Seuraa 
Viestejä1399
Liittynyt19.6.2005

Sain tässä juuri käsiini Pasi Toiviaisen kirjan "Ilmaston muutos nyt" (ISBN-13: 978-951-1-21512-7).

Onko luettu? Ajatuksia?

Ja ennenkaikkea: olisiko (radikaaleja) idoita ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi?

Sivut

Kommentit (17)

Finlandes

Ja ennenkaikkea: olisiko (radikaaleja) idoita ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi?
Haistoin haasteen. Miten olisi seuraavat:

-työmatkavähennys pois. Miksi veronmaksajien pitäisi tukea sitä, että joku haluaa muuttaa 100km päähän työpaikastaan ? En hiffaa.

-asuntolainan korkovähennys pitää sitoa asuinneliöiden määrään. Miksi veronmaksajien pitäisi tukea sitä, että juppi (esim Vanhanen) asuu yksin 300m2 omakotitalossa ? Siinä voisi asua 10 ihmistä. Minun rahaa ei vit*u soikoon anneta Vanhasen asuntolainan korkovähennyksiin !

En ole lukenut kyseistä kirjaa. En usko että mitään on tehtävissä. Olipa "ilmastonmuutos" sitten osin tai kokonaan ihmisen aiheuttamaa tai täysin luonnon aikaansaamaa.

Synkästi tai optimisesti - riippuu näkökulmasta - voisi sanoa että "äitimaalle" on ihan yksi hailee mistä ilmastonmuutos johtuu. Miljoonien ja satojen miljoonien vuosien mittakaavassa tällä vouhottamisella ei ole yhtään mitään merkitystä. Ihminen ei pysty tältä pallolta elämää tuhoamaan. Ja kovin vaikeaa se on "äitimaallekin". Jos asiaa ajatellaan inhimillisen kärsimyksen näkökulmasta, sen rajoittaminen tuskin on mahdollista, tehtiin mitä vain.

Ruuhkamaksut kaupunkien keskustoihin sekä korkea verotus yksityisautoilusta kaupunkialueella ja lyhyillä matkoilla (voi toisaalta olla hieman vaikea järjestää). Haja-asutusalueilla asiat ovat hieman toisin, joten jätettäköön heidät rauhaan.

Itse olen aina ihmetellyt, että minkä helvetin takia ei viittä kilometria voi kulkea kauramoottorilla, vaan pitää "citymaasturilla" porhaltaa ja kalliita luonnonvaroja tuhlata - pidemmät matkat ovat asia erikseen ja pelaahan julkinen liikennekin. Penskana poljin kesällä kouluun 20 kilometrin matkan ja hyvin jaksoi - perkele!

EDIT1: Formulat ja muu idioottien autourheilusonta (jos ratinkääntämistä voidaan varsinaiseksi urheiluksi edes sanoa) laittomaksi toiminnaksi tai ainakin helvetin kova verotus päälle.

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
Liittynyt19.6.2005

Boysen: Asuminen tehokkaammaksi.

CU: Mitään ei ole tehtävissä.

Sakarias: Liikkuminen kunniaan (siis kauramoottori. Tarkoittaako nelijalkaista vai pitäisikö ihmisten siirtyä kauran voimin?).

Finlandes kirjoitti:

Tarkoittaako nelijalkaista vai pitäisikö ihmisten siirtyä kauran voimin?

Energiantuotosta soluhengityksellä lähinnä puhuin. Ei hevoskyytikään pahitteeksi olisi, jos vaihtoehtona olisi viisi kilometriä citymaasturilla kaljanostoon.

Rajoitetaan syntyvyyttä 1 per pariskunta.
Eikä jaeta enään sossua vaan käytetään ne puhtaiden energia muotojen kehittämiseen-kaksi ongelmaa ratkeaa- vähemmän kuluttajia enemmän puhdasta.

Tai sitten yksinkertaisesti tapahtuu pikku "vahinko" ja usaan ja venäjän VX kaasu säiliöt tuhoutuvat.

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013
Liittynyt23.4.2008

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200805 ... 3_ul.shtml

"Ihmiskunnan päivät ovat vähissä, esittävät arvostetut tiedemiehet.

- Ennen kuin tämä vuosisata on ohi, miljardit meistä ovat kuolleet ja pienet ihmisyhteisöt voivat elää vain arktisilla seuduilla, joissa on vielä silloin siedettävä ilmasto, useita tiedepalkintoja saanut tohtori James Lovelock ennustaa The Daily Galaxy News -verkkolehden mukaan.

Lovelock väittää, että on jo myöhäistä vähentää kasvihuonekaasupäästöjä kriisin välttämiseksi.

Royal Society -tiedeakatemian tutkijan professori Martin Reesin mukaan on 50 prosentin mahdollisuus, että ihmisiä on vielä maapallolla seuraavan vuosisadan jälkeen"

Eipä hyvältä näytä tuo. No, jos mitään ei enää voi tehdä, silloin ei asiasta kannata huolta kantaa. Vai?

---

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200805 ... 3_ul.shtml
Rees huomauttaa, että ihmiskunnalla muitakin vaaroja kuin ilmastonmuutos, kuten se että terroristijärjestö saisi haltuunsa ydinaseita.
no voihan rähmä sentään, että ihan ydinaseita nyt ihmisillä.

Isi Isi terroristilla saattaa olla ydinase!

On se kauheeta, ajatella.... Täytyyhän siitä nyt kuitenkin muistuttaa myös ilmasto/ihmisten liika sikiämisen ohessa.

Ei taija olla hirveesti väliä enää sitten sillä ydinaseellakaan, jos kerta tulevaisuuden näkymät on noin ruusuiset. Lapsellista p***kaa.
Parempihan se sitten on että tulee nopee lähtö, ku että kituutat jossain huippuvuorilla muutaman jenkin ja parin muslimin kanssa.

Vehkeet sanon minä

Mikä ihme teitä vaivaa? Käyttäkää ilmaista "ilmastonmuutosfiltteriä", ennenkuin alatte puhua ilmaston eli pitkäkestoisten sääsuhteiden muutoksista. Filtteri on tässä. Sen avulla suodatetaan ilmastonmuutokseen liitetyistä asioista ensin pois "kohina", sen jälkeen voidaan ryhtyä puhumaan varsinaisesta ilmaston mahdollisesta muutoksesta:

[size=85:1j43z9hq]Väestön hallitsematon (liika)kasvu sosiaalipoliittisine seurauksineen.
Sodat ja reviirikamppailut.
Ryöstöhakkuut, maan anastaminen alkuperäisasukkailta ja heidän elinkeinonsa tuhoaminen.
Tehoviljelystä ja sateista aiheutuva eroosio, joka vie maasta mullan ja ravinteet; tähän liittyvä viljelytekniikan virheellisyys.
Väestön keskittyminen rannikkoalueille, joilla jo normaali sadekausi, maanvyörymä, tulva, pyörremyrsky, ukkonen tai tautiepidemia tekevät tuhoa joukoittain. Lisäksi: Olematon infrastruktuuri ja kunnallistekniikka, köyhyys, eriarvoisuus
Myös eräät geologiset prosessit, kuten Bangladeshin maan painuminen, luetaan virheellisesti ilmastonmuutoksen aiheuttaman vedennousun piiriin.
Slummiutuminen, työttömyys, liikaväestö suurkaupunkien liepeillä, tästä aiheutuva muuttopaine.
Vuosikymmeniä jatkunut viljelymaan kastelu, ravinnetasapainon hävittäminen ja maan tuoton romahtaminen. Tähän liittyy myös metsien hävitys ja kuivuus (Espanja).
Alkuperäisasukkaiden energiantarpeen tyydyttäminen hakkaamalla metsät kymmenien kilometrien etäisyydeltä asutuksesta.
Ryöstökalastuksen aiheuttama vesialueiden köyhtyminen, elinkeinonharjoittamisen mahdottomuus (myös kalastaminen myrkyillä ja räjähteillä, joka hävittää koralliriuttoja).
Jne.
[/size:1j43z9hq]
Ilmastonmuutoksesta on saatu poliittisten päättäjien käyttöön erinomainen legitimaatioväline. Siksi keskustelussa ja tutkimuksessa pitäisi käyttää ilmastosuodatinta. Yllä oleva suodatin on prototyyppi, jota pitää koko ajan päivittää.
Kun tutkittava katastrofi tai muu huolestuttava kehitys ajettaisiin ensin tuon filtterin lävitse, niin jäljelle jää todellinen sääolosuhteiden muutoksista ja vaihteluista aiheutunut ongelma.

On aivan samantekevää, miten me täällä piiskaamme itseämme, kun Kiina ja Intia päästelevät taivaalle tavaraa kiihtyvällä vauhdilla, molempien autoistuminen on vasta alulla ja Kiina ohitti viime vuonna jo hiilidioksidin
päästäjänä Yhdysvallat. On myös esitetty teoria, että ihmisen toiminta on
estänyt uuden jääkauden tulon, joka oli ovella juuri nyt. Hiilidioksidi on kasveille ravinne, kasvihuoneiden ilman hiilidioksidipitoisuutta lisätään juuri
kiihdyttämään kasvua. Ilman kasvanut CO2-pitoisuus lisää biomassan kasvua
ja tasapainoittaa tilanteen sitomalla ilman hiilidioksidin. Kenties voisimme lannoittaa merien leviä raudalla, meren "aneemisuus" on suurin este voimakkaalle levän kasvulla, joka sitoisi hiilidioksidia ilmasta.

JayD
Seuraa 
Viestejä830
Liittynyt28.9.2007
Dr. G.Strangelove
Kenties voisimme lannoittaa merien leviä raudalla, meren "aneemisuus" on suurin este voimakkaalle levän kasvulla, joka sitoisi hiilidioksidia ilmasta.Juurihan jossain lehdessä oli esitetty aiheellinen hoimio ferrosulfaatin käytöstä fosforin eroittamiseksi yhdyskuntien jätevesistä, jonka lopputuote sitten johdetaan puhtaana teknisenä vetenä vesistöihin sekä meriin lisäten siten sinilevien kasvua, niiläkin kun on puutetta raudasta.
Onneksi on paljon helpompi syyttää haja-asutusta sekä tietenkin maanviljelystä, omaa pesäähän ei tietenkään liata. Vai mitä HELLsinki ja vihreet ekoterroristit konttoripöydän takana, barrikadeilla sekä siellä bensa-asemien saarroissa?

Periaatteessahan merissä pitäisi olla rautaa how much, jopa sodissa
on uponnut laivaa ym. niin vietävästi, mutta ongelma on, ettei se pysy
liuoksessa tai liukene. Meriveden pH on lievästi alkaalisella puolella, kahdeksan
maissa ja niin ferrorauta hapettuu kolmiarvoiseksi ferriraudaksi ja saostuu.
Näin ainakin sen vähäisen mukaan, mitä muistan kemian opinnoistani,
sitä ettei muista enää mitään oppimaansa kutsutaan sivistykseksi. Uusi-Seelantilainen merentutkija Martin esitti tämän "aneemisten merten"
teorian ja lausui mahtavasti luennollaan, "antakaa minulle säilölaivallinen rautaa ja teen teille jääkauden !". Tätä kokeiltiinkin pienessä mitassa jossain
sielläpäin, tuloksista en ole kuullut.

TimoT
Seuraa 
Viestejä1933
Liittynyt15.10.2007

Eilen törmäsin tällaiseen arvioon ja laskelmaan:

Whereas other environmental problems can, at least in principle, be solved by the appropriate modern technology," reports Scholz, "there are no realistic solutions for the CO2 problem." At present, a daunting 32 gigatons of CO2 are released into the atmosphere every year. Previous proposals to pump the CO2 into the oceans are not practicable or are ecologically problematic.

The only possible way to bind sufficiently large quantities of CO2 from the atmosphere is photosynthesis. However, the resulting biomass cannot be burned or composted, because this would release the bound CO2. The trick will be to make the biomass "disappear". Scholz recommends planting forests whose wood will subsequently be buried. Possible burial sites include open brown coal pits or other surface mines. These should be filled with wood and covered with soil. Cut off from the air in this manner, the wood would not change, even over long periods. It could in principle be dug up in the future and used.

According to estimations made by Scholz and Hasse, we would have to plant a little over one billion (109) hectares of forest in order to bind all of the carbon dioxide produced in a year. This corresponds roughly to the surface of the virgin forest cut down in the last century. This project could be financed by an additional tax of 0.11 € per liter of gasoline or 0.003 € per kilowatt-hour of electricity.

"The forests should be planted in countries that are suitable for growing forest and also have the necessary sites for burial of the wood," stresses Scholz. "Other countries, the primary consumers of fossil fuels, can pay them for it. This would produce a global trade that would benefit everyone involved."

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
Liittynyt19.6.2005

Huah... pieni väliraportti kirjan lukemisesta. Ensimmäiset noin 100 sivua eivät suinkaan käsittele ilmastonmuutosta vaan kirjoittajan masennuskausia ja erillaisia luulosairauksia.

Luin jouluna. Kaksi tuntia olin masentunut. Mutta sitten helpotti, kun tajusi, ettei mitään ole tehtävissä. Sen kun vaan eletään. Mielenkiintoista on nähdä, mitä tuleman pitää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat