Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Herppi-ihmiset eli matelija- ja sammakkoeläinharrastajat ovat sammakoiden pelastus muuttuvassa maailmassa. Ks seuraavat linkit!

http://www.herppi.net/gallery/thumbnails.php?album=15
http://www.herppi.net/html/index.php?na ... 88dda7c013

Ulkomaisilta saiteilta olen lukenut että myös suomalainen Rana temporaria eli tavallinen sammakko ja Bufo bufo on mm. jenkkilässä suosittua terraariokamaa, koska siellä ne eivät ole rauhoitettuja. ja tavallinen sammakko, sekä toinen kotimainen lajimme viitasammakkohan kattaa koko Euroopan, ei pelkästään tätä pohjolaa, samoin kuin sympaattinen, jo kokonaan eri sukuun kuuluva Bufo eli konna, vanhakantaisesti rupikonna.

Yhä uusia lajeja sammakoita hyväksytään terraarioeläimiksi, ja lisäännytetään terraarioissa. Luojan kiitos, miten kukin luojan käsittänee.
Joko maapallona, universumaina tai jonain astraalimpana. On oikein, että jos laji -tahi kokonainen evoluution haara luonnosta häviää ihmisen toimesta, ihminen elättelee niitä niin kauan kun ihminen itse on vallassa. Kukaan ei voi sanoa, etteikö jokunen sammakkoeläin selviäisi takaisin luontoon päästettynä silloin, kun ihmisten on määrä väistyä ja luonto palaa takaisin primitiivitasolle.

Itsellänikin löytyy jo nyt 5 lajia elättejä: Bufo bufo spinosus (2 paria), jonka ameriikan serkku toi elätiksi, Bufo marinus 5kpl, 2 paria ja 1 uros (eläinkaupasta), kaloula pulchra (microhylidae, ahdassuukonnat) 2 paria
tilattu ulkomailta, Ja rana dalmatina, jota ameriikanserkku toi myöskin, vankeudessa jo kertaalleen lisääntyneiden yksilöiden jälkeläisiä.

Piti lisätä vielä se viimeinen, ja kaikkein yleisin konnalaji, eli Pantterikonna, Bufo regularis. Noita nyt oin ihan muodon vuoksi ja jo kutuäänenkin takia,
nuo ovat miltei ylisuosittuja.

Kyä tää terraarioharrastus sammakkopuolella luonnonsuojelulta maistuu...silti.

Kommentit (5)

Täytyy kuitenkin muistaa että luonnonvaraiset eläimet kuuluvat luontoon, eivätkä ihmisten viihdykkeiksi. Toki näiden kasvatus suojelumielessä on hyvä asia, jos niiden olemassa olo on uhattuna muutoin. Kuitenkin kaikilla virallisilla oikeilla suojeluyhdistyksillä on yhteinen päämäärä. Palauttaa eläimet turvallisesti luontoon.

Tieteen Kuvalehden artikkelin luin ja erittäin harmillista, että sammakoille näyttää väistämättä olevan edessä sukupuutto

Sammakko allekirjoittaneella hankinnan alla, bufo alvarius. Ehkä häiriintyneimmän näköinen konnista ja muutenkin erittäin mielenkiintoinen olento. Tosin alvariuksen vaatima 15% ilmankosteus vaatinee erittäin toimivaa tuuletusta ja muitakin kommervenkkejä, mutta onhan sellainen kaiken eteensä tulevan syövä aavikkosammakko vähintäänkin moisen vaivan arvoinen.
Jos puolustusmekanismi perustuu siihen, että erittää niin vahvaa psykoaktiivista ainetta, että saalistaja menee niin terassille että leuat loksahtaa auki ja sammakko pääsee pakoon, ei tuota voi kutsua muuksi kuin neroudeksi

Lehtisammakot ovat myös sellaisia, joita olisi tarkoitus hankkia jossain vaiheessa.

...Ja ennenkuin forumin typerykset alkavat vetää taas jotain omia johtopäätöksiään, sanottakoon, että en ole hankkimassa sitä nuolemistarkoitukseen

Mustikkametsässä viimekesänä rupikonnia riitti. Metsäautotie oli täynnä pieniä poikasia pomppimassa. Metsässä sitten näin aikuisen, pituus n.10cm ikinä ole nähnyt niin isoa konnaa. Suolta niitä löytää. Ennen niitä oli lähiojissakin, mutta viemäröinnistä johtuen ovat muuttaneet muualle. Luontoillassa oli, että kyllä niitä riittää ja kurjet ovat varmaan samaa mieltä.

Poison dart frog
Täytyy kuitenkin muistaa että luonnonvaraiset eläimet kuuluvat luontoon, eivätkä ihmisten viihdykkeiksi. Toki näiden kasvatus suojelumielessä on hyvä asia, jos niiden olemassa olo on uhattuna muutoin. Kuitenkin kaikilla virallisilla oikeilla suojeluyhdistyksillä on yhteinen päämäärä. Palauttaa eläimet turvallisesti luontoon.

Asia ei ihan noin yksioikoinen kuitenkaan ole. Itse hämähäkkiharrastelijana tiedän, että esim. lintuhämähäkkien elintavoista yms. saadaan valtavasti tietoa nimenomaan aktiivisen herppiporukan avulla. Useat terraarioeläimet toimivat vangittunakin kohtuullisen 'luonnonmukaisesti'.

Lisäksi herppi-ihmiset yleensä ovat tiedostavia siinä suhteessa, että varsinkin harvinaisten lajien kohdalla WC-kamaa hyljeksitään. Useimmat tarantulalajit on saatu lisääntymään terraario-olosuhteissa ja lemmikkikannat ovatkin tätä perua. Toisaalta kantojen elvyttäminen keinotekoisen lisäännyttämisen avulla on mahdollista.

Siinä vaiheessa mennään vikateillä, jos lemmikkiharrastus uhkaa luonnonkantoja.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat