Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen lukiossa, ja aion lääkäriksi (siihen on tosin pitkä aika).

Jos jätämme erikoitumisen pois, voisiko joku kertoa, mitä lääketieteellisessä oikein pitää suorittaa?

Kommentit (3)

Oletko tosiaan ollut niin terve ettet ole nähnyt lääkäria tai katsonut lääkissarjoja?
Jos se homma kiinnostaa niin silmät tapillaan seuraamaan kaikkea ja lääkiskirjoja lukemaan. Hop, hop.

Jos joku ihannekuva nuorista ja terveistä ja kauniista väikkyy mielessä, niin todellisuus on se että kiemurtelet usein kun et voi kertoa raihnaiselle vanhukselle että hänen päivänsä ovat luetut.

Kaikkein tärkeintä on tuntea itsensä, sen sijaan että joku opettaa miltä muut näyttävät tai mahdollisesti ovat.

Lähdes liikkeelle vaikka näistä:
http://www.med.helsinki.fi/
Hki- lääkiksen sivut

Tutkinnon laajuus on vähintään 360 opintopistettä / 250 opintoviikkoa ja sen suorittamiseen kuluu noin 6 vuotta. Lääketieteen opinnot jakautuvat kolmeen vaiheeseen:

* Prekliininen vaihe : (L1 - L2) ihmisen normaali rakenne, toiminta ja käyttäytyminen
* Kliinisteoreettinen vaihe : (L3s) häiriintynyt rakenne, toiminta ja käyttäytyminen
* Kliininen vaihe : (L3k - L6) kliininen lääketiede

Erittäin tärkeä asia lääkäriksi valmistumisessa ja ammatissa pärjäämisessä on, että osaa hakea tietoa. Siksi saatkin ensimmäisen luetun ymmärtämisen tehtävän, selvitä lääkiksen sivuilta vastaus kysymykseesi. Tämä ei ole kettuilua, vaan netti on todella pullollaan tietoa tästä "ah niin ihannoidusta" ammatista, joka todellisuudessa on hyvin kaukana siitä, mitä televisiosarjoissa näkee.

Lääkärillä (perus kliininen potilastyö) tulee olla teräksiset hermot, kyky monitahoiseen yhteistyöhön sekä loppumaton kyky oppia ja omaksua uutta.
Lääkärin ammatti on usein sitä itseään, monessa eri muodossa. Esim. terveyskeskussairaalan osastolla (jossa erikoistumisia sekä kandivaihetta tehdään) työ on 30% potilastyötä 70% paperinpyörittelyä. Päivystyksessä istut kandina tauotta viikonloppuisin ja öisin. Erikoistumisopinnot tulevat myöhemmin, ajan kanssa.
En tahdo lannistaa, mutta katsele ja ihmettele maailmaa, tottakai on hyvä suunnata mielenkiintonsa jo nuorena eteenpäin. Mutta harkitse toki muitakin vaihtoehtoja. Lääkiksessä ja lääkärin ammatissa ei riitä, että on hyvä lukupää.

Tsemppiä ja aurinkoista kevättä.

Lääkäri on kutsumusammattia ja sinne haetaan ihan sen vuoksi että halutaan auttaa toisia ihmisiä. Harva lääkäri työtäänsä tekee pelkän rahan vuoksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat