Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Suomeen on viime aikoina rantautunut kerjäläisiä. Nyt Italia on saanut tarpeekseen slummeissa asuvista kerjäläisistä:

" - - vilkasta keskustelua Italiassa herättäneen turvallisuuspaketin keskiössä on ei-toivottujen romanialaisten karkottaminen ja ilman papereita Italiassa oleskelevien ulkomaalaisten kriminalisointi. - - Italian sisäministeriö arvioi Italiassa asuvan noin 100 000 romanialaistaustaista romania, joista kymmenettuhannet asuvat itse kyhäämissään hökkelikylissä suurkaupunkien liepeillä. Slummien kasvaessa myös romanialaisten Italiassa tekemät rikokset ovat kasvaneet ennätyslukemiin. - - "
Uutinen

Slummejahan on melkein joka puolella maailmassa. Esimerkiksi niin Yhdysvalloissa kuin Intiassakin. Italia haluaa slummeista eroon. Pitäisikö slummit kriminalisoida? Missä kurjalisto sitten elää? Onko oikein häätää kerjäläiset pois maasta vai pitäisikö pakottaa töihin?

Kommentit (15)

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Dredex
Onko oikein häätää kerjäläiset pois maasta vai pitäisikö pakottaa töihin?On oikein karkoittaa laittomasti maahan tulleet ihmiset, joilla ei ole ko. maan kansalaisuutta.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
Aweb
Dredex
Onko oikein häätää kerjäläiset pois maasta vai pitäisikö pakottaa töihin?On oikein karkoittaa laittomasti maahan tulleet ihmiset, joilla ei ole ko. maan kansalaisuutta.Ongelma on siinä, että muiden EU maiden kansalaisia ei ihan noin vain karkoiteta...

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Slummi- ja kerjäläisongelma siis räjähtää käsiin. Ellei sitten EU-tasolla säädetä laki, että slummit ovat lain vastaisia, että pitää rakentaa laillisia taloja jos rakentaa eikä hökkeleitä. Hökkelit määrätään purettavaksi. Lisäksi määrätään, että jos on työtön kerjäläinen niin pitää tehdä osoitettua työtä, ja se osoitetaan jostain valtion tehtaasta, jota työtä osaa tehdä ilman suurta koulutusta.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
Dredex
Slummi- ja kerjäläisongelma siis räjähtää käsiin. Ellei sitten EU-tasolla säädetä laki, että slummit ovat lain vastaisia, että pitää rakentaa laillisia taloja jos rakentaa eikä hökkeleitä. Hökkelit määrätään purettavaksi. Lisäksi määrätään, että jos on työtön kerjäläinen niin pitää tehdä osoitettua työtä, ja se osoitetaan jostain valtion tehtaasta, jota työtä osaa tehdä ilman suurta koulutusta.Olen samaa mieltä. Ongelma on jo EU-laajuinen ja käytännössä EU:n aikaansaama, joten se myös täytyy ratkaista EU-tasolla.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Helsingin slummiutuminen on ilmeisesti alkanut.

"Tämän vuoden miss-suomi Satu Tuomisto on aivan oikeassa, että Helsingissä erityisesti Sörnäinen ja Kallio -alueella on vaarallista asua ja liikkua. Itse olen alueilla liikkuessani joutunut häiriköinnin kohteeksi.
Näille alueille on kasaantunut aivan liikaa ongelmaisia ihmisiä. Häiriökäyttäytymistä ja ilkivaltaa on aivan liikaa. En ymmärrä Helsingin strategiaa, että kaikki ongelmaiset ihmiset pitää kasata samoihin kaupunginosiin. Tässä on se vaara, että ns. tavalliset ihmiset pian muuttavat näiltä alueilta pois ja sinne jäävät alkoholistit, huumeiden käyttäjät ym. Eli alueet pikkuhiljaa slummiutuvat. - - "
Keskustelu

Ihmiset tiedostavat jo ongelma-alueet. Kuten edellä keskustelun aloittaja kirjoittaa, niin uhkana on rikkaan ja tavallisen väen muuttaminen pois, jolloin alueelle jäävät vain mellastajat. Lopulta ketään ei enää kiinnosta alueen hoito, ja kun mellastajat sotkevat paikkoja nopeammin kuin siivotaan, alue rapistuu silminnähden. Kyllähän kaikki tietävät sen, että jos joku alue saa huonon maineen, sitä kartetaan. Itse kuulin jo ala-asteella, kuinka ihmiset puhuivat että tietyt alueet olivat ikävämpiä kuin toiset. Mitä enemmän väkeä, sitä enemmän tapahtuu jakautumista, koska ihmiset ovat tiiviimmin ja seassa on enemmän myös ääripäitä.

Turun Varissuo on yksi esimerkki Suomen slummiutuvista esikaupunkialueista:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Varissuo

Toinen Turussa on Lauste:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Lauste

Ja onhan siellä muitakin. No, minä kävin Turussa vain opiskelemassa yliopistossa ja muutin sieltä pois 70 -luvun lopulla valmistuttuani ja jonkin aikaa sen jälkeen paikallisessa firmassa töitäkin tehneenä nyt jo kolmisen kymmentä vuotta sitten. Varissuolla on kyllä hyvät mahdollisuudet tulla Suomen Rinkebyksi, etenkin jos talojen julkisivut pidetään yhtä hyvässä kunnossa kuin Rinkebyssä.

Kevät koittaa pian ja maahamme saapuu jälleen joukko muuttokerjäläisiä etelästä. Pajusen mukaan "Kerjääminen on entistä hyökkäävämpää" ja saapuva joukkokin on suurempi kuin ennen.
Uutinen

Tästä se taas lähtee. Kannattaa varata mukaansa käteistä rahaa, jos haluaa tukea köyhempiä kanssaihmisiään. Kerjäläinen kiittää.

Italia on paska maa... kysykää Berlusconilta.

Nää slummit on varmaan niitä asutuskeskus-luurankoja joissa kerrostalot rakennettiin seiniä vaille valmiiks, ja siellä ne ruodot vissiin vieläkin kököttää... kuten sanoin ei mitään järkeä.

Tuohon Sörnäinen-Kallio ongelmaan toteaisin, että siellä missä on ravintoloita/pubeja/kuppiloita, siellä on myös juoppoja ja juopothan ne on niin mukavia. Kysykää Tommilta.

Seppo_Pietikainen
Ongelma on siinä, että muiden EU maiden kansalaisia ei ihan noin vain karkoiteta...

Itsehän Suomi EU:hun meni, vieläpä kansanäänestyksellä. Nyt nautitaan sen hedelmiä.

"Poliisi löysi Rooman viemäreistä maahanmuuttajalapsia" Siellä niitä oli. Yli kaksikymmentä lasta ja kahdeksankymmentä aikuista, joista osa asui viemäreissä.
Uutinen

Tästähän uutisesta voisi kuvitella vaikka mitä, kun mielikuvitus alkaa laukata. Esimerkiksi: Viemärityöntekijä on ihmeissään, kun pieni populaatio väestöä elää pimeissä ahtaissa käytävissä, mahdollisesti grillaten rottia ruuaksi. Kun viemäritarkastaja sytyttää valot, varjoissa liikahtaa jokin ja samean veden loiskahdus kaikuu tunnellissa. Jännitys tiivistyy, kunnes otus paljastuukin rääsyiseksi lapseksi. "Ei ole mitään pelättävää lapsi, virkamiehet vievät sinut." Kun viemäritarkastaja sitten jatkaa matkaansa syvemmälle tunneliin hänelle paljastuu kymmenien ihmisten viemäriyhteisö maanalaisine hökkelikyhäelmineen. "Viekää minut johtajanne luo", tarkastaja sanoo...

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Ei nuo juopot ja muut aiheuta mitään ongelmia.

Tampereen kävelykadullakin kauppiaat oppi sen että jos juoppoja hätistää ne suuttuu.

Kun antaa olla omassa rauhassaa niin ne käyttäytyy ihan asiallisesti ja käy jopa ostoksillakin. Oli sitten juoppo tai selvinpäin niin saa istua puistossa tai kävelykadun penkeillä.

Jos joku mummo rupee valistaa ja uhomaan juopolle kävelykadulla niin ei ihme jos ne lyö turpaan. Samanlailla normaalikin ihminen suutuu jos niitä vainotaan. Pitäkää juoppoja ja narkkareita ihmisinä niin ne sopeutuu paremmin.

Nyt Helsingin kaupunginjohtaja haluaa lain, joka kieltää kerjäämisen. Ennen vanhaan kerjääminen olikin kiellettyä. Nyttemmin kolmisenkymmentä pääosin romanialaista kerjääjää aiheuttaa kränää entistä aggressiivisemmaksi käyneellä kerjäämisellään. Ihmisten asenteet kovenevat, kun kokevat ahdistuvansa, ja osa kerjääjistä ei ymmärrä suomalaisten henkilökohtaisen tilan kokoakaan vaan työntyy liian lähelle.
Uutinen

Itsellänikin on kokemuksia kerjäläisistä ja kaupustelijoista. Osa oli jotain romanialaisia tms., mutta suuri osa ihan suomalaisia juoppoja. Ärsyttävintä on se, että jos en anna mitään, niin sitten alkaa kinuaminen, tinkiminen, vetoaminen ties mihin sairauteen ja mahdollisesti myös esteettömän kulun häiritseminen.

Äemänkäki
Seuraa 
Viestejä1161
Liittynyt20.11.2006

Niin, onko yhteiskunnassa mätää vai onko tietty luokka muita ylempänä? Ei nämä pummit ja slummit synny itsestään vain paremman toivosta vaan ihan oikeasta ahdinkosta. Näin itse näkisin homman, jos jotakuta ärtsyttää ja närästää niin pitäisikö tehdä asioille jotain? Aina on helppo syyttää jotakuta muuta (esim. eu), jos ei itse tee asioille mitään. Koettakaa ymmärtää, ihmiset, samoja elukoita ollaan, kansoihin katsomatta! Eräs tuttavani sanoi hienosti joskus että, mun mielestä sossun rahat on H*eLv*tin hyvä korvaus menetetystä vapaa-ajasta. Voiko helpommin tienata, itse lähtisin ainakin muualle jos "tekemättä" mitään saisi paaaljon paremmat olot. Etkö sinäkin?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat