Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kuinka pitkälle onnistuu tänä päivänä henkilötietojen salaaminen virallisesti ja käytännössä? Virallisesti tarkoitan numeron salausta, henkilörekisterin(salausta?) ja vastaavaa julkaisun kieltämistä ja käytännössä sitä, että maksaa aina käteisellä, käyttää prepaideja ja vaihtaa ulkonäköä yms.

Just nyt kiinnostaa se, voiko henkilötietoja salata sen enempää kuin salaisella numerolla?

Kommentit (4)

Voi periaatteessa, mutta se vaatii taitoja ja kekseliäisyyttä. Aloittaa voi hakkeroimalla väestörekisterin tietoja. Sitten voi käydä erilaisissa virastoissa tekemässä tuhotöitä eli polttelemassa arkistoituja henkilötietoja. Tämä kanssa vaatii jo terävää päätä ja kekseliäisyyttä. Tai sitten voi mennä kasvoleikkaukseen ja ostaa uusi passi +identiteetti.

Elellä voi tietenkin metsässä metsästäen ja kalastaen. Tosin niin pienessä maassa kuin Suomessa voi jäädä helposti kiinni vaikka menisi kuinka metsän perukoille kauas sivistyksestä.

Väestörekisteriin henkilötietojen luovutuskielto. Sama osoitetietopalveluun. Postiin poste restante jonka kautta kulkee posti. Mainitsemasi prepaid käyttöön.

Muistathan, että valvonnanalaisen on toimitettava esikuntaan tieto asuinpaikastaan 3 päivän kuluessa muutosta. Noin lukee väestötietoasetuksen 6 §:ssä.

Tänäpäivänä yksityisyys vielä kohtuullisesti varmistettu. Ollaan kyllä pikkuhiljaa menossa siihen suuntaan, että yhteiskunnan (viranomaisten) tulee saada tarkkaa paikkatietoa siitä missä kukin henkilö on ollut ja milloinkin. Tämä tuo näppärän ominaisuuden myös mustasukkaiselle puolisolle. Tälläinen tuo mukanaan paljon hyvääkin (jolla paikkatiedon tarvetta tullaan perustelemaan), mutta valitettavasti myös suuria riskejä ja elektronisen kahleen.

Toivotaan nyt kuitenkin, että tälläiseen valvontaan ei tarvitse mennä milloinkaan.

Niin kauan kun käteistä on olemassa, tavaraa saa anonyymisti.
Prepaid-liittymillä saa kommunikoinninkin hoidettua matkojen päästä.
Seurantajärjestelmiä saa pissitettyä kun pitää "pimeänä" liikkuessaan kännyt ja muut laitteet kiinni ja opettelee vaatteiden ja muiden hommien vaihdon lennossa. Hommaa laukun, joka on käännettävissä ympäri ja erilainen toiselta puolelta. Mahan kohdalle voi myös tehdä jonkinlaisen vaatetaskun, jos haluaa harhauttaa mahansa koolla jotakuta.

Kasvattaa vaikka viikset jotka vetäisee nopeasti veks jossakin nurkassa. Värilliset(tarvittaessa vahvuuksettomat) piilarit ja aurinkolasitkin ja muu meikki/rekvisiitta antaa väärän kuvan. Tyyleihin ja tapoihin kannattaa kiinnittää huomiota; puhetapa, kätisyys, käsiala, erilaiset muut tavat kuten tupakointi, joku tietty tapaliike, jopa kieli jolla puhuu. Passeja nyt varmaan sais tehtyä kuka vaan puuvillapaperia, tulostimen, paintshopin ja laminointikoneen omistava.

Yhteiskunnasta ei voi kadota tai eristäytyä. Siihen on sulauduttava, ja tämä on ainoa keino kadota sinne sekä valvontakoneiston ulottumattomiin.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat