Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Tietääkö joku miten ihminen kokee koomatilan? Jos vaikka on koomassa vuosia ja sitten herää, miltä tuo aika on tuntunut? Saatanan pitkältä uneltako? Vai onko tuo tila tiedotonta, niin ettei siitä jää mitään muistikuvia, eikä näe unia? Monesti on tuntunut yhdenkin yön unet niin pitkiltä että tuntuu herätessä haikealta, kuin tulisi pitkältä seikkailulta.. niin paljon kerinnyt kokea siinä kaikenlaista.. entä sitten vuosia yhteen pötköön unta, aika ahdistava ajatus..

くそっ!

Kommentit (2)

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461
Liittynyt20.10.2005
Ronron
Tietääkö joku miten ihminen kokee koomatilan? Jos vaikka on koomassa vuosia ja sitten herää, miltä tuo aika on tuntunut? Saatanan pitkältä uneltako? Vai onko tuo tila tiedotonta, niin ettei siitä jää mitään muistikuvia, eikä näe unia? Monesti on tuntunut yhdenkin yön unet niin pitkiltä että tuntuu herätessä haikealta, kuin tulisi pitkältä seikkailulta.. niin paljon kerinnyt kokea siinä kaikenlaista.. entä sitten vuosia yhteen pötköön unta, aika ahdistava ajatus..Käsittääkseni kooma -kuten vaikkapa päähän kohdisuneesta iskusta aiheutunut tajuttomuuskin- on täysin tiedoton tila, eli sekunti tai 10 vuotta tuntuvat yhtä pitkiltä/lyhyiltä.

Normi unessa taas on eri vaiheita, joista ainankin yksi -muistaakseni rem:iä edeltävä- on lähes kooman veroinen tiedottomuuden asteella mitattuna.

unen vaiheet on pinnallisimmasta syvimpään nrem1, nrem2, nrem3, nrem4 ja rem-uni. nrem4 on jo hyvin syvä tajuttomuuden tila, mutta unen näkeminen alkaa vasta rem-vaiheessa. En kyllä tiiä että kummassa sitten liikkuu aivoissa enemmän dataa, nrem4:ssä vai remissä...

Veikkaan että koomasta herätessä ei muista mitään ja se tuntuu samalta kuin aamulla herätessä; ei mitään käryä kuinka paljon on tullut nukuttua. Perustelen sillä että koomassahan aivokäyrä on lähes olematon, niin tuskin sillon on mitään muistiin tallennettavaakaan..

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat