Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tämä mielipidekysely mukailee YLEn kyselyä lisäydinvoimasta, josta uutinen osoitteessa http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id90083.html
Kysytään vain tätä:

"Pitäisikö tällä vaalikaudella, eli vuoteen 2011 mennessä, hallituksen tehdä periaatepäätös yhden, kahden tai kolmen lisäydinreaktorin rakentamisesta?"

Eli vaikka olisit sitä mieltä, että ydinvoimaloita tarvitaan kaksi, mutta yksi periaatepäätös riittää tälle vaalikaudelle, vastaa "1"

YLEn kyselyssä jakauma oli seuraava:

Ei tiedä mitä vastaisin: 12%
0 (ei yhtään lisää): 53%
Lisää (yhteensä): 34%
- 1 lisää: 20%
- 2 lisää 7%
- 3 lisää 4%
- ? lisää (ei osannut määritellä montako): 2%

Mielipiteensä (vain yksi valinta) voi vaihtaa ja kysely on voimassa määräämättömän ajan.

Sivut

Kommentit (56)

Kolme lisää tuntuisi tässä vaiheessa ihan sopivalta. Sitten kun vanhojen reaktorien käyttölupien uusinta ei enää onnistu, tarvittaneen lisää.

Tällähetkellä heti kolme lisää, ja vanhempien laitosten vanhentuessa nekin korvataan uusilla. Saadaampa kerralla päästöt kuriin ja halpaa sähköä kuluttajille.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006

Harmi että rakennusbuumi tyrehtyi täysin -80 luvulla, kiitos ympäristöihmisten jotka tietätämättömyyttään aiheuttivat valtavat vahingot luonnolle estäessään lisäydinvoiman rakentamisen. Tällä hetkellä rakentamisnopeus voinee olla maksimissaan voimala kymmeneen vuoteen mutta tuo tahti olisi pidettävä yllä ainakin puolenkymmenen reaktorin verran. Onneksi reaktoreiden koko tuntuisi kasvavan.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6896
Liittynyt8.11.2007
Fëanor
Niin monta reaktoria lisää, ettei tarvita itämaista tuontienergiaa tai tuulivoiman kaltaisia järkijättöisyyksiä.

Samoin kaikki hiilivoimalat voisi korvata pienillä ydinvoimaloilla.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31146
Liittynyt16.3.2005

Ydinvoimaloiden määrä on asia, jonka markkinat ratkaisevat kaikkein tehokkaimmin. Se on niin iso investointi, että kukaan ei varmasti sellaista tee, jos sille ei ole todellista tarvetta. En minä näe minkäänlaista tarvetta valtiolliselle voimalaitosten määrän sääntelylle, siitä ei mitään hyvää seuraa sen enempää pitkällä kuin lyhyellä aikavälillä.

Pingispalloperiaate, eli että polttoaine pudotetaan reaktoriin annoksina, olisi niin halpa ja varma, että kannattaisi ottaa käyttöön.

Säätösauvoilla hallittava reaktio on riskaabeli, koska siellä paineastiassa on kuitenkin 10 tonnia fissiokelpoista polttoainetta.

Ydinjätteen lämmön hyötykäyttö olisi kuitenkin paras pisnes.

Tällä hetkellä 83% lisäisi ydinvoimaa ja 14% ei. Hienoa. En olisi uskonut aivan noin suurin kannatuslukemiin. Osasyynä lienee tiedon lisääntyminen ydinvoiman eduista muihin energiantuotantomenetelmiin verrattuna tällä palstalla. Ydinvoimakeskustelua voisi pyrkiä laajentamaan myös muuhun mediaan, kun sillä on noinkin myönteinen vaikutus.

mskomu
Seuraa 
Viestejä672
Liittynyt10.10.2005
Boysen
Pingispalloperiaate, eli että polttoaine pudotetaan reaktoriin annoksina, olisi niin halpa ja varma, että kannattaisi ottaa käyttöön.

Säätösauvoilla hallittava reaktio on riskaabeli, koska siellä paineastiassa on kuitenkin 10 tonnia fissiokelpoista polttoainetta.

Ydinjätteen lämmön hyötykäyttö olisi kuitenkin paras pisnes.
Johtuu siitä, että palstaa seuraavat ihmiset taitavat olla hieman paremmin asioista perillä kuin keskimääräinen tallaaja.

Ydinvoima on ainoa ratkaisu energiapulaan. Toinen vaihtoehto on että teollisuus katoaa suomesta ja sähköä on yllinkyllin kaikille.

Teollisuus käyttää ~70% suomen sähköstä.

P.a.s.i
Seuraa 
Viestejä77
Liittynyt7.1.2008

Het alkuun vois nuo kolme tehä lisää ainakin.

Sittten voitais alkaa kaivamaan tuota uraania ja rikastamaan sitä niin olis 100% kotimaista energiaa.
Samalla voitais tehä muutama sata paukkua ydinpommeja ryssien varalle

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat