Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015
Juha Valjakkala karkasi koevapaudesta

Julkaistu: 15:02

Päivitetty: 15:38

stt
PENTTI VÄNSKÄ

Nikita Joakim Fouganthinen, entisen Juha Valjakkalan, oikeudenkäynti Iisalmen käräjäoikeudessa 2004.

Poliisi on etsintäkuuluttanut koevapauteen päässeen Nikita Fouganthinen eli entisen Juha Valjakkalan. Hän on Rikosseuraamusviraston mukaan rikkonut valvotun koevapauden ehtoja.

Vankilan myöhään lauantai-iltana tekemässä valvontatarkastuksessa todettiin, että Fouganthine ei ollut asunnossaan, eikä häntä ole sen jälkeen tavoitettu.

Fouganthinen käytössä ollut valvontapuhelin löytyi asunnolta.

Fouganthine tuomittiin aikanaan Ruotsissa elinkautiseen vankeuteen kolmoismurhasta.

Hänen koevapautensa alkoi helmikuussa. Fouganthine olisi päässyt ehdonalaiseen vapauteen heinäkuun alussa.

Koevapaudessa olevalta edellytetään ehdotonta päihteettömyyttä. Lisäksi hänen on oltava kännykän tavoitettavissa ympäri vuorokauden.

Jos koevapaudessa oleva rikkoo sääntöjä, hän voi joutua takaisin vankilaan.

Myös ruotsalaiset lehdet nostivat Fouganthinen paon välittömästi ykkösuutisekseen.

Lisää aiheesta:

HS 26.2.2008: Fouganthine pääsi valvottuun koevapauteen
Niin, siis miksi elinkautinen ei ole todella elinkautinen? Eikö ole varaa hyysätä tappajaa kymmeniä vuosia? Tietty ruiske tuolle olisi pitänyt antaa muutaman vankilavuoden jälkeen.

Kommentit (13)

[size=150:3hv3oix5]Nikita Fouganthine saattoi vaarantaa pääsynsä vapauteen[/size:3hv3oix5]
Julkaistu: 12.5.2008 13:06
Päivitetty: 12.5.2008 22:51

Lasse Kerkelä
helsingin sanomat

[size=85:3hv3oix5]Nikita Fouganthine[/size:3hv3oix5]

Åmselen kolmoismurhasta elinkautiseen vankeuteen tuomittu Nikita Fouganthine saattoi vaarantaa viime viikonlopun karkumatkallaan pääsynsä ehdonalaiseen vapauteen heinäkuussa.

Suomen pitkäaikaisin vanki Fouganthine, entiseltä nimeltään Juha Valjakkala, on suorittanut elinkautistaan 20 vuotta. Fouganthine joutunee palaamaan valvotusta koevapaudesta takaisin vankilaan heinäkuuhun asti.

Etelä-Suomen aluevankilan johtaja Marjatta Kaijalainen ei halua vielä arvioida, lykkääntyykö Fouganthinen pääsy ehdonalaiseen.

”Teemme poliisitutkinnan jälkeen kokonaisarvion. En rupea vielä spekuloimaan, mihin rikoksiin syyllistyminen aiheuttaisi isot seuraamukset ja mihin pienemmät”, hän sanoo.

Poliisi epäilee ajokortittoman Fouganthinen syyllistyneen kahteen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Fouganthine häipyi kotoaan omille teilleen valvotun koevapauden ehtojen vastaisesti lauantaina. Hänen epäillään ajaneen henkilöautoa, jota poliisi ajoi takaa Vantaan Myyrmäessä sunnuntain vastaisena yönä kello neljän aikoihin. Takaa-ajo alkoi, kun poliisipartio yritti pysäyttää henkilöauton rutiinitarkastukseen Rajatorpantiellä.

Autoilija kaasutti pakoon muun muassa pyörätietä pitkin Helsingin puolelle ja onnistui kadottamaan poliisin kannoiltaan.

Poliisi epäilee, että Fouganthine ajoi pyörätiellä 60–70 kilometriä tunnissa. Poliisin mukaan koiranulkoiluttaja joutui loikkaamaan auton edestä.

Poliisi löysi pian auton ja muutaman siinä olleen matkustajan Tuohipolulta Helsingistä. Fouganthinen epäillään paenneen paikalta ja lähteneen kohti Pohjois-Suomea.

Yleisövihjeiden ansiosta Fouganthine jäi kiinni toisen takaa-ajon jälkeen lähellä Saariselkää Lapissa sunnuntai-iltana. Hän ajoi tuolloin pakettiautoa, jonka hänen epäillään varastaneen Vihannista Raahen seudulta.

Kukaan muu vanki ei ole jäänyt koevapauden aikana kiinni yhtä vakavista rikoksista, joista Fouganthinea nyt epäillään.

Valvottu koevapaus on ollut käytössä syksystä 2006
Olen sitä mieltä, että loppuiäksi linnaan tuo örkki. Ilman armahduksen mahdollisuuttakaan.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005
OtherWise
Ihmeellistä taparikollisen hyysäystä Toivottavasti Nikita saa ansionsa mukaan.Se on istunut murhatuomionsa. Miten pitäisi rangaista kaveria joka karkaa kotiarestista lappiin ajelulle?
Ymmärrättekö, että on yrityksen arvoista koettaa saada rikolliset takaisin palvelukseen?

Kumma että vain julkkis rosmon tuomiot kiinnostaa. Äijä pisti teininä hetken mielijohteesta perheen kylmäksi. Oisiko mennyt nykyisin tappona? Pahempia roistoja vapautuu viikoittain vain muutaman vuoden lusineena, eikä niistä olla ollenkaan huolissaan?!

Alkuperäiseen kysymykseen miksi elinkautinen ei ole elinkautinen Suomessa. On se, mutta presidetti tuppaa niitä armahtamaan.

Lukaisepas tuo hesarin juttu CE. Ilman ajokorttia pyöräteitä pitkin varastetulla autolla. Toinen varastettu paku lapinreissulle. Tosi reilu kaveri - haluaisit varmaan naapuriksesi.... Jätkähän on "julkkis" juuri kolmoismurhasta ja karkausyrityksistään.

kytoann
Seuraa 
Viestejä1930
Liittynyt16.3.2005
Kopro
Kumma että vain julkkis rosmon tuomiot kiinnostaa. Äijä pisti teininä hetken mielijohteesta perheen kylmäksi. Oisiko mennyt nykyisin tappona? Pahempia roistoja vapautuu viikoittain vain muutaman vuoden lusineena, eikä niistä olla ollenkaan huolissaan?!

Alkuperäiseen kysymykseen miksi elinkautinen ei ole elinkautinen Suomessa. On se, mutta presidetti tuppaa niitä armahtamaan.
Ei presidentti niitä kaikkia kerkiä armahtamaan.
Elinkautiseen vankeuteen tuomittu voidaan päästää ehdonalaiseen vapauteen, kun vankilassaoloaikaa on kertynyt 12 vuotta. Kahtakymmentäyhtä vuotta nuorempana tehdystä rikoksesta elinkautiseen vankeuteen tuomittu voidaan päästää ehdonalaiseen vapauteen, kun vankilassaoloaikaa on kertynyt 10 vuotta. Ehdonalaista vapauttamista koskeva asia käsitellään Helsingin hovioikeudessa.Presidentiltä voi anoa vapautusta aikaisemmin, tai jos hovioikeus ei vapautusta puolla. Halonen on armahtanut harvempia kuin useimmat edeltäjänsä.

Alkuosa viestistäsi on ihan totta, paitsi tuskin nyt viikottain sentään.

Tyhmyydelle minä olen vihainen kuin rakkikoira; mutta viisaus ei ole kaikille suotu.

Onneksi vielä jokainen saa tässä yhteiskunnassa toisen mahdollisuuden,jopa murhaajatkin.Valjakkalallle kuuluu myös toinen mahdollisuus,se miten hän sen käyttää onkin toinen asia.

Ja huomatkaa tuo fougan kasvoista paistava rehellisyys. Heti olisin lainannut autoani ja lahjoittanut käyttörahaa mukaan kun kerran lappiin hiihtelemään oli lähdössä. Vaimoani en olisi lainannut, mut onneks hurmurilla niitä riittää muutenkin. Laanilassa jäi kiinni, harmittavan lähellä saariselän latuja. Ja laanilan monotansseja.
No eiköhän vaho ja laki anna vielä tilaisuuksia.
Ei viedä kaveria piikille, hiihtäjille vois kyllä antaa jotain tehokkaampaa että pärjäis norjalaisille.
Joo en jaksanu välittää isoista kirjaimista.

Eikö elinkautisia tuomioita kärsivien vankilahoitoa voisi ulkoistaa, kuten muitakin aloja, vaikka Kiinaan tai Pohjois-Koreaan? Tulis halvemmaksi.

Tällaisessa sairaassa maassa missä ei ole edes oikeutta tappaa tai vammauttaa rikollista oman terveytensä ja omaisuutensa vuoksi on ihan oikein, että elinkautinen on 12v.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat