Seuraa 
Viestejä45973

Vuonna x Iran jatkaa yhä sinnikkäästi uranin rikastamista, ja Yhdysvallat vastaa asiaan lopulta niinkuin USA aina vastaa;hyökkäämällä Iraniin! Samaan aikaan 10 Amerikkalaista kaupunkia tuhoutuu ydinräjähdyksessä, ja valtava määrä terroristeja ympäri koko Lähi-Itää ryntää taistelemaan Iranin puolesta(saaneet hieman teknista apua Moskovasta ja Pekingistä)

Helvetti pääsee valloilleen, ja öljyn hinta suorastaan RÄJÄHTÄÄ käsistä! Syntyy talouslama. Britannia, Ranska ja Saksa pääsevät nyt myös terroristien tappolistalle johtuen sinnikkäästä Yhdysvaltojen tukemisestaan. Terroriteot, talousma ja täysi anarkia saavat vallan, ja seuraavissa globaaleissa levottomuuksissa kuolee yli 100-miljoonaa ihmistä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (13)

On muuten mielenkiintoinen tuo vastakkainasettelu, ja sille on myös olemassa suoria poliittisia perusteluja! "Länsihän" kärsii taloudellisesti nimen omaan "kehitysmaiden" nykyisestä menestyksestä. Toisaalta taloudellisen vaurauden lisäksi nämä maat ovat saaneet käsiinsä runsaan määrän moderneja aseita, jotka(kiitos ihmisten "vapaan liikkuvuuden")voidaan suhteellisen onnistuneesti viedä kohteisiinsa. Yksi vaihtoehto tosin olisi, että "länsi" vihdoin viimein tajuaisi, että "siirtomaiden" voimistumista ei voi enää estää. Mielestäni tämä on todella ainoa tapa estää tuleva "neljäs maailmansota" Yhdysvallat ja EU lopettavat ylimielisen sanelupolitiikkansa mm Iranissa ja vapaassa kaupassa. Muuten vielä RYTISEE!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen katsellut liikaa Big Brotheria, kun se kolmas maailmansotakin pääsi jäämään uutispimentoon. Höh!

Jaha. No, keskustelin L:n kanssa juuri aiheesta "Iranin kriisi"-ketjussa. Olisit oikeastaan voinut kommentoida suoraan sinne.

Toinen tuleminen
Vuonna x Iran jatkaa yhä sinnikkäästi uranin rikastamista, ja Yhdysvallat vastaa asiaan lopulta niinkuin USA aina vastaa;hyökkäämällä Iraniin!

Mihin perustuu ajatuksesi siitä että USA hyökkää Iraniin? Onko jotain historiallisia, futurologisia tai sotilaallisopillisia perusteluita melko erikoiselle väitteellesi? Nähdäkseni väite on järjetön. USA ei ole koskaan hyökännyt sotilaallisesti vakavasti otettavaa vihollista kohtaan ilman vakavaa monenvälistä konfliktia, s.o. sotaa.

Toinen tuleminen
Samaan aikaan 10 Amerikkalaista kaupunkia tuhoutuu ydinräjähdyksessä, ja valtava määrä terroristeja ympäri koko Lähi-Itää ryntää taistelemaan Iranin puolesta(saaneet hieman teknista apua Moskovasta ja Pekingistä)Perusteluja sille miksi Moskova ja Peijing tukisivat islamistiterroristeja? Ja että islamistiterroristeilla ja Iranilla olisi jostakin syystä jotain tekemistä keskenään? Ydinräjäytyksiä USA:ssa. Onko sinulla mitää käsitystä minkä kokoisia vehkeitä ydinaseet ovat ja kuinka vaikea niitä on edes pitää käyttökuntoisina? Juttusi ovat aika huonoa scifiä.

Toinen tuleminen
Helvetti pääsee valloilleen, ja öljyn hinta suorastaan RÄJÄHTÄÄ käsistä! Syntyy talouslama. Britannia, Ranska ja Saksa pääsevät nyt myös terroristien tappolistalle johtuen sinnikkäästä Yhdysvaltojen tukemisestaan.Siis Ranska ja Saksa tukevat USA:ta? No voi hellanduudelis. Mihinkähän tämäkin perustuu?

Toinen tuleminen
Terroriteot, talousma ja täysi anarkia saavat vallan, ja seuraavissa globaaleissa levottomuuksissa kuolee yli 100-miljoonaa ihmistä.

No, jos tulee todella vakava kriisi, niin sata miljoonaa ei riitä. Saman verran kuolee pelkästään nälkään Kiinassa vuodessa, jos maan keskushallinto romahtaa.

No vakavissaan. Viestisi oli objektiivisesti arvioituna täysin pimeä. Suurinpiirtein jokainen lauseesi sisälsi täysin epäselviä ennakko-oletuksia, joiden suhdetta vallitsevaan poliittiseen todellisuuteen saattoi vain arvailla.

Bomt Kneder
Onko sinulla mitää käsitystä minkä kokoisia vehkeitä ydinaseet ovat ja kuinka vaikea niitä on edes pitää käyttökuntoisina?

Viitsimättä toistaiseksi ottaa kantaa muuhun, Hiroshiman paukkua vastaava pommi mahtuu suunnilleen jalkapallon kokoiseen tilaan. On myös olemassa ydinkranaatteja tykistölle, joskin aika järeän tykin taitavat vaatia (203+mm). Parempi että putki on ammuttaessa puhdas...

Loptio
Seuraa 
Viestejä1187

USA on käsittääkseni tehnyt jo Iranin maaperällä (tai ilmatilassa) merkittävää sotilaallista tiedustelua, mihin se sitten tähtääkin. Ilmeisesti tiedustelutietojen oikeellisuuden merkitykseen on havahduttu Irakin olemattomien massatuhoaseiden jälkeen. En osaa sanoa, oliko Irakin massatuhoaseiden olemassaolo tai -olemattomuus sotilastiedustelun kannalta olennainen virhe vai käytettinkö sitä pelkästään hyökkäyksen oikeutukseen, mutta kansainvälistä yhteisöä kiinnostaa varmasti tulevaisuudessa todellisemmat perusteet päätöslauselmiensa tueksi. Muutoin en jaa aloittajan kauhuskenaarionäkemystä.

[offtopic]

Bomt Kneder
...sille miksi Moskova ja Peijing tukisivat...
Kielitoimisto: Peking tai Beijing, joista ensimmäinen on Suomessa vakiintunut käyttönimi ja jälkimmäinen kansainvälinen nimi pinyin-transkription mukaan. Muistaakseni olit kiinnostunut kieliasioista...
[/offtopic]

L
Seuraa 
Viestejä7979

Anduril

Kirjoitit:

On myös olemassa ydinkranaatteja tykistölle, joskin aika järeän tykin taitavat vaatia (203+mm). Parempi että putki on ammuttaessa puhdas...

Eipä taida moisia olla enää käytössä ainakaan USA:ssa, ja tuskinpa Venäjälläkään. Ydinaseiden määrä kun on pienentynyt valtavasti sitten Kylmän Sodan, ja etenkin tuollaiset idioottimaiset taktiset lyhyen kantaman värkit poistuneet kokonaan.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Loptio

Kirjoitit:

USA on käsittääkseni tehnyt jo Iranin maaperällä (tai ilmatilassa) merkittävää sotilaallista tiedustelua, mihin se sitten tähtääkin.

Jos yrität vihjailla siihen suuntaan, että olisi USA suunittelemassa Iranin invaasiota, malttanet vilkaista allaolevan keskustelun ensin.

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... c&start=15

Ja mitä oikein tarkoitat "merkittävällä sotilaallisella tiedustelulla"? Ja miten niin Iranin maaperällä? Voi siellä kai joku CIA:n hemmo (tai palkkaama paikallinen hemmo) jotain tietoa välittää, mutta en itse puhuisi mistään sotilaallisesta tiedustelusta.

Loptio
Seuraa 
Viestejä1187
L
LoptioJos yrität vihjailla siihen suuntaan, että olisi USA suunittelemassa Iranin invaasiota, malttanet vilkaista allaolevan keskustelun ensin.

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... c&start=15
Ei ollut tarkoitukseni vihjailla mitään. Totesin vain muutaman aihieeseen liittyvän seikan..

L
Ja mitä oikein tarkoitat "merkittävällä sotilaallisella tiedustelulla"? Ja miten niin Iranin maaperällä? Voi siellä kai joku CIA:n hemmo (tai palkkaama paikallinen hemmo) jotain tietoa välittää, mutta en itse puhuisi mistään sotilaallisesta tiedustelusta.

Tarkoitan yllämainitulla lähinnä USA:n asevoimien tekemää tiedustelua Iranin ilmatilassa, jonka kuvittelin olevan yleisessä tiedossa koska tätä Iranin suvereniteetin loukkaustahan on jatkunut jo pitkään. Washington Post

L
Seuraa 
Viestejä7979

Loptio

Kirjoitit:

Tarkoitan yllämainitulla lähinnä USA:n asevoimien tekemää tiedustelua Iranin ilmatilassa, jonka kuvittelin olevan yleisessä tiedossa koska tätä Iranin suvereniteetin loukkaustahan on jatkunut jo pitkään.

Lennokkeja lennättävät.

Ihmettelin alunperin sitä, kun puhuit "merkittävästä sotilaallisesta tiedustelusta Iranin maaperällä". Ymmärsin sen tai -sanan ilmeisesti väärin?

Loptio
Seuraa 
Viestejä1187
L
Lennokkeja lennättävät.

Ihmettelin alunperin sitä, kun puhuit "merkittävästä sotilaallisesta tiedustelusta Iranin maaperällä". Ymmärsin sen tai -sanan ilmeisesti väärin?

Totta. Maaperä -sanan tarkoitus oli korostaa sitä tosiseikkaa, että kyse on Iranin valtion itsemääräämisalueesta ja ilmatila -sana oli täsmennys toimintatapaan. Mutta että "lennokkeja lennättävät"? Etkö pitäisi vastaavaa toimintaa vaikkapa Venäjän harjoittamana Helsingissä jonkinlaisena itsemääräämisoikeuden loukkauksena, vai eikö armeijan miehittämättömien vakoilulaitteden käyttöä toisen valtion alueella voida mielestäsi pitää tiedusteluna?

L
Seuraa 
Viestejä7979

Loptio

Vertailet.

Mutta että "lennokkeja lennättävät"? Etkö pitäisi vastaavaa toimintaa vaikkapa Venäjän harjoittamana Helsingissä jonkinlaisena itsemääräämisoikeuden loukkauksena, vai eikö armeijan miehittämättömien vakoilulaitteden käyttöä toisen valtion alueella voida mielestäsi pitää tiedusteluna?

Vähän ontuu ronsu, eli vertaus. Jos Suomella olisi ydinaseohjelma, taapertaisi paremmin.

Toinen tuleminen
kehitysmaat vastaan "länsi"Ei kannate yleistää. Afrikka rupea tappelemaan Eurooppaa vastaan. Siinähän presidentti saisikaan enää ajaa mustilla mersuilla kun kehitysaprahat loppuisivat. Höh.

Toinen tuleminen
Samaan aikaan 10 Amerikkalaista kaupunkia tuhoutuu ydinräjähdyksessäNi miten nämä ydinpommit päätyisivät Iranista sinne? Käsittääkseni toimivia ICBM:iä ei rakenneta aivan autotallin työkaluilla. Ja niidenhän pitää olla semmoisia että niitä ei saa ammuttua alas.

Toinen tuleminen
USA aina vastaa;hyökkäämällä IraniinUSA on hävinnyt jokaisen "oman" sotansa sitten toisen maailmansodan. Irakinkin sodan hävisi siinä mielessä, että ei ole vieläkään saanut sotaa loppumaan maassa. Ei aivan heti onnistuisi uusi samanlainen. Korean sota oli muuten viimeisin sota missä USA oli varsinaista kunnolla organisoitua (enemmän tai vähemmän) ja lähes omansa veroista armeijaa vastaan.

Loptio
USA on käsittääkseni tehnyt jo Iranin maaperällä (tai ilmatilassa) merkittävää sotilaallista tiedusteluaMiksi luokata toisen ilmatilaa tiedusteluihin kun sateliititkin on keksitty. Katsoppa esimerkiksi Helsingin rautatieasemaa Google Earthilla. Erottaa autojen värit, yms parkkipaikalta. Ja samaisella laitteella saisi paljon tarkempiakin kuvia, mutta ei vain ole aikaa ottaa semmoisia. Niistä kuvista erottaisi jo onko parkkipaikan autojen ikkunoissa linnunpaskoja. Taitaa se lennokkien lennättely olla enemmän maiden tutkien testailua sun muuta. Ei se Venäjäkään Suomessa mitään kuvaillut. Testasi vain reaktiota.

Kun tutkit Google Earthia niin vilkaise samalla Pietarin satamaan. Meinaan aika tarkkaan näkee Venäläisten laivastotukikohdankin siinä...

quote="Andúril"]Viitsimättä toistaiseksi ottaa kantaa muuhun, Hiroshiman paukkua vastaava pommi mahtuu suunnilleen jalkapallon kokoiseen tilaan. On myös olemassa ydinkranaatteja tykistölle, joskin aika järeän tykin taitavat vaatia (203+mm).[/quote]

Onpa pitkäkantoisia tykkejä kun Washingtoniin asti kantavat Tehranista. Miksei Suomikin hanki tuommosia? Miksi muuten saastuttaa ydinsäteilyllä alue jonka aikoo vallata? Äly hoi älä jätä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat