Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Sarjassamme luontaismömmövillitykset esitellään nyt tummien viinirypäleiden kuoresta saatava resveratroli, joka on paitsi tehokas antioksidantti ja parantaa urheilusuorituksia, myös tuo terveyttä ja pitkää ikää kuin jugurtti konsanaan. Resveratroli ei kuitenkaan selitä Ranskalaista Paradoksia.

Kellään kokemuksia tästä aineesta?

Sivut

Kommentit (43)

Sinänsä mielenkiintoinen aiheen avaus.

Perehdyin vähän aiheeseen linkistä:
http://en.wikipedia.org/wiki/Resveratrol

Siellä kerrottiin, että ei ole juurikaan tehty tutkimuksia ihmisillä. Tämä on varmaan syynä, miksi resveratrol ei ole markkinoitavissa Suomessa. Kahdestakin seikasta: mahdollisia haittavaikutuksia ei ole testattu ihmisillä eikä hyötyvaikutuksista ihmisillä. Tosin kokeet hiirillä antavat lupaavia oletuksia.

Kuitenkin eläimillä saadut tutkimukset osoittavat (linkin mukaan) resveratrolin lisäävän elinikää kaloilla.

Samassa tutkimuksessa kaloilla aine lisäsi uimisaktiivisuutta ja oppimiskykyä! Tämä tietenkin voi olla osasyynä pidempään elinikään.

Hiirillä havaittiin rasvanpolton lisääntyneen (ymmärsin tämän liittyvän aineenvaihdunnan kiihtymiseen).

Hiirillä tutkimuksen mukaan resveratroli ehkäisi kasvainten syntyä. Kuitenkin ristiriitaisesti esi-puberteetti-ikäisillä hiirillä havaittiin kasvainten lisääntymistä! (nämä ovat luettavissa linkistä)

Minä en ainakaan heti mene hankkimaan resveratrolia, koska haluan tietää, mitä laitan suuhuni. Resveratrolia ole tutkittu tarpeeksi (lue: ei juuri yhtään) ihmisillä. Linkin perusteella tutkimukset eläimillä eivät vaikuttaneet minusta tyhjentäviltä vaan ennemminkin suuntaa antavilta.

totinen
Seuraa 
Viestejä4880
Liittynyt16.3.2005

Arvellaan, että punaviinin elämää pidentävä molekyyli olisikin proanthocyanidi eikä resveratroli

Proanthocyanidins are present at higher concentrations in wines from areas of southwestern France and Sardinia which are associated with increased longevity in the population. Earlier studies that attributed this health benefit to resveratrol were premature because of the negligible amount of resveratrol in red wine.

http://en.wikipedia.org/wiki/Proanthocyanidin

PeterH
Sarjassamme luontaismömmövillitykset esitellään nyt tummien viinirypäleiden kuoresta saatava resveratroli, joka on paitsi tehokas antioksidantti ja parantaa urheilusuorituksia, myös tuo terveyttä ja pitkää ikää kuin jugurtti konsanaan. Resveratroli ei kuitenkaan selitä Ranskalaista Paradoksia.

Kellään kokemuksia tästä aineesta?


Sekö sen nimi olikin? Onpa kaunis nimi; pitää varmaan tehdä nikki sillä nimellä... Resveratrolli, reservitrolli...

TV:stä tuli juuri ohjelma, jossa aineen sanottiin pidentäneen rottien elämää jopa kolminkertaiseksi. Kyseistä ainetta on kaikissa purppurapintaisissa hedelmissä, erityisesti mainittiin purppuratomaatti. En kuitenkaan löytänyt mitään sellaista S-marketin hedelmätiskiltä

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Mikäs tuossa ranskalaisessa paradoksissa on paradoksaalista? Eihän kolesteroli liity mitenkään sepelvaltimotautikuolemiseen. Miksi ranskalaisten pitäisi kuolla sepelvaltimotauteihin vain sen takia että syövät paljon "pahoja" rasvoja ja heillä on korkea kolesteroli? Tämä on juuri sitä kun on otettu joku uskomus ja siitä pidetään kiinni vaikka havainnot osoittaisivatkin jotain muuta.. näistä havainnoista sitten tehdään vain jotain paradokseja joita ei osata selittää.. tieteellistä..

くそっ!

totinen
Arvellaan, että punaviinin elämää pidentävä molekyyli olisikin proanthocyanidi eikä resveratroli
Proanthocyanidins are present at higher concentrations in wines from areas of southwestern France and Sardinia which are associated with increased longevity in the population. Earlier studies that attributed this health benefit to resveratrol were premature because of the negligible amount of resveratrol in red wine.

http://en.wikipedia.org/wiki/ProanthocyanidinOli arvokas aines sitten tämä tuo tai se, niin toivottavasti sitä saa suoraan viinirypäleistä tai vaikka rusinoistakin, sillä itse en juurikaan viiniä diggaile enkä siis viitsisi rypäleitäni nauttia viiniksi kierrätettynä. Tai ainakaan happovaivainen vatsani ei pidä alkoholista tippaakaan. (Eikä suu juuri muista viineistä kuin portviinistä, vähäisten tutkimusteni perusteella.)

Rypäleitä ja rusinoita tulee kyllä nautittua melkein päivittäin. Mutta sikäli kuin rusinoissa on jotain säilöntäaineita (onko?) niin kumoavatkohan niiden myrkkyjen vaikutukset mahdolliset hyvät vaikutukset?

Tuossa punaviinissä on noita aineita niin vähän,ettei ole merkitystä.Nythän on todettu.että alkoholi se on suojaava tekijä eikä mikään muu noissa viineissä,sama vaikka juo kaljaa tai koskenkorvaa.

Ueberweg
Seuraa 
Viestejä1218
Liittynyt12.9.2008
Ronron
Mikäs tuossa ranskalaisessa paradoksissa on paradoksaalista? Eihän kolesteroli liity mitenkään sepelvaltimotautikuolemiseen. Miksi ranskalaisten pitäisi kuolla sepelvaltimotauteihin vain sen takia että syövät paljon "pahoja" rasvoja ja heillä on korkea kolesteroli? Tämä on juuri sitä kun on otettu joku uskomus ja siitä pidetään kiinni vaikka havainnot osoittaisivatkin jotain muuta.. näistä havainnoista sitten tehdään vain jotain paradokseja joita ei osata selittää.. tieteellistä..Suosittelen sinulle lämpimästi lääketieteen tutkijan uraa. Sitten nähdään, miten sinä toimit, kun sinulla on "joku uskomus ja siitä pidetään kiinni vaikka havainnot osoittaisivatkin jotain muuta."

Ueberweg
Ronron
Mikäs tuossa ranskalaisessa paradoksissa on paradoksaalista? Eihän kolesteroli liity mitenkään sepelvaltimotautikuolemiseen. Miksi ranskalaisten pitäisi kuolla sepelvaltimotauteihin vain sen takia että syövät paljon "pahoja" rasvoja ja heillä on korkea kolesteroli? Tämä on juuri sitä kun on otettu joku uskomus ja siitä pidetään kiinni vaikka havainnot osoittaisivatkin jotain muuta.. näistä havainnoista sitten tehdään vain jotain paradokseja joita ei osata selittää.. tieteellistä..Suosittelen sinulle lämpimästi lääketieteen tutkijan uraa. Sitten nähdään, miten sinä toimit, kun sinulla on "joku uskomus ja siitä pidetään kiinni vaikka havainnot osoittaisivatkin jotain muuta."Kunnon tiedemiehenä tietenkin hän vaihtaa mielipidettään kun todistusaineiston huomiotta jättäminen käy mahdottomaksi tai sitten hän vie järkkymättömän mielipiteensä hautaan asti. Näin siis Kuhnin mukaan tieteellinen vallankumous muistaakseni meni.

Mutta itse asiaan. Paradoksihan tuo tosiaan on nykyisen paradigman mukaan. Selitys asialle on adhoc tyylinen eli pakkohan niitä fransmanneja on joku suojata kun noin paljon rasvaa syövät. Selitysmalli muistuttaa fysiikan episyklihässäkkää.
Samanlainen paradoksi muuten on Sveitsin kohdalla ja taisi olla muillakin välimerenmailla sekä masailla afrikassa. Päinvastainen paradoksi taas on itäblokin mailla eli rasvan kulutus on siellä paljon pienempi mutta sv-taudit korkealla kuten myös aborginaaleilla. Yhtä isoa paradoksia koko rasva-kolesterolihypoteesi.
Mutta kun kerran ovat tuota laulua laulaneet sitten 70-luvun niin pakkohan sitä on edelleen laulaa. Kelaa sitä oikeushaasteiden määrää minkä pekkaspuskat saisivat jos nyt myöntäisivät, että ei tyydyttynyt rasva aiheuta sv-tauteja vaan esmes. sokeri/jalostetut hiilihydraatit. Kyllä statiinifirmat voitelevat rattaita viimeiseen saakka, että nykyinen paradigma pysyy yllä. Kyse on kuitenkin miljardibisneksestä.

Kraak, kraak!
Aika hiljanen ketju.. just ajattelin kans alkaa vetää - itseasiassa tilannu jo - tota resee ku taitaa olla just geriatriakamaa.

Jakakoon tietoa hän kell tietoa on!
Shakespeare

totinen
Seuraa 
Viestejä4880
Liittynyt16.3.2005

Resveratrolin säätelemä SIRT1 geeni huuhtoo kehosta pahaa kolesterolia hyvän kolesterolin avulla.

The study focused on a gene called SIRT1, which the researchers found prevents cholesterol buildup by activating a cellular pathway that expels cholesterol from the body via HDL (high density lipoprotein or “good cholesterol”).
http://www.physorg.com/news111331848.html

Ei ole varmaa, että SIRT1 pidentää elinikää, mutta ainakin se parantaa metaboliaa, pienentää veren glukoosi- ja insuliinipitoisuutta sekä estää neurodegeneroivia sairauksia kuten Alzheimer ja ALS. Lisäksi se näyttäisi vähentävän joitakin syöpiä, mutta auttavan toisia.

Tutkittaessa syöpiä, joihin vaikuttaa c-Myc transkriptio faktori, havaittiin että SIRT-geenin aktivoiminen tukahdutti syöpäsolujen kasvun.

Whether SIRT1 slows aging in mammals isn't certain, but it's beneficial in other ways. The protein tunes up metabolism, reducing blood levels of glucose and insulin, and might forestall neurodegenerative illnesses such as Alzheimer's disease and ALS. Given its pro-life credentials, you might expect SIRT1 to inhibit cancer. And several studies suggest that it does. But other work indicates that the protein aids tumors. For example, SIRT1 chops off acetyl groups, which can inactivate the tumor suppressor p53.

Yuan et al. determined SIRT1's effect on the transcription factor c-Myc, whose expression surges in many breast, colon, and liver cancers... Boosting production of SIRT1 blocked tumor formation.

http://www.physorg.com/news158835232.html

SirT1:n yliaktiivisuus voi aiheuttaa hapetusvaurioita aivosoluille.

Life-extending protein can also have damaging effects on brain cells

They also found lower oxidative stress levels in the brains of mice without SirT1. However, those SirT1 knockout mice didn't live as long as normal mice do on either a normal or a calorie-restricted diet.

http://www.physorg.com/news134135331.html
Sirt1:n blokkaaminen aivoissa näyttäisi saavan ihmisen laihtumaan. Näyttääkin siltä että Sirt1 geenillä on aivoissa erilainen tehtävä kuin muualla kehossa.
But researchers from Brown University, Rhode Island Hospital and the University of Texas Southwestern Medical Center have discovered that Sirt1 in the brain has its own potential health benefit: It may keep people thinner. They determined that inhibiting the activity of Sirt1 in the brain's hypothalamic region appears to help control food intake — a finding that potentially lays the groundwork for new treatments for obesity. Details will be published online Dec. 15, 2009, at PLoS ONE.

The discovery is the culmination of the first in-depth study of the metabolic role of Sirt1 in the brain. It suggests that Sirt1 behaves differently in the brain than in organs such as the liver and pancreas, where the enzyme has been more commonly studied.

http://www.physorg.com/news180087465.html

Sirt1 vaikuttaa kaloreja rajoittavalla ruokavaliolla aivojen kasvuhormonia sääteleviin viesteihin hilliten kasvuhormonin eritystä.

In his latest work, published Dec. 15 in the journal Genes and Development, Guarente adds to his case by reporting that sirtuins bring about the effects of calorie restriction on a brain system, known as the somatotropic signaling axis, that controls growth and influences lifespan length.

The researchers genetically engineered mice whose ability to produce the major mammalian sirtuin SIRT1 in the brain was greatly reduced. Those mice and normal mice were placed on a calorie-restricted diet. The normal mice showed much lower levels of circulating growth hormones, demonstrating that their somatotropic signaling system was impaired, but calorie restriction had no effect on hormone levels of mice that could not produce SIRT1.

http://www.physorg.com/news180036887.html

totinen

Ei ole varmaa, että SIRT1 pidentää elinikää,
]
Toi on vähän ylimainostettu juttu, eliniän pidentäminen, saappaat jalassa ku kai useimmat haluu lähtee. Laatuhan kai määrää. Ja sitä laatua nyt meikäläinen parantaa ku ihan jänniä tuotteita löytyy siihenkin, niinku Dee.
Ollu aika kännissä eilen enkä muista minne kirjotellu, mutta toi resveratroli istuu just sen Edgar Caseyn oppeihin - googlatkaa jos ette tiiä kuka on. Vuosia sitten tuttavataholta tyrkytettiin sen kirjoja lukemaan ja rypäleitä meni aikas paljon ennenku kyllästy. Mut taitaa olla geriatriakamaa ja ihmettelen miks Neo panee D:tkin siks aikaa hyllylle.

Pitäskö hankkii elämä ku ravitsemus alkaa liikaa kiinnostaa?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat