Nuoren koivun tuhkajuoma auttaa syöpään?
Nuoren koivun tuhkajuoma auttaa syöpään?
klo 15:46 | 29.3.2005
Olen kuullut, että nuoren koivun tuhka ja joku muu sekoitettuna voi auttaa syöpään.
Pitääkö paikkansa, jos niin mikä vaikutta ja mihin?!
Ei minulla ole syöpää, toivottavasti ei tulekkaan, sillä kuulemma joka neljäs suomalainen sairastuu elämänsä aikana syöpään.
Pitääkö paikkansa?
Sivut
No onhan sitä ennen käytetty syöpäänkin, mutta ei se taida auttaa. Plasebo vaikutukset korkeintaan, luulisin.
Vanhanajan homeopaatit tarjosivat koivuntuhkaa lääkkeeksi aivan kaikkeen. Nimeä vain sairaus, koivuntuhka kelpasi siihen. Nyttemmin homeopaatit tarjoavat lääkkeeksi kaikkeen puhdasta, ravisteltua vettä. Siitä voisi melkein jo päätellä, toimiiko koivuntuhka.
Eikös siinä tuhkassa ole karsinogeenejä Siitähän saa homeopaattisen lääkkeen laimentamalla tuon tuhkan pois. Jos syöpä yllättää niin kulaus kraanavettä ja olo kohenee...
Koivun tuhka taitaa sisältää pääasiassa kaliumhydroksidia,joka ilman hiilidioksidin vaikutuksesta muuttuu nopeasti karbonaatiksi.
Ei taida syöpä poistua näillä eväillä.
On siinä muittenkin kivennäisten oksideja. Veikkaisin että terveellistä hivenainejuomaa. Karsinogeenejä ei ole tuhkassa vaan noessa joka on huonosti palanutta tavaraa eli eli isoja hiiliyhdisteitä, joukossa polyaromaattisia.
Joo toimii. Yks ihminen oli kerran juonu koivuntuhkavettä eikä ole vieläkään sairastunu syöpään.
Missä vanha ystäväni kar1?
Hamppu sai kasvattamaan viikset.
Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.
Vieläkö tämä urbaani legenta on voimissaan.
Alkuperäinen uutinen oli joskus aikoja sitten tehty tutkimus, jossa todettiin, että PAH-yhdisteet eli polyaromaattiset hiilivedyt ovat karsinogeenisia ROTILLA. Tutkijat vielä nimenomaan varoittivat tekemästä siitä johtopäästä, että PAH-yhdisteet olisivat myös karsinogeenisia ihmisillä.
Parisen vuotta sitten julkistettiin toinen tutkimus, jossa PAH-yhdisteiden karsinogeenisuutta oli tutkittu simpansseilla. Tulos: Ei ole karsinogeeninen. Tästä oli lyhyt juttu myös Tiede-lehdessä.
Jos nyt joku on mielestään geneettisesti lähempänä rottaa, kuin simpanssia, niin voi kyllä minun puolestani uskoa, että grillattu ruoka on epäterveellistä.
EDIT: Pikaisen googletukset tulos on, että noista PAH-yhdisteistä kyllä ollaan vieläkin huolissaan. Harmi, kun en nyt äkkiseltään löytänyt tuota Tiede-lehteä.
Ensimmäisen kerran, kun muistan tämän koivuntuhka/syöpä-jutun oli joskus 60-luvulla Apu-lehdessä(?). Sen jälkeen niitä juttuja on jatkuvasti ollut näissä ns. lehdissä.
Eräskin Jussi Talvi oli aikoinaan päätoimittajana sellaisessa lehdessä kuin Uusi Maailma, joka muistaakseni keskittyi pelkästään näihin juttuihin. Tai ehkä voin muistaa väärinkin.
Luultavasti en kuitenkaan, yleensä kaikkea muista väärin.
Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.
olen käyttänyt sitä lähes 10 vuotta. Ei sitä kauhalla syödä, vaan keitetään veden kanssa tuhka määrätyssä suhteessa. Siivilöidään kirkkaaksi ja purkitetaan. Tätä laimennettua, on kai lipeäistä vettä vielä laimennetaan vedellä ennen nauttimista.
En ole huuhaan ystävä, mutta hädän tullen ihminen tarttuu vaikkapa koivuntuhkaan. Käytön aikana ei ole tarvittu kovia hoitoja, tarkoittaa solumyrkyt ja sädehoito. Niistäkin on laaja kokekemus.
Puutuhkassa on Tshernobyl-ydinvoimalaonnettomuuden (1986) jäljiltä radioaktiivista cesiumia, joka kyllä teoriassa tarkoittaa syöpäriskin kasvamista. Puun kasvualueella on suuri merkitys siihen sitoutuneen Tshernobyl-cesiumin määrään. Lisätietoja: http://www.stuk.fi/stuk/tiedotteet/2004/fi_FI/news_320/
Syöpäpotilas voi tehokkaasti vähentää ravinnostaan saamaansa radioaktiivista cesiumia syömällä rusakkoa, suomalaisen luonnon terveellisintä ravintoainetta:
LÄHDE: Tässä on veijari itsekin hämmästynyt terveellisyydestään.
Syökää äkkiä rusakot makoisiin suihinne ennen kuin uraanikorkoiset raiskaajat Ranskanmaalta vievät tuhkatkin Suomen metsistä!
Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.
Kansanperinteessä tuhkalipeää on käytety lääkkeenä tosi kauan. Sitä käytettiin rohtona mm. keuhkotautiin. Tästä voisi päätellä, että joitain vakutuksia sillä on täytynyt olla ja ehkä on.
Aleksander Soltzenitsynin kirjassa "Syöpäosasto" mainittiin Siperiassa
käytetyn koivuntuhkajuomaa syöpälääkkeenä.
Tainnut olla lääke monenlaiseen vaivaan Suomessakin.
Kertoman mukaan, siat syövät hiiliä kuin hullu puuroa.
Tietääkseni mikä tahansa noki aiheuttaa syöpää, hyvänä esimerkkinä nokikolarien kivessyöpä 1700-1800 luvulta. Lehtien polttoa pihallakin halutaan hillitä (taitaa olla laitonta tällä hetkellä) osittain syöpä-, osittain tuhkavalumarehevöittymisriskin takia(hullun kielitieteilijän kehittämät yhdyssanahirviöt karkaavat laboratoriostaan elokuvassa yhdyssanahirviöiden yö .). Ja miksi, katsomatta sen kummemmin kemiallista koostumusta, tupakansavu olisi erikoisasemassa, tervahan siinäkin syöpää aiheuttaa ei nikotiini ja häkä. No kyllähän yhdisteitä piisaa ja voisihan siinä tupakassa jotain erityistä muodostua.
Omistamassani kodin terveystieto-kasvaimet ja syöpä kirjassa (jostain 90-luvulta) on seisoo tieto että mahasyöpää oli 30-luvulla noin 6 kertaa enemmän kuin nyt.
Pikaisella surffailulla löysin tutkimuksia, jossa noen - lähinnä diesel-ajoneuvoista peräisin olevan on havaittu olevan ihmiselle karsinogeenista.
Tuo viittaamani tutkimus käsitty muistaakseni kuitenkin vain grillaamisessa syntyviä PAH-yhdisteitä.
Mitä tupakkaan tulee, niin haittavaikutuksia on paljon enemmänkin kuin pelkät syövät.
http://www.ktl.fi/portal/suomi/osiot/ti ... eyshaitat/
Tupakoijat polttavat yleensä askin, jopa enemmäkin päivässä ja saavat siten huomattavan suuren altistuksen. Sen sijaan esimerkiksi savukalalla herkuttelijat saavat kyllä PAH-yhdisteitä, mutta harva syö savukalaa edes joka viikko. Savukalalla, esim. savusiiaalla tai savulohella on myös terveyttä edistäviä vaikutuksia.
Yrititkö tällä mahasyövällä todistaa jotain? Jäi ainakin itselleni epäselväksi.
Kohtuus kaikessa lienee edelleen erittäin viisas neuvo.
Minun mielestäni tuhkajuoma, Noni-mehu, hainevät ja muut syöpäpotilaille "luonnonmukaisina hoitokeinoina" tarjottavat tuotteet ovat törkeää ihmisen hädänalaisen aseman väärinkäyttöä. Syöpää sairastavat saattavat panna viimeiset rahansa ja viimeisen toivonsa näihin huijaustuotteisiin.
Lähipiirissäni oli vakava syöpätapaus. Sairas sai kimppuunsa Noni-mehun myyjän, jonka mukaan mehu parantaa syövän. Mehua markkinoitiin silloin pari vuotta sitten verkostomarkkinointisysteemillä, ja sen litrahinta oli montakymmentä euroa. Googletin äsken ja löysin mehua kauppaavat sivut, jossa yhden pullon hinta on 47 e.
Läheiseni syöpä hoidettiin leikkauksella, sytostaateilla, sädehoidolla ja nyt on menossa lääkehoito. Tilanne on nyt hyvin valoisa, mutta potilaan mielen kyllä pahoitti huijari, joka yritti hyötyä vakavasta sairaudesta.
Niin käytettiin?
Joitain vaikutuksia silläkin oli.
Sivut