Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Ainakin sormenpäät on jatkuvasti hieman rasvaisia, sen huomaa kun koskettaa jotakin sileää puhdasta pintaa, vaikka ikkunaa. Tulee rasvainen tahra. Aina. Niissä on aina rasvaa. Mutta miksi? Onko sillä jokin funktio? Vai onko se vain muuten vaan..

Toinen kysymys, miksi akena esiintyy? Onko siitä jotain hyötyä ihmiselle? Onko eläimillä aknea? Miksi jossain vaiheessa täytyy sen ihon alkaa rasvoittua niin voimakkaasti, sehän on vitun ärsyttävää ja voi johtaa itsemurhiin tai epävarmuuteen ja tällä tavalla senhän pitäisi olla kovin huono ominaisuus. Miksi sellainen on kehittynyt evoluutiossa? Miksei se iho voisi pysyä samanlaisena kuin lapsena aina, tai muuttua vähitellen aikuisihoksi ilman tuota yhtäkkistä kamalaa murrosiän aknea. Olisiko se mahdotonta?

くそっ!

Kommentit (6)

Ronron
Ainakin sormenpäät on jatkuvasti hieman rasvaisia, sen huomaa kun koskettaa jotakin sileää puhdasta pintaa, vaikka ikkunaa. Tulee rasvainen tahra. Aina. Niissä on aina rasvaa. Mutta miksi? Onko sillä jokin funktio? Vai onko se vain muuten vaan..

Toinen kysymys, miksi akena esiintyy? Onko siitä jotain hyötyä ihmiselle? Onko eläimillä aknea? Miksi jossain vaiheessa täytyy sen ihon alkaa rasvoittua niin voimakkaasti, sehän on ***** ärsyttävää ja voi johtaa itsemurhiin tai epävarmuuteen ja tällä tavalla senhän pitäisi olla kovin huono ominaisuus. Miksi sellainen on kehittynyt evoluutiossa? Miksei se iho voisi pysyä samanlaisena kuin lapsena aina, tai muuttua vähitellen aikuisihoksi ilman tuota yhtäkkistä kamalaa murrosiän aknea. Olisiko se mahdotonta?
Iholla on mm. vettä, suoloja, aminohappoja, maitohappoa,
pyrrolidonikarboksyylihappoa, hiilihydraatteja, polypeptidejä, ureaa ja bakteereita.
Aineet auttavat ihoa pysymään kosteana ja toimivat ruokana mikrobeille.
Kalvo palautuu pesun jälkeen 4 tunnissa.
Täällä aknesta.
http://fi.wikipedia.org/wiki/akne

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Ronron

Toinen kysymys, miksi akena esiintyy? Onko siitä jotain hyötyä ihmiselle?Miksi nyt sairauksia esiintyy. Ja aniharvoin niistä on hyötyä ihmiselle. Sinällään mielenkiintoinen ajatus; mistä sairaudesta on selkeää hyötyä ihmiselle? Ehkä sellaisiakin on.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
Aweb
Ronron

Toinen kysymys, miksi akena esiintyy? Onko siitä jotain hyötyä ihmiselle?Miksi nyt sairauksia esiintyy. Ja aniharvoin niistä on hyötyä ihmiselle. Sinällään mielenkiintoinen ajatus; mistä sairaudesta on selkeää hyötyä ihmiselle? Ehkä sellaisiakin on.Sirppisoluanemia - Tautiin sairastunut kuolee 30-40 vuotiaana, mutta
sairaus suojaa merkittävästi malariaa vastaan.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Eikö lapsena sairastetut "rokot" ja esimerkiksi Sikotauti ehkäise myöhemmällä iällä eräitä sairauksia.
Mutuoletus.

markent
Eikö lapsena sairastetut "rokot" ja esimerkiksi Sikotauti ehkäise myöhemmällä iällä eräitä sairauksia.
Mutuoletus.

Eivät ne käsittääkseni suojaa muulta kuin sairastumasta samoihin tauteihin uudelleen. Ne toimivat siis kuten rokotteet.

Sormen päät ovat ihmisen erittäin tärkeät sensorit ja integraattorit , joilla swaa tietoa ympäristöstä ja joilal vastaaa ympäristön vasteisiin ja tulee vitaalisti toimeen palneetalla ja jopa planeetan ulkopuolella.
Tällaiset mitä herkimmät sensorit tarvitsevat kunnolliset suojarakenteet. Havainnon tarkentamiseksi hermot ovat divergoituneet viiteen eri suuntaan( sormiin ja kädet ovat peilikuvat , mikä edelleen tarkentaa orientaatiota. Siis järjestelmä on aivomme perifeerinen apu. Kaikki hermokudos aivoissa käyttää vahva kaapelimateriaalia joka on rasvaa. myeliniset hermoaksonit tulevat kämmenen ja sormein alueelle ja kun ne lähenevät reseptorialueita myeliinin pitää antaa peräksi että saadaan havaintoja affentteihin eli niihin säikeisiin jotka vievät takaisinaivoihin. Ainoastaan vahva iho, jännerakennelmat ja tiukat rasvatyynyrakennelmat auttavat suojaamaan tätä järjestelmää. Kädet ovat myös operaattori eikä vain reseptori Erittäin hyvä verenkierto sormenpäissä pitää lisäksi solujen uudistumisen mahdollisimman korkeana. Kun soluja uudistuu nopeasti, niitten membraanimateriaalia voi myös hilseillä pois ulospäin ja samalla se on immunologista puolustuskerrosta. iholla olevat eritteet ovat hieman antibakteriellejä luonteeltaan. liian tiheä ja liian paljon rasvoja poistava pesutapa voi alentaa ihon omaa antimikrobiellia suojaa. Kämmenrasva sinänsä suojaa myös tiukkaa jännetuppirakennelmaa vaurioilta. Jänne on hankala jos se tulehtuu tai vaurioituu.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat