonnonvarat ja ruoka on jaettu reilusti, köyhyyttä ja nälänhätää ei enää ole. Rikkaiden ja köyhien väliset erot ovat kadonneet ja kaikki ovat pian veljiä keskenään. Tähän menee aikaa n. 9 vuotta. Sen, mitä suomalainen peruskoulu kestää. Opettajat saadaan kaikista sivistysmaista; käytöstä poistuvien armeijoiden kantahenkilökunta kelpaa lyhyen koulutusjakson jälkeen sivistämään köyhiä, ja ainakaan heillä ei ole ongelmia kurin pitämisen kanssa.

Rakennamme energiantuotannon maailmanlaajuisesti niin että on reilut kapasiteetit tuulivoimaa siellä missä tuulee, vesivoimaa siellä missä vesi virtaa (unohtamatta kalaportaita ja vesiekosysteemin suojelua) ja reippaasti ydinvoimaa torjumassa fossiilisten katkuja (uraanin otamme helposti merivedestä ja maaperästä, ja uraanikaivosten luona asuvat kuskaamme kansainvälisen rahoituksen turvin muille seuduille, jotta heillä on hyvä olla. Uraanikaivoksen lopettamisen jälkeen luonto entisöidään kuin mitään ei olisi tapahtunut sen keskellä koskaan, erityisellä huolellisuudella varjellaan pohjavesiä ja vesistöjä saastumasta ja ydinjätteet haudataan sinne, missä on vakaa peruskallio, elikkä Suomeen.) Kansainvälisellä yhteistyöllä rakennamme Saharasta valtaisan aurinkovoimalan. Hiilivoimaa käytetään toki edelleen, mutta nyt tehokkaiden suodattimien ja talteenoton kanssa, ja hiilikaivoksissa työskentelevistä ihmisistä pidetään huolta, heillä on siellä sämpylöitä ja luonnonvalolamppuja ja rauhallista musiikkia, ja erittäin pätevästi koulutetut turvallisuusvastaavat huolehtivat henkilökohtaisesti jokaisen kannatinpalkin jokaisen pultin kestävyydestä. Sähköverkot kattavat koko maailman ja saamme jatkuvasti saasteetonta energiaa. Liikenne sähköistetään ja sen tuottamat kasvihuonekaasut lakkaavat. Autot rakennetaan kierrätysmateriaaleista, joita tuotetaan menneen maailman romusta saasteettoman ydinvoiman turvin. Tätä tarvitsee jatkaa vain n. 50 - 100 vuotta, sen jälkeen meillä on käytettävissämme loputtomasti fuusioenergiaa, jonka avulla huippumodernia teknologiaa käyttäen mitä tahansa materiaa voidaan luoda lähes tyhjästä; otetaan muutama banaaninkuori, nyrkillinen lasinsiruja, pari hiusta ja muutama ydinluu, hämmennetään fuusioreaktorissa ja saadaan platinaa katalysaattoriin (tämä oli tietenkin vain demonstraatio, jonka tarkoitus on selventää prosessin yksinkertaisuus ja toimintaperiaate yleisellä tasolla).

Kehitämme ehtymättömän, saasteettoman energian ja kansainvälisen yhteistyön turvin superlannoitteita ja kastelujärjestelmiä (ydinvoiman avulla ei ole enää pulaa kasteluvedestä, ja ydinvoimaa voidaan jakaa tasaisesti ympäri maailmaa, koska kaikki rakastavat toisiaan eikä sotia ja terroristeja tarvitse enää pelätä), ja näiden avulla saamme maapallon viljelyalan ennen näkemättömään kukoistukseen. Kasvatamme ruokaviljaa hirmuisia määriä, emme syö enää juurikaan lihaa, koska rakastamme eläimiä myös, ja ihmiset elävät onnellisina, terveinä ja pitkään. Terveydenhuolto kukoistaa kaikkialla ja parin sukupolven aikana ihmiset elävät jo keskimäärin 100 vuotiaiksi. Tähän vaikuttaa suuresti stressittömyys (sotia, väkivaltaa ja köyhyyttä ei enää ole sitä aiheuttamassa), terve ravinto (kasviksia, ei lihaa) ja muut terveelliset elämäntavat (olemme lopettaneet huumeiden, tupakan, kahvin ja alkoholin käytön, koska haluamme olla kivoja ja ko. aineet aiheuttaisivat helposti eripuraa, emme syö myöskään enää purukumia, koska syljen litinä suussa on ällöä, xylitol napataan purutabletteina).

Sivistyksen ja rakkauden avulla maapallon väkiluku laskee nopeasti luonnollista tietä n. neljään - viiteen miljardiin, minkä maapallon ekosysteemi kestää mainiosti superlannoitteiden ja fuusion ansiosta; peltoalaa kuluu nyt huomattavasti vähemmän ja parantuneiden kastelujärjestelmien avulla voimme viljellä sielläkin, missä ennen oli autiota. Itseasiassa Saharan aurinkopaneelien allakin kasvaa geenimanipulaation avulla pimeyteen suunniteltua hirssiä. Samasta syystä vesistöt eivät enää rehevöidy; uudet superlannoitteet on suunniteltu niin, että ne eivät pilaa vesistöjä ja kasvit on geenimanipuloitu näille lannoitteille sopiviksi (lisäksi kasvit on geenimanipuloitu hyrisemään rauhoittavalla tasolla, tämä lisää maanviljelijöiden tuntemaa mielihyvää ja stressittömyyttä, vähän kuin kissa kehräisi kainalossa). Lisäksi kaikki maajussit ovat sivistettyä sakkia nykyisin myös, joten he huolehtivat riittävistä suojavyöhykkeistä vesistön ympärillä eivätkä enää aja kakkaa pellolle. Luomu on kielletty, eikä kukaan moiseen enää ryhtyisikään, koska on sivistytty ja tajuttu geenimanipuloinnin suoma mahdollisuus selviytyä elämän pitkässä juoksussa.

Hyvin pian fuusion valjastamisen jälkeen aloitamme avaruusmatkailun ja alamme tuomaan polttoaineita ja metalleja muilta planeetoilta ja meteoriiteista, muutaman vuosikymmenen kuluttua jo kauempaakin. Tämän jälkeen maapallo ei kuormitu enää lainkaan; kuskaamme omat viemärijätteemmekin saastuttamattomissa fuusiokapseleissa Venukseen. Olemme keksineet keinon tuottaa muoveja ja paperiakin parempaa kirjoitus- ja painoalustaa synteettisesti ja levien avulla, joten metsät ja luonto ovat säästyneet jo pitkään. Monimuotoisuus kukoistaa kaikkialla. Kaikki sademetsät ovat toipuneet yhdessä hujauksessa, merkittävä osa jo menetetyiksi luulluista elämänmuodoista on ilmaantunut takaisin (osin niitä on herätetty henkiin DNA:n avulla laboratorioissa), luontopolkuverkostot vetävät turisteja, jotka saapuvat maapallon ääristä ja kuuhun ja marsiin perustetuista siirtokunnista rakastamaan maapallon luontoa, kaikkia pikku mönkijöitä ja kasveja ja jokaista lajitoveria, joka tulee hymyillen vastaan pitkin mangrovesuolle pystytettyjä pitkospuita. Elpyneiden viheralueiden ja lähes täydellisesti hiilidioksidivapaan ihmiselämän ansiosta ilmastonmuutos on muisto vain. Sadassa vuodessa lämpötila ehti nousta vain 0,1 astetta, ja se tarkoittaa sitä, että huomattavasti suurempaa muutosta ennustaneet ilmastotieteilijät osoittautuivat juuri sellaisiksi pelleiksi ja tomppeleiksi kuin arveltiinkin, ja heitä oltaisiin heitelty kananmunilla päin pläsiä, elleivät kaikki olisi rakastaneet heitä myös aivan älyttömästi.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Kommentit (1)

Joo.
Kommunismi, ihmiskunnan tulevaisuus.
En tarkoita reaalisosialismin malleja.
En edes tiedä, mitä tarkoitan kommunismillä!?!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat