Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tänään aamulla menin katsomaan huoneeni ikkunasta ulos, kunnes huomasin ikkunalaudalla tepastelevan surkean näköisen hämähäkin, joka vielä liikkui hädintuskin. Hämähäkki on mustavalkoinen, sillä on vain neljä raajaa (1 oikealla puolella, 3 vasemmalla) ja keho näyttää heiveröiseltä. Jalan pituus on noin 1 cm, ja hämähäkki näyttää elon merkkejä vain jos liikuttaa vähän. (Esimerkiksi jos hipaisen olentoa, se karkaa muutaman sentin karkuun, eli se on vielä elossa)

Olenko havainnut kuolemaa tekevän ''hämähäkkivanhuksen''?

EDIT: Laitoin eläinparan läpinäkyvään lasipurkkiin. En usko että se elää kauan. Otan kuvia heti kun saan digikamerani takaisin veljeltä.

Kommentit (7)

Eläimilläkin on tautinsa. Virukset iskevät ja bakteeritkin. Lisäksi on puutostiloja ja muita eläinsairauksia. Loisetkin vaivaat usein. En ole kuullut että loiset hyökkäisivät hämähäkin kimppuun, tosin.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31103
Liittynyt16.3.2005
someone-else
Voiko hämähäkit sitten sairastua?Kyllä hämähäkit voivat sairastua bakteerien, virusten, loisten tai sienien aiheuttamiin sairauksiin samalla tavalla kuin ihmisetkin. Tuo jalkojen vähäisyys kuitenkin viittaisi pikemminkin siihen, että tuo yksilö on vammautunut jossakin fyysisemmässä onnettomuudessa.

Dredex
Hämähäkit elävät niin lyhyen aikaa, etteivät ne ehdi tulla vanhaksi.Riippuu hämähäkistä. Tarantulanaaraat voivat elää kolmekymppisiksikin.

Minä näin yöllä peukalonpään kokoisen jalkoineen, harmaan, joka pakoili kuin rasvattu salama, erittäin tietoisena minusta. En osaa kuvitella tuonkokoisen tekevän verkkoa.

el6
Seuraa 
Viestejä1457
Liittynyt12.2.2007
Dredex
Eläimilläkin on tautinsa. Virukset iskevät ja bakteeritkin. Lisäksi on puutostiloja ja muita eläinsairauksia. Loisetkin vaivaat usein. En ole kuullut että loiset hyökkäisivät hämähäkin kimppuun, tosin.Kyllä ainakin jotkin loispistiäiset käyttävät jälkeläistensä ruokavarastona nimenomaan hämähäkkejä. En nyt muista lajin nimeä.

.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat