Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kun ihmiset harjaavat hampaansa, reikiä ei tule eikä tule ikenien tuhoutumista. Tosin liian kovaa harjaavat vahingoittavat purukalustoaan.

Kun reiät paikataan, ihmiset alkavat lipsua harjauksesta, mutta silloin tuleekin hiljaa hiipien ikenien tuhoutuminen (parodontiitti), eikä sitä ole mahdollista parantaa. Kannattaa siis harjata hampaat säännöllisesti.

Mutta nyt hampaita uhkaa taas uusi ongelma. Nimittäin hampaiden eroosio. Kun ihmiset lipittävät happamia juomia, olkoonkin sitten sokeripitoisia tai ei, hampaan pinta alkaa liueta. Hammaslääkärit ovat huolissaan tilanteesta.
Uutinen

Sivut

Kommentit (16)

Liika harjaaminen kuluttaa kiillettä ja erodoi hammasta myös. Samaten hampaiden narskuttelu, mistä itse kärsin varsinkin stressin kasvaessa. Purukiskosta on ollut hyöty yöllisen narskuttelun vähenemiseen.

Jostakin kuulin, että sokerittomat mehut esim. funlight vai mikä se on, ovat vielä kovempia erodoimaan happamuutensa vuoksi kuin sokeroidut mehut esim. mehukuti.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Itse pesen nykyään kyllä 1 päivässä, mutta pesen 2-3 kertaa sen lisäksi suuvedellä suun puhtaaksi. Jos on jotain menoa jonnekkin niin sitten pesen sen toisenkin kerran. Juon nykyään lähinnä cola lightiä että olisi vähemmän sokeria, niin ei hampaat kulu niin paljoaa ja sitten myöskin juon pillillä, että saa juotua sitä etuhampaitten ohite.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008
liis@
Kyllä lightjuomilla kuluu hampaat myös. Sen aiheuttaa happamuus eikä sokeri.

Totta, mutta sen takia juonkin mehupillin kanssa, että hampaat kuluisisivat vähemmän kun voi juoda hampaiden ohite. Ja kun on vähemmän sokeria, niin ei hampaat sit kulu niin paljon kun ei saa bakteerit samalla kerralla ruokaannosta kun kiille hajoaa.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006

Voimaperäinen harjaaminen saattaa aiheuttaa myös ikenien vetäytymistä ja sitten sitä ollaan "pitkin hampain".

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Sillälailla. Suomalaisten hampaat ovat Euroopan heikoimpia. Napostellaan sipsejä ja karkkia pitkin iltaa ja huuhdellaan vähän väliä alas mehulla tai limsalla. Lisäksi vanhemmat eivät pidä tiukasti kiinni siitä, että hampaat harjataan aamuin illoin. Tuloksena huonot hampaat ja suusairauksia.
Uutinen

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005

Oli asia miten oli, lohdutuksena on hyvä muistaa, että ainakin kieliopillisesti lienee perusteltua todeta hampaiden kulumien olevan eroottisia.

Viimeks ku oli hammaslääkärissä hammaslääräri riehu että on kivaa nähä nii hyvässä kunnossa olevia hampaita. En oo pessy paljoo hampaita viimeks pesi 2 viikkoo sitte.

Sepä se. Hammaslääkärit kehuvat hampaita heti, jos hampaat ovat vähänkään paremmassa kunnossa. Sen sijaan pitäisi tähdentää tiukemmin miten hampaita tulee hoitaa. Muuten ihmiset laiskistuvat, kun ajattelevat, että vähämpikin hoito ilmeisesti on ihan ok.

Ihan, jos jotakuta kiinnostaa:

"Eroosiota eivät aiheuta hampaan omia rakennusaineita, kalsiumia ja
fosforia sisältävät happamat ruoka-aineet (esim. hapanmaitotuotteet).
Happamista juomista myöskään tee, kahvi ja olut eivät syövytä kiillettä,
sillä ne eivät sisällä kiilteen mineraaleja sitovia happoja"
Nova 5/2005

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat