Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Jännittävä paikka sillä kyseessä on välieräottelu Venäjää vastaan! Jos Suomi voittaa niin olemme finaalissa ja sitä ei meiltä ota kukaan pois!

Vuonna 95 saatin se maaimanmestaruus ja noustiin lamasta. Saas nähdä miten tänä vuonna käy uudenmaailman kisoissa.

Lähellä on oltu monta kertaa!

Pysykää kanavalla!

Sivut

Kommentit (19)

Kansa on kuvitteellinen konstruktio. Suurin osa suomalaisista ei katso jääkiekkoa.

Timo J. Tuikka
Lööppien jakaman kansatietouden mukaan "kansa" on raivostunut mm. Lordin valinnalle, Lordin kuvalle, Susanille, nukelle ja matkalaukulle. Vaikka olen yrittänyt seota suuttumuksesta espoolaisen yksinhuoltajan parisuhdepaljastuksista ja rovaniemeläisen hevimörön kasvonpaljastuksesta, en ole saanut tiristetyksi edes pikku raivaria.

Laatumediakaan ei laske minua kansaan. Helsingin Sanomat otsikoi taannoin, kuinka "jättihäpy kiihdyttää kansaa". Miksi me, joihin tämä parimetrinen toosaloora-taideteos ei tehnyt sen suurempaa vaikutusta, emme kuulu kansaan? Harva se päivä "kansa" kiihtyy ja vaatii mediassa mitä kummallisimpia asioita maamiinoista Bonanzan uusintoihin.

Kuka on tämä mystinen ja hullu "kansa", joka raivotautisen ystävänsä "yleisen mielipiteen" kanssa vaikuttaa nykyvalossa kovin suvaitsemattomalta ja pikkumaiselta?

Kansa on yli viisi miljoona ihmistä. Sitä ei ole yhtenäisenä olemassa. Kansa tuotetaan. Iltapäivälehtien vastenmielisessä kuvauksessa "kansaa" käsitellään ylhäältä päin - kuten poliitikot pitkään tekivät - tyhmänä ja tunteissaan pidäkkeettömänä rahvaana. Kun "kansa" seuraavan kerran vaatii jotakin mediassa, kannattaa arvioida, ettei vain toimittaja taas puhuisi suulla suuremmalla.
http://www.ksml.fi/mielipide/kolumnit/

SAMAEL
Kansa on kuvitteellinen konstruktio. Suurin osa suomalaisista ei katso jääkiekkoa.

Timo J. Tuikka
Itsestään selviä höpinöitäMikä olisi ollut Samaelin hyväksymä otsikko? Jotain tämän tapaista:
1/6 kansasta jännittää leijonien puolesta tänään!
Timo J. Tuikka on kyllä viisas mies kun on huomannut että lehdet kirjoittaa mitä sattuu. Eipä ne taida kyselyihinkään jokaiselta suomalaiselta mielipidettä kysyä? Vai kysyykö?

Oli aivan aiheellista jälleen huomauttaa, että jo otsikointi yksin on täysin valheellinen. Kyseistä konstruktiota (kansa) käytetään yleensä matalamielisen nationalistisen indoktrinaation ja propagandan yhteydessä, jota ei juurikaan viitsisi katsella tiede-foorumilla. Kyseistä vähä-älyistä moskaa ovat roskalehtien lööpit pullollaan. Sieltä sitä sontaa saa halutessaan talikoida itselleen sopivan annoksen.

Tuus nyt Samael meidin kanssa jännittämään kun Kumpi ja Kampi nyrkkeilee. Pääset hyvään seuraan.
Kumpi voittaa...veikkaan, että Kumpi.

Jääkiekko on ilmiönä toki mielenkiintoinen. Sen aiheuttamat primitiivireaktiot ja yleinen älyvapaa käytös ovat suurta huvia. Katsokaa te jääkiekkoa. Minä katson teitä.

CE-hyväksytty
Joo. Onhan se urheilun käyttäminen inhimillisen kilpailuvietin ja tarpeen mitellä voimia kanavoimiseen ihan sairasta. Suorastaan luonnotonta.
Jälleen et tajua keskustelusta mitään, sinulla on jonkinlainen sinnikäs ymmärtämishäiriö. Nythän ei ollut urheilemisesta kyse, vaan urheilun käyttämisestä massapsykoosin aiheuttamisen välineenä. Vai pidätkö jääkiekon nationalistisen massaviihteellistämisen aiheuttamaa ryypiskelyä ja tappelemista urheiluna? Minä käsitän ainakin urheilun aivan eri tavalla.

Samael. Tulisitko katsomaan, jos kuvittelisit joukkioiden olevan Cthulhut vs. Lentävä Spagettihirviöt.
Eikö olisi eri jännää.

markent
Samael. Tulisitko katsomaan, jos kuvittelisit joukkioiden olevan Cthulhut vs. Lentävä Spagettihirviöt.En. Jääkiekko on oikeasti aika tylsä peli. Mieluummin urheilen itse, kuin katson kun miljonääridebiilit hakkaavat toisiaan kaukalossa.

markent
No ei sitten.Lähdetään juoksulenkille siinä kahdeksan aikaan. Kaikki urpot ovat sisällä, ilma on puhtaampaa kun corollat eivät sahaa päämäärättömästi ees taas.

Jääkiekko aiheuttaa toimittajissa myös yllättävää muistin ja ajantajun katoa:

author="<a href="http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1532550">IS - Rita Tainola</a>" kirjoitti:

Vanessa Kurri jännittää: En uskalla katsoa matsia!
16.05.2008 13:51

Kiekkovaimo Vanessa Kurri jännittää illan Suomi-USA-ottelua niin paljon, ettei ehkä uskalla katsoa matsia lainkaan televisiosta.
- Menen varmasti jo kahdeksalta nukkumaan, Vanessa Kurri nauraa.
Tosin hän arvelee, että mieli saattaa vielä muuttua, eikä hän malta olla avaamatta aika ajoin televisiota tarkistaakseen kutkuttavan tilanteen.
Vanessa aviomies Jari Kurri, viisinkertainen Stanley Cup -voittaja ja kiekkolegenda toimii Suomen jääkiekkomaajoukkueen general managerina.
- Tämän upean kevään kruunaisi tietysti poikien maailmanmestaruus, Tanssii tähtien kanssa -kisan juontanut Vanessa sanoo.
jne...
Oikealle jääkiekkotoimittajalle tuollaista mokaa ei voi tulla... eihän?

Nyt kun jälleen ryhdytään tuomitsemaan nationalismia, niin minä tunnen tarvetta osoittaa uudenlaista näkökulmaa joillekkin.

Länsimaisissa yhteiskunnissa valmiiksi rakennettuun hyvinvointiin syntyneiden ihmisten on joskus vaikea ymmärtää nationalismia. Tätä asiaa paremmin ymmärtääkseen on hyvä paneutua ilmiöön itseensä ja sen syntyperusteisiin. Nationalismi on evoluution tulos.
Aloitan kysymällä -> onko sinulla ystävää tai kaveria? Jos on, niin miksi sinä sellaisen olet hankkinut? Äänestätkö sinä tai oletko yrittänyt vaikuttaa ympäristösi tapahtumiin? Kahdella on aina enemmän vaikutusmahdollisuuksia kuin yhdellä. Isossa joukossa ei rullata niin helposti kuin yksin ollessa. Mitä suurempi ja yhtenäisempi joukko, sitä vahvempi se on ja ympäristö reagoi vahvaan eri tavalla kuin heikkoon. Miksi helsingissä on työpaikat, arvokkaammat asunnot, jne. verrattuna vaikkapa kotkaan?
Sanaa "nationalismi" käytetään hyvin monissa tilanteissa ja siksi sen tarkka määrittely lienee mahdotonta ja joskus enemmänkin mielipidekysymys.

Suomen ja Kiinan historia toimivat nyt erinomaisina esimerkkeinä.
Suomi oli hajanainen. Siksi kansaa tapettiin ja ryöstettiin niin, että meitä suomalaisia voisi helpostikkin olla tänä päivänä yli 20 miljoonaa, mikäli olisimme olleet yhtenäisempiä ennen ruotsia. Emme pystyneet puolustautumaan hajanaisina. Suomen itsenäistymisen jälkeen 2 maailmansodassa nationalismi pelasti meidät mm. viron kohtalolta ja mahdollisti pelastajien lapsille mahdollisuudet, joista muunlaisessa tilanteessa ei olisi voitu uneksiakkaan. Liian harvoin osataan arvostaa sitä, mitä jo on ja tämäkin on evoluution tulosta. Tyytymättömyys on evoluution tulosta. Tyytymättömyyden suuntaaminen on jokaisen itsensä määriteltävissä

Kiina oli hajanainen ja suhtautui vieraisiin valtoihin ja heidän kansalaisiinsa suopeasti mantsuhallitsijoiden todellisuudentajun hämärtymisen takia. Tämä johti riistoon, kärsimyksiin ja ruumiskasoihin, joille ei vedä vertoja edes toinen maailmansota. Nyt Kiina on vahva ja yhtenäinen. Siihen suhtaudutaan eri tavalla ja sen kansaa ei riistetä ulkopuolisten toimesta. Britit eivät enää sanele sääntöjä ja kiinalaisestakin on tullut ihminen.

On tietämätöntä ja lapsellista arvostella nationalismia läpeensä pahana.

Tällaiset ihmiset ovat hyvinvoinnin mukanaan tuomia velttoja ja selkärangattomia parasiitteja, joiden takia esim. Rooman valtakunta tuhoutui. Ei Roomaa ulkopuolelta tuhottu. Tuho syntyi sisältä ja sen valtakunnan saavutukset, edistys tuhoutui myös. Näillä ihmisillä on samat vietit, kuin nationalisteilla, mutta he suuntaavat sen oman ideologiansa pohjalta eri tavoin. Kyllä aseistakieltäytyjä voi ampua toisen ihmisen. Tappaminen on meihin jokaiseen sisäänrakennettu, osa luontoa itseään. Meillä suomalaisilla ei ole yhteistä vihollista, joka yhdistäisi. Ihmisen ikä, muisti ja aika oppimiseen on liian lyhyt ja maailman perivät lapset. Aikuiset ovat kuoleman kynnyksellä ja vievät paljon usein turhan aliarvostettua tietoa mukanaan. Vaikka isoisäsi ei saakkaan tietokonetta auki, hänellä on silti sinua monin verroin sparratummat aivot.

Nämä samaiset ihmiset tuomitsevat usein herkästi oman vääristyneen ja luonnosta itsestään vieroittuneen ideologiansa pohjalta kaikki ne puolustusrakenteet, mitkä tekivät aikanaan kansasta sen mitä se on. Saavutuksia pidetään itsestään selvyyksinä. He eivät näe kokonaisuutta ja yhteiskunnan merkitystä, joka on osa heitä. Vertaan tätä tautia leukemiaan. Vaikka olisit aseistakieltäytyjä, niin on hyvin ajattelematonta julistaa suggestiotaan ääneen. Kannattaa hieman miettiä tuota edellistä lausetta.

Ihminen on ajatteleva yksilö ja hänen tulee pärjätä yhteiskunnan sisällä, joissa pätevät monenlaiset selviytymisen lait. Minä en ole sanonut missään kohtaa olevani nationalisti, mutta sanon, että minusta on tervettä tukea ulommaisiakin puolustusmuureja.

Tämä aihe on liian laaja perinpohjaiseen pohdintaan ja minulla on muutakin tekemistä

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat