Seuraa 
Viestejä746

Mites se jalkapallo sitten ommeltiinkaan oikeasti?

Jos minun pitäisi ommella pallo kasaan, tekisin ensin kaksi puolikasta, harsisin ne yhteen löysästi, pujottaisin sisäkumin paikalleen ja sitten kiristäisin puolikkaita sitovan narun.

Jupiter Pluvius ante-diluvius
higgledy-piggledy rainmaking chap
Poured all his masculine potentialities
all over Danaë's succulent lap

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46521

Sellainen perinteinen kärjistään viistetyn ikosaedrin mallinen nahkapallo ommellaan niin, että se on nurin päin viimeisen tahkon ompeluun asti (niin ainakin joku sen mennä vuosina TV:ssä teki). Sitten se käännetään, pannaan kuminen sisäpallo sisään ja ommellaan viimeinen tahko tavalla, jonka yksityiskohtia en tunne.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Kuten joku, joka viestinsä ilmeisesti poisti, aikaisemmin totesi, että kun on riittävän pienet kädet, niin pääsee ompelemaan jalkapalloja muiden maiden koululaisille eikä tarvitse itse mennä ollenkaan kouluun. Aah tuota ihanuutta.
No joka tapauksessa riittävän pienellä kädellä mahtuu ompelemaan sen viimeisenkin lapun sisäpuolelta löysästi kiinni, ja sitten ulkopuolelta kiristämään saumat.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muistan jossain yhteydessä lukeneeni siitä, mutta silloin en sitä ymmärtänyt ja en ymmärrä kyllä sitä vieläkään.Nyt kuulkaa setvitään tämä tuiki tärkeä tieteellinen tapahtuma munaskuita myöten.
Toivon ainakin.

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517

”Jalkapallot kootaan erillisistä nahkalapuista, joissa pinta on keinonahkaa. Nahkalaput ommellaan löyhästi yhteen kahdella langalla. Prosessin kestäessä lankoja kiristetään niin, että saumat vetäytyvät sisäänpäin. Ongelmana on lähinnä se viimeinen pala, johon tehdään erittäin kireä solmu siten, että saumat ja langanpäät saadaan ujutettua pallon kuoren ja sisäkumin väliin. Jotta tuon nahkakuulan valmistamisen tärkeimmän tempun hyvin ymmärtäisi, se varmaan pitäisi nähdä käytännössä. Lopuksi jalkapallo muotoillaan vielä vasaran avulla vähän pyöreämmäksi.”

http://igs.kirjastot.fi/
http://www.turunsanomat.fi/extra/?ts=1, ... :0:0:0:0:0:

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164

Nykyään on käytettävissä mitä erilaisimpia mm. kirurgien ulottuvuutta lisääviä ja heidän työtään tehostavia instrumentteja. Eikö samoin periaattein pystyttäisi kehittämään työvälineitä, joiden avuin suurikouraiset aikuisetkin näppäröityisivät ompelemaan jalkapalloja ja muita kohteita, joihin pääseminen ei onnistu isoin ottimin?

Pallon teko on erityisosaamista vaativa työ, jota täytyy harjoitella kauan ja taitotaso kasvaa koko ajan kunnes fyysiset edellytykset vähenevät.

Tuollaisesta ei koskaan tule koko kansan ajanvietettä. Jätetään se niille jotka vihkiytyvät siihen. Muuten kärsimme kehnoista palloista.

Jalkapallomaissa asialla on uskonnollinen merkitys. Auta armias jos pallo hajoaa kesken mestaruuskilpailun.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Niin, Intiassa ja Pakistanissa on tuohon työhön vihkiytynyttä porukkaa. Varmaan tekevät sitä elämänsä loppuun saakka. Ovat aloittaneet joskus kolmevuotiaana. Mitenkähän käy, kun ei känny enää sovikaan sinne pallon sisään?

Muoks:
Varmaan fyysiset edellytykset kasvattavat pallojen tuotantoa.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat